Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Уште една нормална вест

Замисли дека си некој буџован од Данска, Норвешка, Германија, леташ само со висока класа на авиокомпании за твоите бизнис потреби насекаде низ светот, и еден ден летајќи така над небото на оваа северна комуњарска вукојебина, се дешава грешка во контролната кула, бидејќи некој неписен партиски ухлебан потрчко, од ДУИ/СДС/ВМРО што појма нема од животот го управува авионот во кој се наоѓаш. Па така паѓајќи во тие 10тина секунди ти проаѓаат низ глава милијарда мисли, меѓу кои и една тешка клетва кон меѓународната заедница, што воопшто дозволила ваков гној од народ да има држава и да прави што сака. :icon_lol:

Последно уредено:
Уште една нормална вест

Од тројца директори на агенцијата, двајца Албанци, еден Македонец.

Пак да си ги гласате СДС и ДПМНЕ... Уште од дома да нè избркаат фали и да си ја освојат територијава без никаков отпор.

Одамна го кажувам воа, и си се држам до истото, кај нас не е сеуште за демократија. Причина за тоа се, слабо образование на голем дел од населението и голем број на предавници-политичари и други кои поминуваат не казнето. Сметам дека во виа моменти најпотребно ни е режим, не ме интересира ниту слобода на говор ниту ништо се дур тиа режим се воде во правилна насока, како мислам во правилна насока? Па видите вака, слобода на говор, имаш еден куп медиуми шо објавуват еден куп гомна и сите тиа медиуми се или СДС-настроени или ДПНЕ-настроени, го хранат мозокот на народот тука со еден куп срања, само не со вистината, вистинските проблеми и долгорочни решенија на тие проблеми. Срање образование, земале да ги учат децата во училиштата за ЛГБТ срања, некои такви либерални гомна, а никој не ги уче децата на национализам, да го сакат Македонското. Има уште многу причини зошто кај нас не успева демократија, барем не со моменталниот менталитет на народот, погледнете околу себе и ќе ги видите сите тие причини.

А кога би се вовел таков режим, прво нешто со кое што треба да се справе е корупцијата. Под корупција ги сметам врските од тимот гласајте за нас за детето да ти е во администрација, полиција, војска, се на се државна позиција.
Не било демократија во сите земји, меѓутоа доколку очекуваш некој режим да ти ја реши корупцијата, тогаш се лажеш. Мене прашањето ми е дали мислите дека левица има или во некој момент би можеле да воведат тоталитарен режим?

Не било демократија во сите земји, меѓутоа доколку очекуваш некој режим да ти ја реши корупцијата, тогаш се лажеш. Мене прашањето ми е дали мислите дека левица има или во некој момент би можеле да воведат тоталитарен режим?
Прашањево ти е тотално наивно. Тоталитарен режим? Не знам што подразбираш под тоталитарен режим, но моментално се случува нешто што е блиску до тоталитарен режим — маргинализација на Македонците во државата и тотална партизација со кадри од ДУИ и останатите ситна боранија партии како Алтернатива. За мене ова е најблиску до тоталитарен режим што може да се случи во Македонија.

Тоталитарен режим, во вистинска смисла, нема шанси да се воведе во Македонија затоа што е таква моменталната геополитичка состојба, но и самиот народ не би дозволил.

Пак да си ги гласате СДС и ДПМНЕ... Уште од дома да нè избркаат фали и да си ја освојат територијава без никаков отпор.
Абе кур те боли, си бутнавте режим со пенкало за мерцедесот на грујо од 600.000 евра, ги насадивте одродениве од власт па сега да не сме си ги гласале сдс/вмро повторно. Ве искористија како кондоми за да се докопаат на власт и ве фрлија на буниште, и не можеш да ја отфрлаш вината која ја имаш со тоа што го даде твојот глас за имбецилите кои ја имаат моменталната власт.

Последно уредено:

i kakva vrska ima vmro so ova? koga bea u koalicija so vmro nemaa ni eden direktor vo agencijata, i ne samo toa nego i nad kosovo dolgo vreme se vrsese kontrola na letanje ako ne se lazam.

sds se ke napravat da ostanat na vlast podolgo. neznam sto ocekuvate od komunjarsko albanska koalcija, ali toa e koga butkate rezim so penkalo sega uzivajte u ona sto go napravivte.

