Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.952
- Поени од реакции
- 34.311
Не те разбирам погрешно, само ги користам приликите да илустрирам што сакав да кажам за односот на државите кон петтоколонаши и квислинзи.Одамна јас го напишав моето мислење во темата за мигрантите околу пацифизмот, замижувањето и христијанските глупости за вртење на другиот образ.
Природата не функционира по овие глупости. Едно маче да го закачаш ќе ти ги зарие ноктите ако претераш а не пак ако се почуствува во животно загрозувачка позиција.
п.с. Да не ме сфатиш погрешно во темата за Иран сакав да кажам дека жестокиот одговор на владините сили можеби е баш тоа што се обидува да го постигне САД за разгорување на нередите и "оправдана интервенција".
Автоматски споено мислење:
А за Гадафи си тотално во право зоштои јас истово го пишував за Мајдан 2014. Јанукович уште кога реши да испрати голораки желки против платеници со пиштоли и молотови коктели јасно беше кон што се движи ситуацијата.
Инаку во Иран за жал ескалираат работите (малку информации искачаат од таму), да се надевеме само дека ќе излезат попаметни (и поуспешни) од Украинците во 2014-та.
Автоматски споено мислење:
Ако утре влезе Србија во Косово, ќе сфатиш, или шипурките оправдано ќе го бранат Косово?
Последно уредено: