Имаш постирано погрешно видео. Ова второво онака има грото слика од Антарктикот како што го познаваме, со релјефни форми, локации на експедиции, реони, коти, напоредници и меридијани. Толку тролање на темава и на крај сам себе го уби.....
Имаш постирано погрешно видео. Ова второво онака има грото слика од Антарктикот како што го познаваме, со релјефни форми, локации на експедиции, реони, коти, напоредници и меридијани. Толку тролање на темава и на крај сам себе го уби.....
Ова второво онака има грото слика од Антарктикот како што го познаваме, со релјефни форми, локации на експедиции, реони, коти, напоредници и меридијани.
А имаш и ова: Прегледај го приврзокот 352930
Колку добро го познаваш ти Антарктикот?
Зошто би имало податок за прецизно измерена висина на КУПОЛА? Што одговор ќе смислиш сега
Според напишаното во Енциклопедија Американа ако на Антарктикот е измерено дека се наоѓа на висина од околу 13000ft (4 км.) Тогаш претпоставката е дека до центарот на земјата ќе има околу 385 500ft (118км.) висина... Според моделот на рамна земја сонцето и месечината се наоѓаат внатре во куполата што значи дека и сонцето и месечината се на околу 100-ина км.оддалеченост од земјата. "These flights proved the inland areas to be featureless in character with a dome high 13000 feet...
Според напишаното во Енциклопедија Американа ако на Антарктикот е измерено дека се наоѓа на висина од околу 13000ft (4 км.) Тогаш претпоставката е дека од центарот на земјата ќе има околу 385 000ft (118км.) висина... Според моделот на рамна земја сонцето и месечината се наоѓаат внатре во куполата што значи дека и сонцето и месечината се на околу 100-ина км.оддалеченост од земјата.
Батали тоа центарот. Куполата е висока околу 4 КМ. И координати има. Најверојатно е Купола Б или Купола А. Двете се природни феномени, ледени куполи (нешто аналогно на планини). Оние авионине имаат прелетано над куполата. Користени се P2V-2N Neptune како дел од Транс-антарктичка експедиција на комонвелтот(Commonwealth Trans-Antarctic Expedition).
Да бидам искрен, не верувам дека нешто од ова те тангира, ама постојат понуди за патување до и над Антарктикот. Имаш опции за бродски крстарења, прелети над континентот со авион и комбинации од двете со почетни цени од $ 6000. Можеш да тргнеш од Австралија, Аргентина или Нов Зеланд.
Имаш и опции за fly-ins каде што со авион те оставаат на континентот и те оставаат да шеташ и да се рекреираш како сакаш. Кампувај, пешачи ако сакаш до јужен пол или качи се на Винсоновиот Масив. Скапа е оваа опција и испод 50к не си.
Во секој случај ќе имаш можност да ја видиш куполата и крајот на земјата. Таман можеш и да сликаш. Среќно.
Да бидам искрен, не верувам дека нешто од ова те тангира, ама постојат понуди за патување до и над Антарктикот. Имаш опции за бродски крстарења, прелети над континентот со авион и комбинации од двете со почетни цени од $ 6000. Можеш да тргнеш од Австралија, Аргентина или Нов Зеланд.
Добро дали ќе сфатиш еднаш дека сите патувања ДО АНТАРКТИКОТ СЕ ОРГАНИЗИРАНИ И ОГРАНИЧЕНИ?
Не знам по кој пат го пишувам ова... АНТАРКТИКОТ НЕ Е КОНТИНЕНТ ТУКУ ВИСОК ЛЕДЕН ЅИД ШТО ЈА ОБИКОЛУВА ЦЕЛАТА ЗЕМЈА И ГИ ДРЖИ СИТЕ ВОДИ. Значи сите тие бродски крстарења или летови со хеликоптери или авиони се ограничени до 80° паралела.
Добро дали ќе сфатиш еднаш дека сите патувања ДО АНТАРКТИКОТ СЕ ОРГАНИЗИРАНИ И ОГРАНИЧЕНИ?
Не знам по кој пат го пишувам ова... АНТАРКТИКОТ НЕ Е КОНТИНЕНТ ТУКУ ВИСОК ЛЕДЕН ЅИД ШТО ЈА ОБИКОЛУВА ЦЕЛАТА ЗЕМЈА И ГИ ДРЖИ СИТЕ ВОДИ. Значи сите тие бродски крстарења или летови со хеликоптери или авиони се ограничени до 80° паралела.
Still the adventures of explorers like Scott, Amundsen and Shackleton continue to fascinate us. PolarQuest helps you with your expedition to the South Pole.
www.polar-quest.com
Првите два те носат до станицата Амундсен-Скот. Во секој случај имаш можност да ги "видиш" и магнетниот и географскиот јужен пол.
Still the adventures of explorers like Scott, Amundsen and Shackleton continue to fascinate us. PolarQuest helps you with your expedition to the South Pole.
www.polar-quest.com
Првите два те носат до станицата Амундсен-Скот. Во секој случај имаш можност да ги "видиш" и магнетниот и географскиот јужен пол.
Имињата како КУПОЛА А,Б, Ц , Д и Ф не се дадени онака од ракав дека на некој му текнало туку дека постои ФИЗИЧКА КУПОЛА над земјата која не е ледена како што сакаш ти да протуркаш. Имало обиди да се пробие куполата преку операцијата FISHBOWL. Има докази за тоа. Дури и Хилари Клинтон има спомнато за тоа. И сега ти се најде овде најпаметен да измислуваш нешта за да го заташкаш ова знаење што го покажувам во врска со рамна земја и Антарктикот овде и демек ти сега цело време испаѓаш паметниот а јас сум глупиот?
И да сум бил, нема да ми веруваш. Затоа ти дадов три организатори на патувања до Јужниот пол. Да отидеш, па да споделиш. Лични искуства, слики и такви ти ствари. И тоа не се единственните опции, имаш и други ако сакаш да отидеш. Не знам оти вртиш муабет и се инатиш. Оди посети шо ти чини. Сакаш куполине? Историски локации? Ледени гребени? Други географски знаменитости? Реши се само, собери некоја пара, за друго е лесно.
Прва Книга Мојсеева(Битие)
"И создаде Бог свод; и ја одвои водата од под сводот од водата над сводот. Така и стана."
И рече Бог: „Нека се собере водата, што е под небото, на едно место, и нека се појави суво!” И стана така.
Не знам која е улогата но според Библијата вода има горе над куполата и под земјата. Водата и креаторот се најголема мистерија... Прегледај го приврзокот 352704
Зурла, букваров е за деца до трето одделение.
И така печалиш по Италијата, не се стегај, нека се смири работава со војната и трк до Русија да те однесат браќата православци со МИГ 29 до куполата.
MiGFlug: The MiG-29 Edge of Space Flight was fantastic! - See 103 traveller reviews, 129 candid photos, and great deals for Sankt Stephan, Switzerland, at Tripadvisor.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.