Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    735
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.715
Поени од реакции
42.306
готов е Путин без шарениот Пашинијан тешко него и на Русија.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.834
Поени од реакции
4.536
Какви нацистички методи? Овие биле насилно регрутирани најверојатно.

Ми олесни сега кога дознав дека не се присилно регрутирани.
Тоа е таа победничка методологија на водење СВО со поголема цел која никој од нас не ја разбира.

На некој начин, нели дека Русија до сега успешно го ослабна НАТО, се спуштија на НАТО ниво. И НАТО и Русија регрутираат украинци.

Се е според планот

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.508
Поени од реакции
27.326

Ми олесни сега кога дознав дека не се присилно регрутирани.
Тоа е таа победничка методологија на водење СВО со поголема цел која никој од нас не ја разбира.

На некој начин, нели дека Русија до сега успешно го ослабна НАТО, се спуштија на НАТО ниво. И НАТО и Русија регрутираат украинци.

Се е според планот
Регрутираат?
Тоа се доброволци од редовите на Украинците кои се предале и кои најверојатно биле насилно одвлечкани на фронтовите. Не е дека секој заробеник е регрутиран. И не се Русите, туку се ДНР, и најверојатно се од деловите на ДНР кои биле сеуште под Украинска контрола заробениците. Тие што си ги постирал, имале да бираат, смрт или да облечат нацистичка униформа. Јас не сум слушнал дека Русите стрелале заробеници до сега. Дури и тие што не требаше да ги пуштат ги пуштија. Така да џабе се филмаш, само се откриваш дека си пристрасен, а глумиш неутралност.

И точно е дека Русија ослабна НАТО држави, тоа што се дешава во Македонија, се случи со цело источно НАТО крило. Што ни остана од сериозно наоружување нас? Тие двата Т34, со коишто почнавме како држава? При крај на 2001 година, бевме десетици пати поголема воена сила, него ли денеска, кога сме во НАТО. Во 1991 година кога ЈНА одвлече, се што може да се одвлече, бевме поголема воена сила него денеска, кога сме во НАТО.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.897
Поени од реакции
13.022
Какви нацистички методи? Овие биле насилно регрутирани најверојатно.
Или тоа или за добар кеш. Ама сигурно не се според идеологијата што ја спроведуваат учкиве на бајден. Само оди објасни му на членот :icon_lol:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.834
Поени од реакции
4.536
Регрутираат?
Тоа се доброволци од редовите на Украинците кои се предале и кои најверојатно биле насилно одвлечкани на фронтовите. Не е дека секој заробеник е регрутиран. И не се Русите, туку се ДНР, и најверојатно се од деловите на ДНР кои биле сеуште под Украинска контрола заробениците. Тие што си ги постирал, имале да бираат, смрт или да облечат нацистичка униформа. Јас не сум слушнал дека Русите стрелале заробеници до сега. Дури и тие што не требаше да ги пуштат ги пуштија. Така да џабе се филмаш, само се откриваш дека си пристрасен, а глумиш неутралност.

И точно е дека Русија ослабна НАТО држави, тоа што се дешава во Македонија, се случи со цело источно НАТО крило. Што ни остана од сериозно наоружување нас? Тие двата Т34, со коишто почнавме како држава? При крај на 2001 година, бевме десетици пати поголема воена сила, него ли денеска, кога сме во НАТО. Во 1991 година кога ЈНА одвлече, се што може да се одвлече, бевме поголема воена сила него денеска, кога сме во НАТО.
За Македонија си 100% во право, ама не мислам дека Русија ја нападна Украина за да ја ослабне Македонија.
Твојата претпоставка дека Најверојатно се доброволци е преоптимистична. Можеби јас сум преголем циник а ти непоправлив оптимист. ДЕ ЈУРЕ и двете страни може да регрутираат, Украина бидејќи тоа е нејзина територија од осамостојувањето а Русија бидејќи неодамна анектираа и прогласија воена состојба. ДЕ Факто двете страни ги боли уво за чувствата и мотивацијата, и двете страни имаат недостаток на луѓе.
Нема тука невини и оправдани.
Да бидеме на чисто, неодамна а и претходно видовме дека Украинската страна убива заробеници. Дали ситуацијата ги оправдала или не не ме интересира, требало да си го обезбедат боиштето и да постапат по правилата. Убиство е убиство и точка.
Ама да тврдиш дека русите не убиваат цивили и заробеници е на исто рамниште со лагата дека се повлекоа од Хостомел бидејќи така сакаа. Безочно оправдување на злодела е многу психотичен феномен.

Уште ми се превртуваат цревата од видеото што го гледавме кога ги тераа да ја пеат руската химна па им отворија оган. Или она видео кога ја млатеа украинката со синџири оти брат и работел за Украина.

Друга беше поентата на видеото.
Пред 9 Путин лансираше СВО кон Украина за да ја денацифицира и смени власта.
Па навлезе длабоко со тенкови и изгуби цели армии кај Чернихив и Киев., па го смени наративот дека Донбас била целта цело време и Херсонската област од другата страна на Дњепар. Па се повлече од север скроз. Па се повлече од Балаклеја, па од Лиман, па целосно од Харков, па целосно од Херсон. Па сега мобилизира бивши украински војници за да војуваат со Т-62 што беа официјално надвор од употреба од руската армија.
Ама се е според планот..... Колку ли лош му е планот се прашувам....

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.508
Поени од реакции
27.326
За Македонија си 100% во право, ама не мислам дека Русија ја нападна Украина за да ја ослабне Македонија.
Твојата претпоставка дека Најверојатно се доброволци е преоптимистична. Можеби јас сум преголем циник а ти непоправлив оптимист. ДЕ ЈУРЕ и двете страни може да регрутираат, Украина бидејќи тоа е нејзина територија од осамостојувањето а Русија бидејќи неодамна анектираа и прогласија воена состојба. ДЕ Факто двете страни ги боли уво за чувствата и мотивацијата, и двете страни имаат недостаток на луѓе.
Да бидеме на чисто, неодамна а и претходно видовме дека Украинската страна убива заробеници. Дали ситуацијата ги оправдала или не не ме интересира, требало да си го обезбедат боиштето и да постапат по правилата. Убиство е убиство и точка.
Ама да тврдиш дека русите не убиваат цивили и заробеници е на исто рамниште со лагата дека се повлекоа од Хостомел бидејќи така сакаа. Безочно оправдување на злодела е многу психотичен феномен.

Уште ми се превртуваат цревата од видеото што го гледавме кога ги тераа да ја пеат руската химна па им отворија оган. Или она видео кога ја млатеа украинката со синџири оти брат и работел за Украина.

Па навлезе длабоко со тенкови и изгуби цели армии кај Чернихив и Киев., па го смени наративот дека Донбас била целта цело време и Херсонската област од другата страна на Дњепар. Па се повлече од север скроз. Па се повлече од Балаклеја, па од Лиман, па целосно од Харков, па целосно од Херсон. Па сега мобилизира бивши украински војници за да војуваат со Т-62 што беа официјално надвор од употреба од руската армија.
На крајот, ништо не знаеме што се случува. Има многу неразјаснети работи кои тек ќе се откриваат. Дека Украинската страна е побрутална и дека следи брутална идеологија, неможеш да спориш. Уствари можеш, ама нема да ти е успешно. Е сега на тие бруталности, нормално е да има слични одговори. Но прашњето не е тука околу самата бруталност на некои си таму Украинци, туку е прашањето зошто НАТО државите ја поддржуваат таа идеолологија иако е доста документирана и од западни извори во последните 8 години.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.838
Поени од реакции
36.875

Ова го заборави. Сигурно и ова е дел од планот за денацификација на Украина.

437C96D7-F702-4FC5-8B35-00771985A9D8.jpeg

Од напад на Киев до одбранбени линии кај Белгород.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.807
Поени од реакции
34.054
Од напад на Киев до одбранбени линии кај Белгород.
Moже се спремаат за поголем проблем од Украина?
Вакви линии спремаат и многу посеверно од Белгород.
Автоматски споено мислење:

На крајот, ништо не знаеме што се случува. Има многу неразјаснети работи кои тек ќе се откриваат. Дека Украинската страна е побрутална и дека следи брутална идеологија, неможеш да спориш. Уствари можеш, ама нема да ти е успешно. Е сега на тие бруталности, нормално е да има слични одговори. Но прашњето не е тука околу самата бруталност на некои си таму Украинци, туку е прашањето зошто НАТО државите ја поддржуваат таа идеолологија иако е доста документирана и од западни извори во последните 8 години.
Не спори ништо за Украинците, само им ги релативизира ѕверствата со моментот дека ни Русите не биле ништо подобро... Ова наспроти фактот што во војнава РФ е милион пати повнимателна во однос на немање цивилни жртви, отколку било кој друг пример со напаѓачка армија која би можеле да ја земеме за споредба. На пример било која од војните на САД.

Регрутираат?
Пристрасност е едно - безочно слепило за куп моменти е хендикеп. Неспособност за соочување со реалноста.
Автоматски споено мислење:

Oвој Сам Кели му е колега од си-е-ен на оној што „известуваше од битка“ легнат на земја, ама за беља неколку минувачи и бабички им вшетаа во кадар за време на live пренос. Сеа прават филмови од украински ровови (демек од руски) како лагано си се шетаат топтан со филмска камера, и храбро/дрско разнесуваат „руски команден центар“ (некоја рушевина). Крунски доказ дека тоа е руски команден центар е еден изеден војнички оброк, несуптилно бапнат во фронтален план пред разрушената шупа.

Не се секирај, вообичаените консументи (и корисните идиоти) ова го ср'каат со лажици. СЛАВА УКРАИНИ!

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.054
Поени од реакции
9.433
Што направи САД, окупираше територија и народ, ја фрли у оган против братски народ, ја финансира, има дава оружје и логистика, сателити и авијација за набљудување, носи платеници од цел свет, цел Запад го сврте против Русија, командува со цела војна од Германија како и војска на терен у Украина.
Може се прашува некој кој е исходот од ова...има само еден исход а тоа е директна војна на Русија против НАТО.
А балисти, усташи, бугарски фашисти и по некоја наша офца без никакво разбирање на ситуацијава плесkаат раце и се надеваат дека Русија ќе загуби, не знаејки дека пораз на Русија е нуклеарен армагедон.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.807
Поени од реакции
34.054
Може се прашува некој кој е исходот од ова...има само еден исход а тоа е директна војна на Русија против НАТО.
Мислам дека не планираат ТСВ, само се закануваат со светска војна заради буткање на агендата (рајата да се сложи со сите проблеми, инфлации, итн). Не дека не може лесно работите да им се оттргнат од контрола и да се деси бедот.

Се надеваат дека внатре во Русија нешто ќе пукне, и ќе можат да направат шарена револиција (читај државен удар). Нешто што го направија во многу држави. Еве моментално и во Иран се дешава, само таму повеќе е чеченско/либијско сценарио.

Kajgana Shop

На врв Bottom