Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Iran kako drzava ima premnogu potencijal za da bide vecno pod vlast na mudzive. Ne e ova Afganistan. Koga i da e ke ima promeni so ogled sto ima i golem del od narodot sto ne se fundamentalisti. Su imal kontakt so lugje od Iran, zenite ovde pretezno i ne se zabuleni. Mozebi i ne e slucajnost ovie raboti sega da se desavaat i da se podbucnati no sepak prasanje na vreme e i bese koga ke ima vakvi pobuni.

Последно уредено:
Во Иран има големи азерски и курдски малцинства (два пати повеќе Азери има во Иран отколку во Азербејџан), нормално дека некој како САД ќе може да направи бунтови. Таму западот неколку пати смени власт пред да дојдат исламистите, ама кој да ти чита историја кога полесно е да голтнеш пропаганда од дојче веле, зидојче цајтунг, или нешто слично. ;)

Израел како реагира на ова?
Којзнае но судејќи според реакциите на читателите таму под текстот од линкот од The Times of Israel, реакциите се класичен meltdown. Исто и за дроновите на запад не веруваа дека воопшто ги имаат развиено, арно ама...

Јас слушнав дека Иран создал невидлива ракета. Лета а никој не ја гледа. Зошто?

Израел како реагира на ова?

Многу лесно. Како во тридневната војна. Во среде Техеран им го скинаа Касим, седнати во Тел Авив, покрај каминче и влечки..

Еве ги дволичниве. Во Украина немало вакви честици, а во Иран има.
Само :kuracc: мора да биде одговорот на Иран спрема вас.

Еве ги дволичниве. Во Украина немало вакви честици, а во Иран има.
Само :kuracc: мора да биде одговорот на Иран спрема вас.
Израел, САД, Саудиска Арабија, Катар, ОАЕ, Турција и ред други држави во никој случај нема да дозволат Иран да се добери до нуклеарка, тоа да ти биде јасно.

Израел, САД, Саудиска Арабија, Катар, ОАЕ, Турција и ред други држави во никој случај нема да дозволат Иран да се добери до нуклеарка, тоа да ти биде јасно.

a koj gi prasuva niv?

a koj gi prasuva niv?
Немора никој да ги праша, нивен интерес е тоа. Тоа што напрајле успешно три дрончиња, не ги прави којзнај што, така да, и за Ирак викаа вака така, па за 3 дена америте си пиеја кафе во Багдад.

Немора никој да ги праша, нивен интерес е тоа. Тоа што напрајле успешно три дрончиња, не ги прави којзнај што, така да, и за Ирак викаа вака така, па за 3 дена америте си пиеја кафе во Багдад.

epa u teheran gi cekaat uste od 70tite koga ko picki begaa amerite dur im ja palea ambasadata... neka pominat veke ednas 50 godini se spremaat.

epa u teheran gi cekaat uste od 70tite koga ko picki begaa amerite dur im ja palea ambasadata... neka pominat veke ednas 50 godini se spremaat.
Глатко ќе им ја средат, да не употребуваат никаква сила. Софт пауер ќе биди се

Немој да не се заречеме па да им го пратат тој таа геј транс министерот на одбрана, ќе ги усиса сите на екс топтан со ајатолахот. :unsure:

Глатко ќе им ја средат, да не употребуваат никаква сила. Софт пауер ќе биди се

пак ти шприцнал лубрикантот кико. Иран ни со софт ни со хард нема да падне. Не е тоа северна па шарени револуции да пројдат.

пак ти шприцнал лубрикантот кико. Иран ни со софт ни со хард нема да падне. Не е тоа северна па шарени револуции да пројдат.
И овде да стрелаа предавници, немаше да помине тоа.

Живи били па видели. Да не менуваш ставови после, како по обичај :)

Можеби шарени нема да пројдат, ама на народот таму преку глава му е од моменталната состојба во земјата, затоа почнува сам да се организира.

Живи били па видели. Да не менуваш ставови после, како по обичај :)

Можеби шарени нема да пројдат, ама на народот таму преку глава му е од моменталната состојба во земјата, затоа почнува сам да се организира.

иран е тврд орев, не се они како арапите да ги разделиш па да владееш. Од Персија до Либан све контролира. И евреите го знаат тоа, и затоа го сметаат Иран како закана за нивниот опстанок. Ако украинците се инаети, иранците се x10.

На народот таму убаво му е. Секој живее како сака. Иако преку медиуми тоа го прават филувано така као Иран е тиранија. И еве пробуваа некакви немири да направат, но тоа таму не минува.

иран е тврд орев, не се они како арапите да ги разделиш па да владееш. Од Персија до Либан све контролира. И евреите го знаат тоа, и затоа го сметаат Иран како закана за нивниот опстанок. Ако украинците се инаети, иранците се x10.

На народот таму убаво му е. Секој живее како сака. Иако преку медиуми тоа го прават филувано така као Иран е тиранија. И еве пробуваа некакви немири да направат, но тоа таму не минува.
Бургундац, Иран има милион малцинства како држава, и се расцепкани. Во Иран имаш Азери, Курди, Персијци,Арапи, Кашкаи, Туркмени, Лури итн итн. Пример, некој мислам го напиша и тој факт дека во Азербејџан има помалку Азери отколку Иран. Така да не е баш монотона етничката слика таму, и секој си влечи кон себе.

Второ, Иран не го контролира од Персија до Либан, туку само Иран и Хезболах, и донекаде Сирија. Другото се е сунити, кои се верни Ирански непријатели. Па можам да кажам дека Иран има повеќе непријатели на Блискиот Исток, од Израел.

Секој живеел како што сакал.

giphy.gif

Автоматски споено мислење:

Апдејт, штотуку Иран го запре извозот на оружје кон Русија.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom