- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.443
- Поени од реакции
- 18.431
Оти што се има случено?Како изборите куриња?
Јас како што гледам Демократите го избришаа подот со Републиканците.
Оти што се има случено?Како изборите куриња?
Повеќе изгледа за умирање се спремни украинците. Откако тенеке тука се пуваше со вести за како се жалат руски војници кај Павлика или како и да беше дека имале големи загуби, на украински канали се пишувало дека имале исто огромни загуби само немаше жалење. Дури и сега имаат доста одбиено напади во Херсон каде на некој места имале огромни загуби украинците, а ги спакувале спомениците дури од Херсон и пренеле уште пред некоја недела и руски телеграм групи објавуваат дека вечер ќе соопштат повлекување.Дури и да се воено супериорни Крим е тешко да го вратат. Ќе треба за тоа влада во Русија што тотално ќе ги соблече гаќите.
Ама дел од другиве територии се предмет на борба. Со оглед на тоа дека за 3 ниви гинат 500 луѓе во ден, прашање на време е кога двете страни ќе се истоштат. Ама мислам дека Керсон ќе го изгубат во меѓувреме, и таа ќе биде линијата.
A бе дете ,мислиш дека америте тек така ќе ја сменат политиката,ова е северџан па ако добијат репуб. ќе секнат парите за Украина.Колку сте наивни и глупи толку кила немате.
Ах бе Даре, не ти иди умот.
А кажав ли јас нешто Тенеклијо? Те дупам, а ти уште повеќе се нервираш.Ах бе Даре, не ти иди умот.
Дури и ти пишува дека Републиканците изгубија место
Шеки, дали си свесен дека ќе станеш калап сапун ако се вратат во игра тие што ги поддржуваш (нацистите)?Ако не сакавте трета светска војна, немаше да се радувате кога Русија ја започна војната.
Ние што не сакаме трета светска сакаме Русија да ја престане глупавата војна што побргу.
Тоа требало да им биде јасно пред да го прогласат Херсон за дел од Руската Федерација. Практично би значело губење на главен град на Руска провинција. Како ќе го продадат тоа дома а да не изгледаат како аматери, не знам.Па подобро да соберат сили за нешто што можат да задржат.
Пеер плачеше дека немаш за што да муабетиш во меана, ете ти, на сметка од Сорос и 10ка со кромидRussia to pull troops out of frontline city of Kherson – MOD
Ако ова не е шах во десетта димензија незнам тогаш што е. Ќе спијам мирно денес знаејќи дека ова е само еден feint.
Појео ме туѓи срам.
The Russian Federation is ready to negotiate with Ukraine, taking into account the realities that are developing at the moment,
Russia's Foreign Ministry spokeswoman - TASS