Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    748
Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
70 милиони артилериски гранати имале русите, пенис се треси во ладна вода :D

Еве го новото дно на русите...

Како што САД соработуваат со нивните партнери истото го прават и русите. Не те разбирам што е поентата, русите не смеат?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Како што САД соработуваат со нивните партнери истото го прават и русите. Не те разбирам што е поентата, русите не смеат?
Смеат.

Но, ако само тој заклучок го извлече од тоа, тогаш се е во ред, нема проблем :D

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Смеат.

Но, ако само тој заклучок го извлече од тоа, тогаш се е во ред, нема проблем :D
А каков заклучок треба да извлечам? Дека немаат фабрики за производство на толку муниција за во Украина?

Во втората светска војна фабриките работеле 24/7, ти сакаш трета светска војна да има?

На крај краишта, Северна Кореја не им ја продава муницијата за џабе, долго време беа/се под сурови санкции какви што ЕУ си ги наметна, треба и они да живнат.

Се што одеше за џабе за ЕУ, сега ќе оди кон Северна Кореја, Иран, Кина а они ќе прават размена со оружје (исто како што САД и нивниот вазал ЕУ прават) што многу не им се допаѓа на САД и нивните вазали :)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.349
Поени од реакции
6.037

Ајмо едно милионче Бурати на фронт.
Рачунај, кога тој милионче ќе ја напушти Северна Кореја, од еден милион 999.999 илјади, веднаш ќе се упатат и ќе побараат азил во западните земји. Тоа ќе им биде единствена шанса за спас од нивната богаторазвијана и саглам средена држава, да се преселат во штотуку цркнатиот и сиромашен западен свет.
70 милиони артилериски гранати имале русите, пенис се треси во ладна вода :D

Затоа од пред некој ден Русите го напуштија договорот од 2020 за забрана на возови со Северна кореа. Еве го новото дно на русите...

Кога дојдоа да питаат оружје по земјите, што има повеќе да прајме муабет.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.349
Поени од реакции
6.037
Зеленски беше од кај Русите? Па што не кажуете вакви работи.
Па океј е за Украина да пита за оружје...

За земја која сака да седни на столчето светски полицаец, и што сака да се претстави како велесила да пита за оружје, не ми оди едното со другото..Ако тоа на бачињата им е сасвим ок, тогаш нека тераат :)

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.891
Поени од реакции
7.194

За земја која сака да седни на столчето светски полицаец, и што сака да се претстави како велесила да пита за оружје, не ми оди едното со другото..Ако тоа на бачињата им е сасвим ок, тогаш нека тераат :)
Русија не претендира да биде светски полицаец, ниту пак хегемон. Дури и Путин го потврди ова. Светот веќе сигурно оди кон мултиполарност и вие американски лижачи нема да можете да го спречите тоа. :P

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426

Кој сака да е светски полицаец?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Американците изгледа се грешка, тврдат дека прецизноста на Химарсите е +-3м, ама изгледа е помала од 1м.
Понтонскиот мост кај Херсон, денеска.

Воедно Донбас девушка тврди дека русите сите химарс ракети ги туркаат :pos:

Јас изброив 6 удари, а вие?
Колку ракети имаат американските Химарси :D

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.349
Поени од реакции
6.037
Русија не претендира да биде светски полицаец, ниту пак хегемон. Дури и Путин го потврди ова. Светот веќе сигурно оди кон мултиполарност и вие американски лижачи нема да можете да го спречите тоа. :P
Океј е господине Страшо Ангеловски, чим Путин го потврдил тоа тогаш можам мирно да спијам :)
Автоматски споено мислење:

Кој сака да е светски полицаец?
Се извинувам, мистер јамајка. Претендира да стани светски полицаец. Ама со питање оружје од чичко Ким Јонг, тешко....

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Американците изгледа се грешка, тврдат дека прецизноста на Химарсите е +-3м, ама изгледа е помала од 1м.
Понтонскиот мост кај Херсон, денеска.

Воедно Донбас девушка тврди дека русите сите химарс ракети ги туркаат :pos:

Јас изброив 6 удари, а вие?
Колку ракети имаат американските Химарси :D

Невидливи се Химарсите, или по вода одат ?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Океј е господине Страшо Ангеловски, чим Путин го потврдил тоа тогаш можам мирно да спијам :)

Се извинувам, мистер јамајка. Претендира да стани светски полицаец. Ама со питање оружје од чичко Ким Јонг, тешко....
Ааа ким сака да биде светски полицаец… затоа ли врлат со ракетине те преку Јапонија, те преку Кореја.

Znaes oti slonot nosi crveni corapi :cautious: :D
Не го знаев, ама го изгуглав :)
Епа ете не сум знаел дека имаат невидливи ракети американците, замисли колку имаме среќа што го имаме Тенеќе. Ни дава неверојатна предност пред обичните смртници, особено околу информациите во оваа војна.

Треба процент да му дадеш од сите пари што ги заработи од бела техника. Абе вистинска информација во вистинско време, пара вреди.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Ааа ким сака да биде светски полицаец… затоа ли врлат со ракетине те преку Јапонија, те преку Кореја.

Не го знаев, ама го изгуглав :)
Епа ете не сум знаел дека имаат невидливи ракети американците, замисли колку имаме среќа што го имаме Тенеќе. Ни дава неверојатна предност пред обичните смртници, особено околу информациите во оваа војна.

Треба процент да му дадеш од сите пари што ги заработи од бела техника. Абе вистинска информација во вистинско време, пара вреди.
Јебига никад није касно, но добро е и ти и Владе што почнавте да ме слушате. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom