- Член од
- 23 август 2022
- Мислења
- 429
- Поени од реакции
- 763
Немам голема замерка на Пиоли,Габија и Побега за сега се играчи за во ротација и толку им е капацитетот а Вранкс и Адли како новајлии не би требало да имаат предност пред Побега и Крунич знаејќи дека Пиоли ретко ја менува својата замислена формација и конфорна зона.Повеќе утна со изборот на тие што ќе играат и со измините како ги правеше.
А за новите, јас сум да добиваат шанса, особено кога имаме некои потешкотии. Пиоли оди повеќе зихерашки, овие ги знам, па се кладам на нив. Немам проблем ни со Габиа и Побега, но не видов нешто дека Побега заслужи толку поголема минутажа во однос на Вранкс, Адли. Габиа покажа повеќе од Побега, иако искрено и тој не ми е многу омилен.
Не беше најдобар Пиоли во менаџирање со новите и кога треба да добијат простор.
Очигледно е дека ме нервира што Адли не добива шанса штом CDK и Диаз не играат на ниво но сепак моментално најголемиот проблем во ростерот е што искусните Ребич и Ориги не покажуваат ништо а се очекува многу од нив посебно сега кога Салемакерс и Масиас се повредени а и Жиру мора да го одморат на некоја утакмица.Диаз веќе трета сезона во ростерот не ја користи шансата што му се пружа со ситуацијата со CDK.
Потешкотиите моментално се поради лошото издание на Ребич,Ориги и Диаз а за новите и јас сум да добијат шанса но проблемот не е во нив.