Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.512
Пеер точациве да не им останале од Втора Светска војнаЕла да те баци убај на баба
Пеер точациве да не им останале од Втора Светска војнаЕла да те баци убај на баба
Види одма те тригирира комуњарското во тебе и не прочита што напишав и е сосема неповрзно со твоите комуњарски изливи и комплекси.Не е точно, СР Македонија постои од 1945, во 1991 беше изгласано излегување од федерација а единствени ослободители се Партизаните.
Тие терористи и пијаници од 1903 кои немаат ни една победа зад себе не можат да се рамнат со ослободителите на СР Македонија од 1945.
Де бе за една пензија ли ќе трпиш фашизам и нацизам? Како планираше ГГВВ со вакви поданици да ослободува светот од нацизам и фашизам не ми е јасно. А и него изгледа не му е.Каква Австралија, само Северџанија му е мајката.
Тоа е баце, да лапнеме пензија и ојме на Камчатка да ловиме медведи.
Буљо оставштина од моќниот СССР е ова. Овие точаци за жал не ја видоа громовитата транзиција која ГГВВ ја спроведе во РФ, па сеа ќе беа некој прејак bianchi какви што всушност се возат низ Махачкала.Пеер точациве да не им останале од Втора Светска војна
То е чоек, мора да трпиме уште некоја година. Македонија окупирана од комуњари и нацисти, тука слично, ќе почекаме господата Владимирович, Џинпинг и другарот Ким да не куртулат.Де бе за една пензија ли ќе трпиш фашизам и нацизам? Како планираше ГГВВ со вакви поданици да ослободува светот од нацизам и фашизам не ми е јасно. А и него изгледа не му е.
Буљо оставштина од моќниот СССР е ова. Овие точаци за жал не ја видоа громовитата транзиција која ГГВВ ја спроведе во РФ, па сеа ќе беа некој прејак bianchi какви што всушност се возат низ Махачкала.
Не е така, тоа е проблемот за се што се случува. Русија од почеток 2013 до сега, направи се што можеше да ја уништи Украина.Не бе Тенеке, не навивам јас за никого.
Види и поназад што пишував, прочитај.
Премногу глупости се пишуваат, не само од тебе.
Конкретно за договорот од Минск, кога беше направен во 2014та, неколку месеци со ред не беше почитуван од Киев, се зголеми влогот во судирот тогаш, повторно двете страни седнаа на маса и потпишаа Минск 2. До ден пред да почни војната, Киев го играше договорот. Москва беше само приморана да интервенира и да го реши тој проблем за долг период.
Сега и Армата кога ќе донесат, а и Су-57, ќе биди јако ...Се ми се чини дека Русија после ова со Херсон ќе употреби еден теслин изум, тактичи електомагнетен импулс или скратено ИМП. Уништува електрооника, комуникациски врски, компјутери, генератори, сателити и се што користи радиобранови, џпс системи. Циркон може да носи имп и тоа горе во стратосферата, нема радиоактивен облак, не уништува објекти или загрозува човечки животи но штетата е катастофална. Мала таква тактичка зафаќа радиус од 2,5К км. квадратни. Ќе страдаат и возилата, сите возила имаат компјутер, а тоа е парализа буквално на се, најмногу за превоз на храна.
Се ми се чини дека тие наведените си ги чуваат само за паради, како и су-37, су-35 и остнати преценети "птици". Русија го има ова оружје (електромегнетен импулс) Не се знае какви се вжештени глави има, а според мене целата оваа калакурница од двете страни е бесмислена.
Ако вистината ја толкуваш како комплекси и """република""" која едвај траела 10 дена со сѐ ""изум"" ебано црешово топче во време кога светот ја завршува индустријализацијата, и кое патем се расцветало после првата употреба, го нарекуваш успех тогаш во ред.Види одма те тригирира комуњарското во тебе и не прочита што напишав и е сосема неповрзно со твоите комуњарски изливи и комплекси.
Седи бе па ти на Бали ќе одиш синкир тие поарни од кенгурите. И таму нацистите изградија едно чудо хотели. Иди си златен Мурманск. Ем нема нацисти, ем убави панелаци, оние од СССР што овие неможат ни да ги искречат.То е чоек, мора да трпиме уште некоја година. Македонија окупирана од комуњари и нацисти, тука слично, ќе почекаме господата Владимирович, Џинпинг и другарот Ким да не куртулат.
Во меѓувреме ќе одам по некој месец на Бали, полабаво е, им жежи на нацистиве и слабо политиката.
П.С тоа што изградил моќниот СССР овие не можат да искречат, охоохохохо
Стварно среди си комуњарските комплекси и препрочитај тоа што напишав и ако можеш сфати поентата. Eве прочитај, блокни на 1 минута комуњарскиот софтвер што го имаш кој без 3 години во камп за реедукација неможе да се отстрани и разбери:Ако вистината ја толкуваш како комплекси и """република""" која едвај траела 10 дена со сѐ ""изум"" ебано црешово топче во време кога светот ја завршува индустријализацијата, и кое патем се расцветало после првата употреба, го нарекуваш успех тогаш во ред.
Каде е напишано за исход, каде е напишано за црешово топче? Тука сакав да ти објаснам дека е сепаратизам и тероризам се додека не се победи тој од кој се отцепуваш. За отоманците е било тероризам и сепаратизам, за македонците е ослободување.Сепаратисти и ние бевме 1991ва. Сепаратисти и терористи бевме 1903та. Дококу победат нема да биде сепаратизам туку ослободување и незавинсност.
Поарни се, и екстремисти по моја мера, за дрога пример можи и со шмајзер да те поздраватСеди бе па ти на Бали ќе одиш синкир тие поарни од кенгурите. И таму нацистите изградија едно чудо хотели. Иди си златен Мурманск. Ем нема нацисти, ем убави панелаци, оние од СССР што овие неможат ни да ги искречат.
Нејќиш малу дрогичка? Дип малу, едно линииче со началнико не би правел како во старите добри времиња? Стара вмровска бате, кој не удира линија, осуден е да јаде сендвич. Да пуштиш слика од Бали и да ми ги бациш и да ми ги поздравиш.Поарни се, и екстремисти по моја мера, за дрога пример можи и со шмајзер да те поздрават
Од кај Вмроец началникот, поголем комуњар е и од тебеНејќиш малу дрогичка? Дип малу, едно линииче со началнико не би правел како во старите добри времиња? Стара вмровска бате, кој не удира линија, осуден е да јаде сендвич. Да пуштиш слика од Бали и да ми ги бациш и да ми ги поздравиш.