Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.134
- Поени од реакции
- 83.779
Како Америка не се меша ништо овде и не е никако одговорна за ситуацијата тука:
Не
не е ова надвор од темава
Не
не е ова надвор од темава
За русите важи она, да не те фати бубањот а за украинците оваа ситуација е снајди се па живеј. Сите оние што најдоа начин да киднат се спасија, она што остана да се бори е осудено на пропаст. Моментално 7:1 е односот на погинати украинци вс руси, а ќе биде и бетер.Ако сме реални, сите на фронт се топовско месо, од двете страни. Залудно загинна. Исто така Русија војува против Украина која е помогната од НАТО. Што поголема помошта тоа попроблематично за Русија. Далеку од тоа дека војуваат директно со нив.
Немој да разводнуваш....Украина и Косово се тотално спротивни и не можеш да ги споредиш ситуациите. Русија можеш да ја споредиш со Бугарија кон Македонија, или дали би ти било исто ако Еди Рама утре дојди и рече Тетово и Гостивар се Албанска територија, Албанците се репресирани па мора да му помогнеме. Или во времето кога се делеше Југославија да дојдеше со тенкови Милошевич и да речеше ова е Јужна Србија, овде живи срби, и ово је наше. Доста живеете во заблуди.Тебе те прашав погоре ама ме игнорираше, еве повторно: дали ако Србија влезе во Косово да го заштити своето население ќе биде оправдано, или ќе си на страната на браќата?
А па ти се гледа дека многу ги разбираш. Дечко, алал да ти е. Русија да ти била водич на слободниот свет, истата таа Русија која ги труе со новичок своите граѓани што не размислуваат исто со вождовите, истата таа Русија која секој појак опозиционер го стрпува взатвор.Млад си и не ги разбираш игрите, у светов има две опции сега, или ќе бидеш вазал на окултната олигархија или ќе се придружиш на слободниот свет. Слободниот свет има заштита а таа е Русија со целото нуклеарно оружје на располагање и кој сака да се придружи има шанса сега. Секоја суверена држава има опција да функционира независно, и затоа сите бараат од Русија и Кина кои ја предводат оваа група да бидат со нив. Нема пријателства у меѓународна политика, туку само чист интерес. Порано биле регулирани овие ствари со преку крвни линии, сега е тоа сменето. Украина е само тригерот што ја почна оваа лавинска реакција, и е тотално небитна у равенката. Ќе ја решат брзо, беше работата дали милом или силом.
Постои отпор, не дека не....тоа е тој неолиберален вирус кој се шири по популацијата бетер од Корона. Еве ти си заразен....толку ти бил паметот, ја не те окривувам, години перење мозок си направило свое, ама што е тука е. Полека како медиумското перење мозок се намалува така треба полека да прогледаат луѓето.
Само што има голема разлика од какво е мнозинството во Косово сега и реоните во Украина што Русите ги сакаат.Ова од прееска сакав јас да го одговорам.
Осеќам дека целата нарација за Косово ќе се направи да биде иста како за Украина : Србите фашисти со нивниот Путлер прават инвазија и агресија на независна држава, членка на ОН, го кршат меѓународното право блабла а никој нема да ја погледне историската позадина од пред 23 години и тогашните случувања.
Ако беше населението на Украина толку за Русија колку што велиш, оддамна ќе беше завршена војната.Само што има голема разлика од какво е мнозинството во Косово сега и реоните во Украина што Русите ги сакаат.
Во Косово мнозинството се муслимани, зборат Албански (дијалект) и се за Албанија, не за Србија.
Во Украина, Донбас и остали, мнозинството население збори Руски и се за спојување со Русија.
Може да се каже дека Украинците што го малтретираа мнозинството Руското население, се во иста улога како Србите, а Руското мнозинство ја имаат истата улога како Косоварите.
Западот овој пат не ги поддржа Косоварите/ Русите во тие региони.
Мнозинството населението е тоа што треба да одлучува, не само историски да гледаме или па некакви си граници.
Не постои опозиција, опозиција во Русија значи дека работат тие за јенките. Исто не постои опозиција ни у САД....млад момак си ти, треба многу да учиш. Доста е ова, дури и многу ти е за да го изконтемплираш.А па ти се гледа дека многу ги разбираш. Дечко, алал да ти е. Русија да ти била водич на слободниот свет, истата таа Русија која ги труе со новичок своите граѓани што не размислуваат исто со вождовите, истата таа Русија која секој појак опозиционер го стрпува взатвор.
Не знаев дали да ти реплицирам, искрено, оти мене не ми се верува на очите што читам. Ова мене ми личи на оксиморон што го пишуваш, зошто не сакам да верувам дека ти стварно веруваш во ова што го пишуваш. Јас не реков дека Западот е идеален итн, но ти се молам. Русија и слободен свет ти е во најмала рака смешно да ги споредиш.
Британски финансиски „тумачења“ за Русија... Како ромулански финансиски извештај за Федерацијата. Или за тие што не се по Стар Трек, како во ПСВ Франција да дава финансиско мислење за Германија.Скапа е војната за Русија, позајмува пари. Само не е јасно дали на домашен пазар или на странски се задолжува.
И што е различно?Немој да разводнуваш....Украина и Косово се тотално спротивни и не можеш да ги споредиш ситуациите. Русија можеш да ја споредиш со Бугарија кон Македонија, или дали би ти било исто ако Еди Рама утре дојди и рече Тетово и Гостивар се Албанска територија, Албанците се репресирани па мора да му помогнеме. Или во времето кога се делеше Југославија да дојдеше со тенкови Милошевич и да речеше ова е Јужна Србија, овде живи срби, и ово је наше. Доста живеете во заблуди.
Да не претеруваш малце?... Русија можеш да ја споредиш со Бугарија кон Македонија ...
Да не е трагична работава да земе човек да се смее. Не џабе онаа дијалектичка вистина, дека злото си го има семето на своето самоуништување у себе.Западни чуденки:
How Was Russia Able to Launch Its Biggest Aerial Attack on Ukraine?
Western and Ukrainian officials have said Moscow’s stockpile of missiles was dwindling. But the assaults this week raise questions about that.www.nytimes.com
Ај препрочитај се што имаш пишано, еднаш, и уште еднаш, и уште еднаш..... Значи 2001ва Албанците направија вооружен конфликт под тоа оправдување: немале права. Значи според ова што го пишуваш ти би поддржал тогаш Албанија да влезеше со војска во Македонија за да ги заштити? Ајде ти се молам... Не закопвај се поќе...и ако не им даваш права, смеат да интервенираат.
Воопшто не претерувам. Дури сум и благ.Да не претеруваш малце?