Aj zbor dva da kazam porealno kako stojat rabotite, oti i od Komiti i od Ckembari ima clenoj so si ja nosat vodata na nivna vodenica a i dvete strani ne se bash vo pravo. Forumot bi bil mnogu podobro mesto za debatiranje ako go ostavite egoto i samobendisanosta na strana.
Komiti se vo podem od proshlata sezona i to e dobro za niv i za cela tifo scena, jas kako vistinski navivac sakam site mak grupi da imat jadro od 200 vistinski navivaci ama realnosta e druga za zal. Mislam deka komiti so ovaj podem se krenaja v oblaci i malce se precenija, imate kontinuitet, brojka od 100,150 luge na gosti, sho nikako ne treba da bidite zadovolni so ogled na to kolkav grad ste( i ve molam nemojte so tie muabeti deka skopje ima 6 navivacki grupi, koga realno ima 3 koi se aktivni) vie imate potencijal i morate da bidite poveke, e tek togas cukajte se v gradi i serete se tuka na forumot. Premnogu samobendisanost i lazna samouverenost ne e dobra pred se za vas kako grupa. Za organizacija, grafiti, video materijali, koreografiii nema dilema, vie ste na vrvot ovaa sezona.
Zbor dva za Ckembari. Ckembari ovie dve godini se soocuvaat so golemi problemi vo samata grupa, nemaat konstantna brojka, so ogled na toa grupata so ja drzat decki sho imat 20+ godini staz na tribina, redovni se kakvi twkvi na site gostuvanja i imaja prekrasni izdanija na rakomet, i vo direknite dueli bea podobri od vas vo brojka megutoa ne e i toa za cukanje v gradi oti izostanva kontinuitetot.
Jas ubeden sum deka ckembari ke ja nadminat ova kriza i ke ja krenat brojkata, a vie namalete so ismevanje i potcenvanje oti nedaj boze 10ina hieni kamuflirani vo navivaci ako namirisat interes od grupata ima da vi ja raspadnat vo mnogu brzo vreme, kako shto bese slucaj prethodno.
Uzivajte vo momentot i podemot, bidete porealni i ne se precenvajte oti vie ste momentalno dobri no ne ste tolku dobri kako shto se prikazuvate i zamisluvate, taka poveke ke ve cenat. Sportski pozdrav
Најпрво спортски поздрав и до тебе.
Околу пишаното за Чкембари ке се сложам и нема друго да додадам .
Ке те замолам да ми одговориш на следниве прашања , доколку сакаш секако .
1. " Мислам дека Комити со овој подем се кренаја в облаци и малце се преценија "...Дали може да ни објасниш врз основа на што го донесе овој заклучок ? За потсетување на форумов може било кој и било што да пише како член на одредена навивачка група и се надевам дека истиот заклучок не ти е врз пишани постови мислења тука од форумов.
2.Следно што би сакал да ми кажеш , во која смисла викаш дека никако не треба да бидеме задоволни со бројкоте од гостувањата , кога тие бројки не ги исполниваат ниту на домашен терен останатите групи во државава притоа земајќи ги во предвид сите околности кој што влијаат негативно . ( со ова не сакам да се курназам , и не стојам на тоа дека бројката е најбитна ).
3. Последно што би побарл од тебе како за крај , на што точно мислеше со напишаното премногу самобендисаност и " лажна " самоувереност не било добро пред се за нас како група ?
А јас , ке ти одговорам на тоа дека Скопје е голем град , точно е тоа дека имаме потенцијал за мн повеќе и на тоа работи групата , а околу бројките да бидеме по прецизни , колку што има простор за напредок во бројка исто толку има и бројка која никогаш не би застанала рамо до рамо со некој Комита.
Поточно од целокупното резистентно население градот Скопје има 700.000 од кои нешто повеќе од 250.000 се немакедонци односно ( албанци , роми , турци , бошњаци и др. ) Од останатиот дел има Македонци кој се со 0 љубов кон клубот Вардар , Македонија , Македонштината...... (не викам дека ако не се за Вардар се со 0% љубов кон Македонија и све што е македоснко туку ги поделив едните и другите и не се во иста група се надевам ке бидам сфатен )).
Исто така без разлика дали сега постојат во мал број или не постојат некои навивачки групи , факт е дека доста луѓе кога би отишле сега на трибина можеби голем број би се одлучиле таа трибина да биде Трибина Запад , односно со групата Комити но и да не заборавиме кога во 2012 Комити имаа предобри изднија и полна бројка на трибини и Вардар беше шампион. истата година ЦПБ и ФА успеваа да соберат по над 1000 луѓе а истовремено постоеа Пирати , Лавови....
Мислам дека ова со бројка на населението е мн мизерна помисла иако не викам дека не сепак е можност плус , но да не заборавиме дека Винари многупати се појавувале во голема бројка на гостински терени а Неготино е 15 илјади.
Ја поздравувам твојата намера со горенаведениот твој текст сепак тоа е твое мислење.