Предлози и свое видување на актуелните фотки на натпреварот!

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
Од денес ќе се вратиме малку назад со натпреварите, нешто како на почетокот кога имаше троа поквалитетно форографии, учесници, може и по нешто да научиме/повториме доколку има заинтересирани

би предложила темите пак да бидат задавани од победниците со тоа што на секоја тема ќе иманекое правило за следење. На пример ете како најпознато е правилото на 3/4, темата на пример во случајов би ја давала @Corvus а пеијавените фотографии ќе треба да се направени според 3/4то правило

Ги побикувам сите претходни и сегашни учесници, доколку сте заинтересирани за фото деужба, бујрум
:oleee:

@Ryan Giggs @Zlatikevichius @STEALTH @AlternativeF @Agda Beata @KEEF @Петра П. @Forza Milan!!! @TrendS @Toto.toto @grande-juve @AceCaleb @Saladin @Skorp
@Dekio7 @gjoko-mkd @bijons @Vivienn @Беркут @Anco @shutrak @Shutmanga и сигурно еден куп заборавам :)

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
би предложила темите пак да бидат задавани од победниците со тоа што на секоја тема ќе иманекое правило за следење. На пример ете како најпознато е правилото на 3/4, темата на пример во случајов би ја давала @Corvus а пеијавените фотографии ќе треба да се направени според 3/4то правило
Со оглед на тоа што правите некој вид на рестарт на натпреваров, мислам дека најдобро е првата тема да ја зададете ти или @Комита Ултрас

Најкреативно што мене ми текна беше нешто од типот на временски појави, и да се ставаат слики од дожд, грмотевици, бури, сонце, ветер и слично, ама не сум баш во тек со новите правила и што треба да исполнува темата, така што мислам најдобро е вие да почнете да знаеме ние што не се разбираме ептен у фотографско линго што точно се бара.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.184
Поени од реакции
13.821
Со оглед на тоа што правите некој вид на рестарт на натпреваров, мислам дека најдобро е првата тема да ја зададете ти или @Комита Ултрас

Најкреативно што мене ми текна беше нешто од типот на временски појави, и да се ставаат слики од дожд, грмотевици, бури, сонце, ветер и слично, ама не сум баш во тек со новите правила и што треба да исполнува темата, така што мислам најдобро е вие да почнете да знаеме ние што не се разбираме ептен у фотографско линго што точно се бара.
супер, темата е временска прогноза отприлика? Нема ништо драстично ново, треба само да зададеш тема. Може да одиме со ова што предложи?
Автоматски споено мислење:

Океј, ова ќе го сфатам како да. @Corvus зададе нова тема :)

Последно уредено:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
супер, темата е временска прогноза отприлика? Нема ништо драстично ново, треба само да зададеш тема. Може да одиме со ова што предложи?

Да, извини на работа сум само фрлам око на форумов, не можев да реплицирам одма :)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.685
Поени од реакции
31.666

,,,,vremenska prognoza,,, :facepalm: :pos: ,,,abe aku veter ne može da dade točna prognoza,,,:lut::D:Кезец:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.308
Поени од реакции
15.467
Околу мојата фотографија кандидат за златна или позлатена медаља...:cool:

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.572
Кога веќе се рестартираат фотонатпреварите со цел да се внесе сериозност во истите, би сакал да ја искористам темава за да скренам вмимание кон новото значајно дело на авторот @мкд владе, автор кој не престанува да плени со својата спонтаност и директност.

Како клучен претставник на пост пост модерниот нео-дада диги поп арт Владе пак ни пласира дело кое иницира нови невронски врски во сивата маса навидум ненамерно но со длабоки импликации во процесот на редефинирање на уметноста во ова дигитално време.

20221124_214843.jpg

Всушност Владе ни нуди огледало во кое се гледа внатрешната постојана борба за опстанок на човекот, кој е себераспнат во вечноста на мигот во кој е искована мачната одлука на тоа дали да се продолжи со стремежот за постоење или да се откаже и да се падне. Критичниот миг низ кој минува Владе кој твори, но и човекот воопшто, човек на кој видот му слабее, кој е роден и фрлен во амбисот на светот. Човекот потклекнат од празнината на тешкиот товар на времето, со ослабен вид, ниту паѓа, ниту се вознесува, туку заробен во тој вечно согорлив миг грчевито стои и постои за да пркоси (по природата на неговиот дух) на истата таа бесмилосна празнина.

Оваа силно дело ќе биде наше секојдневно потсетување за тоа дека битието човек е преодреден да се бори. Додека го гребе мислата и тежината на немоќта да се носи со постоењето на Ливадарките, тој е соочен не само со тоа што мора да носи, туку и тоа дека мора да се доноси, преноси, сотвори, за да да опстане и да ја продолжи вечната, мистична верига на постоењето со своето семе во десната рака.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.279
Поени од реакции
23.907
Iskreno samo ne mi e jasno kako ti se pisese tolkav esej vo 6 sabajle, mene mi e maka da go docitam vo 9 a ne pak so cel um da zemam da ckrapam vo 6 uste ne izmocan so se veli. So ljuge ke bevte be majkata, imate vie bioloski casovnik ili se vi e isporemeteno :cautious:.
P.s Taka mi se cini ili pak nesto ne vi e po kef fotografijata, ne vi gi zadovoluva vasite istanceni setila za vid :sneaky:
Inaku imav druga ideja za fotografijata, ali nemav dovolno materijal a i me mrzese vaka da ne se lazime :toe:.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.572
Iskreno samo ne mi e jasno kako ti se pisese tolkav esej vo 6 sabajle, mene mi e maka da go docitam vo 9 a ne pak so cel um da zemam da ckrapam vo 6 uste ne izmocan so se veli. So ljuge ke bevte be majkata, imate vie bioloski casovnik ili se vi e isporemeteno :cautious:.
P.s Taka mi se cini ili pak nesto ne vi e po kef fotografijata, ne vi gi zadovoluva vasite istanceni setila za vid :sneaky:
Inaku imav druga ideja za fotografijata, ali nemav dovolno materijal a i me mrzese vaka da ne se lazime :toe:.
Vlade ja stanuvam u 5:00 ( denes u 4:47) i poshto periodov ne gi zemam lekovite vishokot na energija od hipomanijata go isfrlam ovde, psihijatarot vika dobro bilo za posle u tekot na denot da sum navidum ponormalen za ostanatite okolu mene. Fala ti sho mi pruzash neiscrpen izvor na inspiracija, poseben kjeif mi pravi faktot sho znam deka celo go procita. Seushte sum pod impresii na tvoeto delo, veruvam kje bidam ushte dolgo.

:coffee:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.279
Поени од реакции
23.907
Vlade ja stanuvam u 5:00 ( denes u 4:47) i poshto periodov ne gi zemam lekovite vishokot na energija od hipomanijata go isfrlam ovde, psihijatarot vika dobro bilo za posle u tekot na denot da sum navidum ponormalen za ostanatite okolu mene. Fala ti sho mi pruzash neiscrpen izvor na inspiracija, poseben kjeif mi pravi faktot sho znam deka celo go procita. Seushte sum pod impresii na tvoeto delo, veruvam kje bidam ushte dolgo.

:coffee:
Milo mi e sto pomognav, veruvaj dusata mi ja stopli vo ovie ladni noemvriski utra (y).
p.s ne go docitav za zal , ali osekjam deka nesto bitno i vazno imase napisano, sigurno i nekoja poenta imalo ili naravoucenie :(.
P.s.s So si stanal tolku rano, na ribi da ne odis ?

Последно уредено:
Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.572
Milo mi e sto pomognav, veruvaj dusata mi ja stopli vo ovie ladni noemvriski utra (y).
p.s ne go docitav za zal , ali osekjam deka nesto bitno i vazno imase napisano, sigurno i nekoja poenta imalo ili naravoucenie :(.
P.s.s So si stanal tolku rano, na ribi da ne odis ?
Ma kakvi ribi, nemam problemi u zivotu pa ne mi e mozokot umoren od sekiracii pa ne mu treba mnogu spienje, redovno svrshuvam a plus sum se ufilmal i deka sum si ubav pa i od toa ne patam...
Ajde, dokolku ne te diskvalifikuvaat oti imash slika u slika, neshto sho kocka ednash mi kaza ne e dozvoleno i slicno na tvojta sudbina i mene mi ja otstrani od natprevarot... da znaesh deka kje glasam za tebe.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.279
Поени од реакции
23.907
И јас ќе гласам за владе. Кој ве ебе што сте се труделе да барате букви во опкружувањето, владе ве заеба убаво!
I koj rece deka ne barav :mad: . Da ne mislite na zidot vo dnevnata mi sedi zakacena slikata ?
Drz nedaj rabotata, neznam strucno kako se vikase( sega znam :)), pa google transalte, de vaka ,de taka i ja najdov idealnata ,barem spored mene koja gi ispolnuva uslovite na natprevarot. Edno vreme vo momenti na ocaj duri i se podumav vo ocna ordinacija da odam i da glumam ludilo kao nesto vidot da proveram i tajno da manam edna fotka.
Tolku vreme izgubov sto edno vreme izlegov vo dvorot da vidam dali ima dovolno materijal za bukva no jbg vrnese i se otkazav. Eeeee e toa ke bese fotka :sneaky:.
Vo sekoj slucaj uste od sega ti se zablagodaruvam za tvojot glas, za dobra slika ke go dades , dobar izbor vo sekoj slucaj, no nekako osekjam deka kocka ke ja eliminira od natprevarot od samo nejze poznati pricini :(.
Psssst da ne izlezi muabet ama mislam deka me mrazi i i odam na nervi.

Ajde, dokolku ne te diskvalifikuvaat oti imash slika u slika, neshto sho kocka ednash mi kaza ne e dozvoleno i slicno na tvojta sudbina i mene mi ja otstrani od natprevarot... da znaesh deka kje glasam za tebe.
Ah be Zoki be, nemoj so vakvi finti. Pricam ti kjerko, nagovaram snao rabotata. Nisko i podmuklo vo sekoj slucaj, duri i od tebe :(

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.572
Ah be Zoki be, nemoj so vakvi finti. Pricam ti kjerko, nagovaram snao rabotata. Nisko i podmuklo vo sekoj slucaj, duri i od tebe
Длабоко сум повреден шо така мислиш за мене.

Имено, навистина имаф фотка еднаш слика у слика, за темата женски нозе, фотнав од форумоф од темата нозе ово оно и логото кајгана све пиц пец концептуала арно ама ми ја избришаа, не смеело слика у слика. Уште му немам опростено на коцка, чинам тоа беше моето најбитно дело у животу.... но ни блиску до твоето по јачина на импакт ... се надевам коцка ќе ја согледа битноста на твојто дело и не само шо ќе го остави ами и он ќе гласа за тебе и така ти ја зададеш најбитната тема до сега - брадавички.

Kajgana Shop

На врв Bottom