Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.722
Поени од реакции
9.313
Ама тие што сакаат можат да прогласуваат, нивно право си е, само не знам

Богами од сите околу нив ние најмалку ги мразиме замисли :pos: На Балканов не знам кој ги сака, освен самите себе:)
1668192810404.png

Oва е само дел од теориите за нивното потекло.

Кутрите, не знаат самите кои се и што се, уште за други ќе кажувале какви се.:pos:

Член од
20 септември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
180
Прегледај го приврзокот 352833

Oва е само дел од теориите за нивното потекло.

Кутрите, не знаат самите кои се и што се, уште за други ќе кажувале какви се.:pos:
Знаеш на времето имаше една реклама, викаа во рекламата цело е кога има СЕ :) На Бугариве химната им се вика така:tapp:

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Дечки, се договоривме, за историските проблематики си го имате подфорумот Историја. Уште денес, сите мислења каде се задира во историјата ќе бидат префрлени во подфорумот Историја, а сите кои се натегате околу историските прашања ќе добиете 5 денови одмор од оваа тема. :)

Едит: 25 мислења се префрлени во оваа тема.
Едит2: Темата е отворена, за историја ќе си продолжите во Историја, сем ако тематиката не е тесно поврзана со некоја политичка проблематика.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Бугарија е блокирана од Холандија за влез во Шенген, Романија може да влези во Шенеген :D

Официјална причина премногу корупција. :pos:

Се надевам ќе ги раздвојат и Бугарија ќе си чека како што чекаме ние за почеток на преговори.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Бугарија е блокирана од Холандија за влез во Шенген, Романија може да влези во Шенеген :D

Официјална причина премногу корупција. :pos:

Се надевам ќе ги раздвојат и Бугарија ќе си чека како што чекаме ние за почеток на преговори.
Во Бугарија имаме една шопска изрека: „Не е важно јас да се чувствувам добро, а Вуте да се чувствува лошо”.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.722
Поени од реакции
9.313
Во Бугарија имаме една шопска изрека: „Не е важно јас да се чувствувам добро, а Вуте да се чувствува лошо”.
Сигурно си ја слушнал и изреката „Кој сака да седи на две столчиња, обично завршува на подот“.

Ем сакате во Еврoпа, ем децата си ги учите дека предците им живееле во јурта.

Еве кај членуваат тие со јурта:

1670163523014.png

Член од
19 мај 2014
Мислења
140
Поени од реакции
59
крајна цел: санстефанска бугарија
моментални барања: враќање/ревидирање/усогласување на украдена историја, признавање на бугарско малцинство
по прифаќање на барањата: македонците се македонци од 1945 (по директива на Тито), пред 1945 бугари

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Кај нас се вика да му умри козата на комшијата.

Јебига јас сум Балканец, така да морам да признам дека ми е мило што ве еба Холандија, посебно затоа што ни го направивте тоа што го направивте. Па, уште ако Холандија ова го прави за да ве натера да попуштите спрема нас, ќе ми биде ептен кеиф :D

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.001
Поени од реакции
51.183
Кај нас се вика да му умри козата на комшијата.

Јебига јас сум Балканец, така да морам да признам дека ми е мило што ве еба Хоаландија, посебно затоа што ни го направивте тоа што го направивте. Па, уште ако Холандија ова го прави за да ве натера да попуштите спрема нас, ќе ми биде ептен кеиф :D
Потсеќа ова на Златно Грујово кога Миленко и Мирка ја убедуваа народијата дека Буш им сместил должничка криза на грците затоа што не блокирале за влезот во НАТО :icon_lol:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Потсеќа ова на Златно Грујово кога Миленко и Мирка ја убедуваа народијата дека Буш им сместил должничка криза на грците затоа што не блокирале за влезот во НАТО :icon_lol:
Уште пред 7-8 месеци пишав, дека единствено нешто што може да направиме е да молиме колиме кај тие што ни се пријатели да не ја пуштаат Бугарија во Шенген и Евро зона.

Тогаш некој се заебаваа дека сме немале пријатели, ама видиш сме имале или не или пак судбината одлучи, Бугарија не влегува во Шенген.

Така и со Грција, Буш или карма, сепак се случи.

Член од
19 мај 2014
Мислења
140
Поени од реакции
59
Уште пред 7-8 месеци пишав, дека единствено нешто што може да направиме е да молиме колиме кај тие што ни се пријатели да не ја пуштаат Бугарија во Шенген и Евро зона.

Тогаш некој се заебаваа дека сме немале пријатели, ама видиш сме имале или не или пак судбината одлучи, Бугарија не влегува во Шенген.
Не е заради Македонија, туку бидејќи се во ЕУ, европски овака разположени, а не ги спазуваат ЕУ вредностите (односно корупција), затоа не им даваат влез во шенген зоната.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.392
Поени од реакции
43.210
убаво ви вика Холандија, треба да работите на тие работи да се подобрите за да влезете у шенген. Не е тоа туку така, не примаат таму секого.

Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.001
Поени од реакции
51.183

Така и со Грција, Буш или карма, сепак се случи.
Не знам како го замислуваш Тенеке ти тој притисок, ама Холандија и Руте се главните европски спонзори на нашиот договор со Бугарија, впрочем неговото блиц доаѓање во Скопје ја спаси Владата на Заев/Ковачевски која единствена намена има истиот договор до точка да го спроведе.

Нема врска ова со нас. Едноставно Холандија како балканска накот не не мириса.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Не знам како го замислуваш Тенеке ти тој притисок, ама Холандија и Руте се главните европски спонзори на нашиот договор со Бугарија, впрочем неговото блиц доаѓање во Скопје ја спаси Владата на Заев/Ковачевски која единствена намена има истиот договор до точка да го спроведе.

Нема врска ова со нас. Едноставно Холандија како балканска накот не не мириса.
Можеби си во право, ама можи и не :D

Битно Бугарите го попушија и се надевам нема да тераат напред, дури не блокираат нас. Уствари се надевам дека ќе ги разделат и Романија ќе влези во Шенген.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.001
Поени од реакции
51.183
Можеби си во право, ама можи и не :D

Битно Бугарите го попушија и се надевам нема да тераат напред, дури не блокираат нас. Уствари се надевам дека ќе ги разделат и Романија ќе влези во Шенген.
Не не блокираат. Има договор спонзориран од западните партнери кој само треба да се применува. Просто е, ние немаме веќе работа со бугарите, туку со западните партнери

Kajgana Shop

На врв Bottom