А каков заклучок треба да извлечам? Дека немаат фабрики за производство на толку муниција за во Украина?
Во втората светска војна фабриките работеле 24/7, ти сакаш трета светска војна да има?
На крај краишта, Северна Кореја не им ја продава муницијата за џабе, долго време беа/се под сурови санкции какви што ЕУ си ги наметна, треба и они да живнат.
Се што одеше за џабе за ЕУ, сега ќе оди кон Северна Кореја, Иран, Кина а они ќе прават размена со оружје (исто како што САД и нивниот вазал ЕУ прават) што многу не им се допаѓа на САД и нивните вазали
Рачунај, кога тој милионче ќе ја напушти Северна Кореја, од еден милион 999.999 илјади, веднаш ќе се упатат и ќе побараат азил во западните земји. Тоа ќе им биде единствена шанса за спас од нивната богаторазвијана и саглам средена држава, да се преселат во штотуку цркнатиот и сиромашен западен свет.
За земја која сака да седни на столчето светски полицаец, и што сака да се претстави како велесила да пита за оружје, не ми оди едното со другото..Ако тоа на бачињата им е сасвим ок, тогаш нека тераат
За земја која сака да седни на столчето светски полицаец, и што сака да се претстави како велесила да пита за оружје, не ми оди едното со другото..Ако тоа на бачињата им е сасвим ок, тогаш нека тераат
Русија не претендира да биде светски полицаец, ниту пак хегемон. Дури и Путин го потврди ова. Светот веќе сигурно оди кон мултиполарност и вие американски лижачи нема да можете да го спречите тоа.
Русија не претендира да биде светски полицаец, ниту пак хегемон. Дури и Путин го потврди ова. Светот веќе сигурно оди кон мултиполарност и вие американски лижачи нема да можете да го спречите тоа.
Не го знаев, ама го изгуглав
Епа ете не сум знаел дека имаат невидливи ракети американците, замисли колку имаме среќа што го имаме Тенеќе. Ни дава неверојатна предност пред обичните смртници, особено околу информациите во оваа војна.
Треба процент да му дадеш од сите пари што ги заработи од бела техника. Абе вистинска информација во вистинско време, пара вреди.
Ааа ким сака да биде светски полицаец… затоа ли врлат со ракетине те преку Јапонија, те преку Кореја.
Автоматски споено мислење:
Не го знаев, ама го изгуглав
Епа ете не сум знаел дека имаат невидливи ракети американците, замисли колку имаме среќа што го имаме Тенеќе. Ни дава неверојатна предност пред обичните смртници, особено околу информациите во оваа војна.
Треба процент да му дадеш од сите пари што ги заработи од бела техника. Абе вистинска информација во вистинско време, пара вреди.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.