Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.937
Украинците разнесуваат мостови кон Гомел и Мозир во Белорусија.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.593
Поени од реакции
22.317
Каква каматна политика кога од Февруари наваму имаш пад се до крај на Септември, па каматите направија мала корекција, ако се заострат работите ќе оди во три лепе. А ако задржи војнава уште барем 1 година ќе ве почекам доброволно да се јавите на шалтер со анализа.

Инаку тука во маркет преку 90% од производите се домашни, или максимум од кај Кивите. Освен Кмарт каде што се знае дека е нивен се друго е тукашно, плус и народот е со мајндсет да купува домашни производи.

Теоретски секој е зависен од секој, ама шу прајме ако влезат во Тајван?
Ќе им турите рестрикции, или тие жутите не се греота како Украинците?
Ako vlezat vo Taivan imame pogolemi problemi od nov zelandskite kivi. Nema da se desi vo poskoro vreme. Kina saka da go osvoj Taivan, ne da go peplosa. Moram da priznam popametni se od Rusite.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Taka e vo Afrika ke vozat Elektricni koli. Ke zastedat cel zivot i ke si dozvolat. Znaes kade e najgolemata kupovna mokj, taka? Ne zboruvame za plasticni igracki od Kina, tie ne gi bogatat. Druga poskapa stoka e povazna.
LDV ако ги паметиш британските, сега ги прават во Кина, имав прилика да се возам во такво тука, 30-40% е поефтино од Форд и од Хајлукс, тип топ е возилото. Вакви ги има се повеќе и повеќе, колку луѓе мислиш дека ќе купуваат Германски/Француски/Шпански/Италијански ако овие донесат возила со повеќе опрема за помала цена?
Еве ги продадени се тука унапред за 2 години.

Пикнати се во секоја индустрија, имав дрон DJI Phantom 4, ела најди ми нешто подобро од САД или Германија за истите пари.

Шаоми и Хуавеи кај телефоните си газат, да не беше фејк хајката од САД (само поради што беа поназад од Хуавеи во 5Г и 6Г) и банирање низ цел свет, денес ќе имаа уште минимум 30% поголема корисничка база.

Кина не е веќе државичката што само копираше, колку побрзо ви стане јасно толку подобро. Украдоа технологија, и веќе развиваат/надградуваат своја. Моментот кога ќе решат да им дадат клоца на западњаците ќе биде буквално циркузи.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.714
Поени од реакции
25.135
Taka e vo Afrika ke vozat Elektricni koli. Ke zastedat cel zivot i ke si dozvolat. Znaes kade e najgolemata kupovna mokj, taka? Ne zboruvame za plasticni igracki od Kina, tie ne gi bogatat. Druga poskapa stoka e povazna.
taa e bonus be igorce... i za brzo vreme vo eu ke si vozite kineski ev... stigaat veke narednata godina i se pola cena od vasite... nema sekoj da kupi ama golem del ke se prodade sekako.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.144
Поени од реакции
1.701
Дали ти самиот се увери дека имаше бекдор?
А дали ти сам се увери дека нема? Немој на прашање со прашање да ми одговараш. Имаш ваљда компјутер пред тебе таму, види прочитај, едуцирај се малце. Немој тие муабети тоа што тебе ти одговара да го наметнуваш и да прифаќаш

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.208
Поени од реакции
9.763
А дали ти сам се увери дека нема? Немој на прашање со прашање да ми одговараш. Имаш ваљда компјутер пред тебе таму, види прочитај, едуцирај се малце. Немој тие муабети тоа што тебе ти одговара да го наметнуваш и да прифаќаш
Прашајнекој што работи во телекомуникации, што е хуавеј и колку подобро функционира и како е наметнато да не се користи од нашиве патрони.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.144
Поени од реакции
1.701
Прашајнекој што работи во телекомуникации, што е хуавеј и колку подобро функционира и како е наметнато да не се користи од нашиве патрони.
Работи да, немој да ми објаснуваш добро познато ми е се. Не се нашите полтрони туку секаде е истото. И баш напротив, кај нас можеш моментално да набавиш huawei опрема за џабе пошто никој не ја користи ради secure причини. Инаку функционира подобро од што? Имаш пример? Или онака само подобро е битно пошто е банирано.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Требаше ли да се уверам?
Од нигде никаде доцнат во технологија која чини трилиони долари (за тој што ќе биде прв) и наеднаш наоѓаат бекдор, претходно со години никако не им текна да тестираат ;)

Од каде да се уверам, од медиумите платени од овие што банираат?

Па Сноуден што е пописмен и од мене и од тебе, и што работел баш на таа проблематика имаше изјави дека истите тие прислушкуваат.
Другар ти Закенберг од што им верува турил лепенка, ама битно сите се чесни и поштени :pos:
1668603315841.png

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.144
Поени од реакции
1.701
Требаше ли да се уверам?
Од нигде никаде доцнат во технологија која чини трилиони долари (за тој што ќе биде прв) и наеднаш наоѓаат бекдор, претходно со години никако не им текна да тестираат ;)

Од каде да се уверам, од медиумите платени од овие што банираат?

Па Сноуден што е пописмен и од мене и од тебе, и што работел баш на таа проблематика имаше изјави дека истите тие прислушкуваат.
Другар ти Закенберг од што им верува турил лепенка, ама битно сите се чесни и поштени :pos:
Прегледај го приврзокот 354135
Дај бе не трипај човек. Ако не си способен да најдеш информации не се глупирај. Постирал сликовници и Сноуден. Не се брукај, не е ова за компирите од Нов Зеланд.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Дај бе не трипај човек. Ако не си способен да најдеш информации не се глупирај. Постирал сликовници и Сноуден. Не се брукај, не е ова за компирите од Нов Зеланд.
Кој кловн си ти, лик на форум, со 20 акаунти тврди дека е полегитимен и поинтелигентен од луѓе кои се врв во своите индустрии :pos:
Дај прескокни ми ги мислењата, навистина немам желба да се објаснувам со ботови.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Глуп си, не да немаш желба. Едноставно го пикаш носот во секоја можна тема и изиграваш некој интелигентен лик, а уствари си тотално изгубен случај. Не го вади газот кај што се мерат курови и за нешто што немаш појма.
Абе јас копам ровови и немам појма, особено во темава каде што се чепкаш, ај сеа гитла, деградација на интелигенцијата ми е воопшто да дискутирам со тебе.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.294
Поени од реакции
5.960
Дај одлучете се бачиња, ракетите што паднаа беа руски или украински? Зошто по нетот од страна на бачињата, се обвинува украинската страна дека сака да извлечи реакција на НАТО.

Kajgana Shop

На врв Bottom