Vartolu
1897 Fighter
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 15.008
- Поени од реакции
- 5.624
Едно е да им уништуваш инфраструктура (мостови по кои се движат тенкови, воени складови, места каде што има непријателски дејности итн)., а сосема друго: болници, цивилни згради, енергетски систем. Значи, пак ќе се повторам, со уништувањето на енергетскиот систем, армијата и тенковите, ПВО, и се останато нема да имаат толку зијан, туку зијан ќе има обичниот цивил, зијан ќе си има некоја трудна жена која нема да може да се породи, зијан ќе има некој што е на апарати во болница, кои ако ги нема ќе умри итн. Тоа ти е рамно на злостор.Ох, им ја нападнале инфраструктурата. Леле колку се лоши. Требало да остаат инфраструктурата да им биде нечепната за да може Украина полесно да се бори.
Мислам дека Русите требаа да се држат до договорот да не се удира таму кај што не и одговара на Украина. Вака не е фер, стварно.
мали џокице, иди информирај се што е рат
па врати се овде
Квазимодо, оди информирај се што е чест и достоинство при рат.
И не мора да се враќаш....
Дали зад затворени врати се водат тајни разговори САД, Русија, Украина? Да не се имаат капарено што ќе им се отстапи на Русите, а што ќе биди придобивката за Украина? Па сега подготвуваат терен итн. Мене искрено на ова ми мириса."Ако можете бегајте од Украина."
Leave if you can to save energy - Ukraine power boss - BBC News
Reducing electricity use is crucial, head of Ukraine's biggest private energy firm tells the BBC.www.bbc.com
Автоматски споено мислење:
Епа ако си глуп да те испровоцира во 21 век да се тепаш со некој, од што ти рекол глуп си, значи ти не само што си варварин, туку што би рекол другар ти Саше, интергалактички глупак и заостанат.Демек виновен е овој што почнал физичка пресметка, а не тој што вреѓа или замара.
Па ко си глуп да вреѓаш и му се курчиш на посилен од тебе, нормално ќе те преебе.
Веројатно не мислиш како прогресивците налик тебе да седат дома на 35 години и од баба ти и дедо ти да бараш од пензијата стотче да ти дадат кафе да се напијаш? Или да се чукаш за мајка Македонија, на нет да пишиш Никогаш северна само Македонија, а во стварност по папучи си седиш дома чекаш некој друг да ти ги заврши работите, и си обичен тастер патриот. Затоа смали доживљај малку. Тебе изгледа те научиле дека сите треба да мислат како тебе, и почнуваш со навреди, штом видиш дека некој има различно од твоето.Вие "прогресивните" очекувате сите ко дома да ве тинтраат, без разлика каква глупост ќе направите. Додека па ако другите не прват по ваше, варвари, застарени сфаќања, дрн дрн јариња и одма им носите демократија со бомбардирања и шарени куртонски револуции.
Јас сум против војна и на никој не му носам демократија со бомбардирања и револуции, фала ти на честа што мислиш дека имам таква моќ тоа да го правам.
Човекот го дели од животните совеста. Ако човекот немаше совест, немаше да биде ништо различен од животните.