Уште една нормална вест

Абе кур те боли, си бутнавте режим со пенкало за мерцедесот на грујо од 600.000 евра, ги насадивте одродениве од власт па сега да не сме си ги гласале сдс/вмро повторно. Ве искористија како кондоми за да се докопаат на власт и ве фрлија на буниште, и не можеш да ја отфрлаш вината која ја имаш со тоа што го даде твојот глас за имбецилите кои ја имаат моменталната власт.
Сакаш да кажеш дека во 2016 сум гласал за СДС и сум бил дел од Шарената револуција?! :pos:Време е да сфатите дека има некои кои не ги гледаат решенијата на политичките и општествените проблеми во државата само преку две партии. Може да постои, а и постои, друга партија, која на друг начин би ги решавала проблемите.

ДПМНЕ само се надоврза, но со помал интензитет, на попуштањето на ДУИ, и тоа е факт од кој нема бегање. Да не ги бројам работите, 100 пати се набројани во темава.

Lol , правеле тестирање во Данска во првото тестирање отпаднале неписмените врскаџии на главните и од 8те најдобри се 3 албанци овие прават далавери како да го пропаднат огласот и пак на ново затоа што не се албанци на ДУИ. Причината зашто северен фиром сигурно ќе се распадне е поставување на некомпетентни лица скоро насекаде.
Јас би ги ангажирал и тие партиски контролори, АМА само Хонорарно, за СТРОГО одредени Летови, Исклучиво кога Летаат политичарите од ДУИ и СДС..
Всушност да ги Товариме сите политичари од власта во чартер на некоја утакмица во странство, а контролори да им бидат нивните партиски пулени ... а и нека Пилотираат со авионот партиските :cool: пилоти од Арачиново, јас ќе им одобрам:icon_mrgr:

Сакаш да кажеш дека во 2016 сум гласал за СДС и сум бил дел од Шарената револуција?! :pos:Време е да сфатите дека има некои кои не ги гледаат решенијата на политичките и општествените проблеми во државата само преку две партии. Може да постои, а и постои, друга партија, која на друг начин би ги решавала проблемите.

ДПМНЕ само се надоврза, но со помал интензитет, на попуштањето на ДУИ, и тоа е факт од кој нема бегање. Да не ги бројам работите, 100 пати се набројани во темава.
Не знам дали забележуваш, ама додека беше ВМРО на власт наративот беше дека ВМРО се лоши. Ама кога дојде СДС на власт, тогаш не е истиот наратив дека СДС се лоши, туку се преформулира во СИТЕ СЕ ИСТИ.

Тоа што вмро моментално се класични дунстери и мизерија од партија не ве пере што у 2016 гласавте за Заев, го донесовте, и сте индиректни соучесници со целокупното предавство и распродавање на државата.

Не знам зошто се докажуваш, дечкото е докажан комитетџија, кога ќе дојдат неговите ќе го снема маестрално од темиве, ако му речат од комитет фрли се од 3ти ќе се фрли.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

mater i ebavte na drzavata od sto ste mnogu pametni... vo 2016ta gi donesovte gomnarite sega propovedate deka imalo drugi partii za na kraj pak da ostanat gomnarite na vlast. NEMA DRUGI PARTII. Tie se. Duri 3. DUI se grupira kako i kolku treba za da e vlast, drugite wana be duevci glumat opozicija. Vo makedonskiot blok se vmro i sdsm. Sve drugo e sitna boranija sto sluzi za kinenje glasovi na ednata ili drugata opcija. Poslednite 30 god stalno ima nekoja "flavor of the month" te bea liberalite, pa DA pa sega levicata. U princip ke opstojuvaat dur se opozicija prv pat koga ke dojdat na pozicija ke gi sednat i ke gi ispeglaat ko sto go pravat so site drugi. ali ok, lazete se vie deka imalo drugi i deka pravite nesto a ustvari samo stvarate problemi.

Не знам зошто се докажуваш, дечкото е докажан комитетџија, кога ќе дојдат неговите ќе го снема маестрално од темиве, ако му речат од комитет фрли се од 3ти ќе се фрли.
Му кажа магарето на зајакот дека има долги уши. Првиот ден кога ќе паднете од власт подобро селете се од МК, е до таму дојде работава. Власта ве одржува во живот и затоа распродава сешто можете. Онака само да ве информирам што ве чека.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom