Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
A znaes Sto znaci "pledge"? Vetuvanje, od tie vetuvanje ni 10% ne se ostvarija, a tie sto se ostvarija otidoa vo djebovite na vmro-sds-uck
Да не сакаш верман да ти сликам дека биле платени?
Автоматски споено мислење:

Имавме еден комшија Ацо Кур го викавме од што беше убав,како кур убав,бог да го прости.Он имаше примено фамилија со мали деца,ваљда за пари.Преку ден ги шеташе шипптарчињата низ маало,па сите го закачаа,го прашуваа внуци да не му се.Една ноќ се собравме 6-7 души,коцки бехатон и пепел му ја направивме куќата,салонитки од тие канцерогените,фасада прозори све искршивме,пепел буквално го направивме,секој фрли по најмалку 7-8 коцки.За 2-3 дена се спакуваа шипциве и му ја опраија некаде.Денес такво нешто тешко дека ке се деси,евентуално може таткото и синот да ебат жени од Македонска националност по комшии,а нивните мажи и браќа да зборат дека овие не биле такви шипттари,дека и претходно у Македонски маала живееле и со Македонци се дружеле.Затоа и дигате Орли и Џамии по Скопјево,отварате донер у сред Центар,не беше така порано
Да, така беше порано, сега не е така веќе.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Да не сакаш верман да ти сликам дека биле платени?

Да, така беше порано, сега не е така веќе.
Тоа е проблемот за Македонците,истото го збориме.Само реципроцитет и бојкот се решење за вас

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Тоа е проблемот за Македонците,истото го збориме.Само реципроцитет и бојкот се решење за вас
Вие не барате реципроцитет, не мора да глумите тука.
Вие барате уште албанците да се граѓани од втор ред.
Вие сте фашисти без мадиња.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не е точно.Пред недела дена еден од нашите али со ваши манири,со голф 5ка затемнет земал да се трка со некој шабан од Грцец и шабанот го лупна од позади зашто нашиов закочил на пешачки.Дојде брат му,што си кочел бе му лупнаа неколку боксови пред да дојдат џандари.Сеа ти мене ме убедуеш дека утре треба тој од Грчец да го прифатам сосед да ми биде? Не е тоа фашизам,само превенција за утре по раат да си бидам.Кој сака диви зверови у населба да му се доселат?

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.527
Поени од реакции
4.356
Вие имате 2 држави и КОМОТНО може да идете во нив ако не ви се свија овде.
Вие малцинството манипулирате и се однесувате како да сте 80 % и барате така.
Вие сте недокванаи арапи со социјална динамика на лебарки и менталитет на нацисти помешани со картелаши.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Не е точно.Пред недела дена еден од нашите али со ваши манири,со голф 5ка затемнет земал да се трка со некој шабан од Грцец и шабанот го лупна од позади зашто нашиов закочил на пешачки.Дојде брат му,што си кочел бе му лупнаа неколку боксови пред да дојдат џандари.Сеа ти мене ме убедуеш дека утре треба тој од Грчец да го прифатам сосед да ми биде? Не е тоа фашизам,само превенција за утре по раат да си бидам.Кој сака диви зверови у населба да му се доселат?
Многу сте точни вака да броите примери ама на вакви никако да наидете:
Screenshot_20221105-224245_Facebook.jpg

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Многу сте точни вака да броите примери ама на вакви никако да наидете:
Прегледај го приврзокот 351714
И? Излегла Србинката да се тепа у ситуација кога била виновна? Башка ти гарантирам дека Пунтото било од Бујонавац или Прешево,претпоставуваш за кого станува збор?

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.527
Поени од реакции
4.356
Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Вие има 2 држави.
Вие малцинството манипулирате и се однесувате како да сте 80 % и барате така.
Вие сте недокванаи арапи.
Ние имаме една држава, тие двете не се наши.
Ако гледаме така вие имате десетици држави.

И? Излегла Србинката да се тепа у ситуација кога била виновна? Башка ти гарантирам дека Пунтото било од Бујонавац или Прешево,претпоставуваш за кого станува збор?
Не дете, не ја постирав заради тоа, ја постирав затоа што да беше спротивна балони ќе ми ги направевте во форумов, ама штама.
Лицемерни.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.527
Поени од реакции
4.356
Ма нееемој. Не се ваши. Добро па што знаме веат ако смеам да знам? Кој јазик зборуваат? И со што се занимаат?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Не дете, не ја постирав заради тоа, ја постирав затоа што да беше спротивна балони ќе ми ги направевте во форумов, ама штама.
Лицемерни.
Па 90% у црна хроника се од вашите,што очекуваш?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028

Лицемерни.
Па и оваа е ваша бе пуно.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.658
Поени од реакции
37.618
Pa i vie da ste gi primile, pak ste vie del od Makedonija, ne treba za fala na toa da napraat spomenici ulici kako blagodarnost za Makedonija? Od koja drzava ste vie del? Kade zivees ti vo MK ili? Toa e glavniot problem kaj vas, sakate i imate se od drzavata a nea ne ja sakate (a Albanija ne ve saka normalno, koj saka paraziti islamizirani na max)... Samo ja podrivate drzavata i nikakov pridones ne davate, barem da imate osnovna doblest... Slavite balisti i uckisti vo 2022 eej, kamenuvanje avtobusi, baranje kvoti.. Mesto kultura, obrazovanie i slicno... Zele sea ke barale koa ke se otvara ustavot uste da dobiele (drugi kvoti za parazitiranje sigurno, fer natprevar sekako ne...)... Bile 35% za kvoti za vrabotuvanje, ne se znae eden % kako normalno da se tolkuva, se plus da se bara ama na ligav nacin...

Ne znam kako eden normalen kulturen obrazovan albanec ednas ne rece se sramam vaka sto sme necivilizirani vo 21vek...
Eve ti 2 videa da vidis nivoto:

Plus begalcite normalno deka vie ke gi primite, jazik znaete isti narod ste, religii gluposti... Sigurno nema kaj nekoj Makedonnec da otidat koga vekje begaat od Srbite...

Ama pak xhabe vlla, ti ke izvadis argument - AMA TI NE SI GO PRIMAL DOMA NEMA SPOMENIKU, SAMO PËR BILI KLINTONI 2 SPOMENIKU ÄALLAHUEKBËR

Bonus: Spomenici na narodni heroi od NoV i plocana kaj Karpalak redovno krsite, toa samo pokazuva koe e nivoto na zatucanost.. A posle zborite nie ne sme bile za sozivot...
...ма кои примиле, по директива им е дојдено да дома ќе дојдат толку волку луѓе и мора да ги прима и збор да не се рече, наложено со сила, па сега ми глумат демек патриоти, бре бре.... кои нема да прими косовари и ќе покажат неослушност во вреќа ќе го вратат истиот стил го имаат и денес иако се глуми нешто успех со „пенкало“ а во позадина закана со „калашникот“ и нормално закана враќање дома во вреќа!!

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.875
Поени од реакции
7.141
Кога ќе почнат да се шљакаат албански деца, да се бодат со ножови, да се кршат муслимански гробишта, да се купуваат имоти во Сарај, Чаир и останати албански делови од Македонци присилно, кога ќе возат Македонци брзо и бесно по улици тогаш мој драги Пуниша жали се. Сега само можеш да ќутиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom