Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Во лулката на демократијата, и изворот на слободното изразување и творење:

Клетиот запад и ова го изрежира, додека прогресивен Техеран му спрема награда на своите фудбалери кога ќе се вратат во Иран....

iran vodi 2-0. slednata e so usa. majkata u picka se nadevam ke im ja ebat.

iran vodi 2-0. slednata e so usa. majkata u picka se nadevam ke im ja ebat.
Репрезентацијата на Иран одби да ја пее химната на Иран минатата утакмица во знак на поддршка на протестите против тиранијата.

После енормни притисоци ете го видеото види со какво лице ја пееја химната фудбалерите на вчерашниот натпревар.

Затоа пишав дека Иран ќе му спреми на својата репрезентација квалитетен пречек во Техеран, од каде најверојатно од аеродром ќе ги упати своите репрезентативци во зандана, чунки лулка на демократијата е после Саудиска Арабија.

Репрезентацијата на Иран одби да ја пее химната на Иран минатата утакмица во знак на поддршка на протестите против тиранијата.

После енормни притисоци ете го видеото види со какво лице ја пееја химната фудбалерите на вчерашниот натпревар.

Затоа пишав дека Иран ќе му спреми на својата репрезентација квалитетен пречек во Техеран, од каде најверојатно од аеродром ќе ги упати своите репрезентативци во зандана, чунки лулка на демократијата е после Саудиска Арабија.

iran prvo da gi tepa usa pa vo teheran ke bidat docekani kako heroi. ne si pravi filmovi.

iran prvo da gi tepa usa pa vo teheran ke bidat docekani kako heroi. ne si pravi filmovi.
Како херои ќе кршат камења во каменоломи, во најдобар случај, ако имаат среќа да не ги поједе црна темница.

Како херои ќе кршат камења во каменоломи, во најдобар случај, ако имаат среќа да не ги поједе црна темница.

posle sekoe svetsko go slusame ova i nikad ne se slucuva. ama ok ajde ke vidime.

posle sekoe svetsko go slusame ova i nikad ne se slucuva. ama ok ajde ke vidime.
На минатите светски ја пееја химната, сега не. Отворено ги поддржаа протестите фудбалерите....Така да, мислам дека и сам го знајш одговорот како ќе завршат за жал. Нормално, ако не го турнат дотогаш ајатолахот.

На минатите светски ја пееја химната, сега не. Отворено ги поддржаа протестите фудбалерите....Така да, мислам дека и сам го знајш одговорот како ќе завршат за жал. Нормално, ако не го турнат дотогаш ајатолахот.

sakas da se kladime?

znaes deka ni vaterpolistite ni odbojkarite ne ja peeja himnata a kosarkarite im se slikaa bez hijab i na nikoj vlakno ne mu fali.

ustvari ne znaes, ova ne u zapadnite mediumi....

sakas da se kladime?

znaes deka ni vaterpolistite ni odbojkarite ne ja peeja himnata a kosarkarite im se slikaa bez hijab i na nikoj vlakno ne mu fali.

ustvari ne znaes, ova ne u zapadnite mediumi....
Не бе еве, Иран е најголемата демократија во светот, западот лајна да јади. Така кажа водителката на ПресТВ.ир

Не бе еве, Иран е најголемата демократија во светот, западот лајна да јади. Така кажа водителката на ПресТВ.ир

a mora li da e demokratija i toa najgolema za da si e funkcionalna drzava? ti ebam demokratijata sto ima senilen starec pretsedatel, kade lgbt prava se pobitni od site drugi problemi sto gi imaat i kade da izgradis eden aerodrom faka 10 godini site dozvoli i proceduri da pominat za da mozes da pocnes so gradba.

Што памет да чекаш од некој што живее од шутирање топка и трчање наваму натаму. Башка сите пилиштараци, појма немаат од живот а голем дел веројатно играат на запад (активно перење мозок 24/7).

На Иран подобро им е да имаат послаби резултати отколку онакви со испран мозок да ги срамат на меѓународни настани. Дома им гинат војници/полицајци за да се одбрани државата, овие малоумниве ќе „протестирале“ за испровоцирана шарена револуција. Јес да голем дел живеат на запад и си мислат дека куq боли, ама забораваат дека сите дома имаат фамилија и роднини - кои ќе страдаат ако на САД им се исполни желбата со настаниве - Иран да стане пропадната држава како Либија.

a mora li da e demokratija i toa najgolema za da si e funkcionalna drzava? ti ebam demokratijata sto ima senilen starec pretsedatel, kade lgbt prava se pobitni od site drugi problemi sto gi imaat i kade da izgradis eden aerodrom faka 10 godini site dozvoli i proceduri da pominat za da mozes da pocnes so gradba.
Не бе, Иран е врвот на цивилизацијата, лулка на напредокот. Додека на запад умираат за глад, доодени старци им ги кројат судбините, мас медија им перат мозок, не е така како што ни се претставува....

п.с. Тој што шутира топки и што трча наваму-натаму, ваѓа милиони годишно од тоа трчање, фамилии и поколенија ќе му живеат богато од тие пари...И што памет има?! Кхм....

Не бе, Иран е врвот на цивилизацијата, лулка на напредокот. Додека на запад умираат за глад, доодени старци им ги кројат судбините, мас медија им перат мозок, не е така како што ни се претставува....

п.с. Тој што шутира топки и што трча наваму-натаму, ваѓа милиони годишно од тоа трчање, фамилии и поколенија ќе му живеат богато од тие пари...И што памет има?! Кхм....

pa ne si mnogu daleku. preku sumeria i persija se pocetok na civilizacijata, prakticno lulka na civilizacijata. prviot pishan jazik e od tamu. od tamu zapocnal napredokot, od tamu zapocnal svetot.

drugoto ne znam sto bladeesh ama valjda jasno ti e deka ni na zapad ne im cvetaat ruzi. eve u usa veke 3ta godina po red imaat nad 600 mass shooting a nisto cudno godinava i 700 da pominat. toa e taa zapadna civilizicija na koja ti i se klanjas?

ps. jas ocekuvam da fudbalerite da ja splotat nacijata. nema da se sviri nego ke se pee himnata i ke gledame top utkamica pogotovo ako anglija pobedi (kako trgnalo moze i da ne pobedi anglija lol).

pa ne si mnogu daleku. preku sumeria i persija se pocetok na civilizacijata, prakticno lulka na civilizacijata. prviot pishan jazik e od tamu. od tamu zapocnal napredokot, od tamu zapocnal svetot.
Да, така е..Точно е тоа, можеби не почнала цивилизацијата од таму, ама имаат голем допринос за развој на многу науки, тоа е факт.

Како што е факт дека од идењето на ајатолах, се стагнира.

Да, така е..Точно е тоа, можеби не почнала цивилизацијата од таму, ама имаат голем допринос за развој на многу науки, тоа е факт.

Како што е факт дека од идењето на ајатолах, се стагнира.

u koj pogled stagniraat? gi izbrkaa americkite nafteni kompanii i si gi nacionaliziraa. imaat svoja raketna tehnologija. edni od najeduciranite zemji se cij studenti redovno dobivaat nagradi. del se od patot na svilata, imaat odlicna sorabotka so kina i rusija.

daj kazi koja druga aziska drzava tolku dostignala? zemja od regionot tolku postignala? eve neka e i aziska zemja, zemi koj paramatar sakas pak ke se u top 5 so toa sto kina i indija se giganti u sporedba so iran, eve da kazeme slicni se so pakistan i japan vo dostignuvanja... ne se ni od daleku losi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom