П
Пљампач
Гостин
Дали утре ќе има пренос од утакмицата, на некоја од арените ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
arena 5Дали утре ќе има пренос од утакмицата, на некоја од арените ?
На гол.мк велат само еден натпревар!?Кизиќ не отпатува за Португалија поради повреда и ќе паузира неколку недели.
Pa tolku e ko ke vidis realno edna utakmica na 20 dena ima nalet da e i za nea nemozat da se spremat i da izigrat eksik...На гол.мк велат само еден натпревар!?
Мислам дека има скинато некое мускулно влакно, така да не е нешто сериозно претпоставувам дека 2-3 недели ќе одмара, па сега ќе видиме, дај боже да е само 1 натпревар.На гол.мк велат само еден натпревар!?
Mu izvadoja viza posleden moment ke ugra utre edino Kizic ke fali so znaci nema opravduvanje mora da pobedat i po kazat deka go zasluzuvaat dresotHosni zamina so ostanatite igraci za Portugalija
Има отечен зглоб на левата нога. На утакмицата со данците имаше контакт со еден играч и ја превитка ногата. тоа се деси на самиот почеток кога влезе и до крај бранеше и фати уште неколку топки но му се гледаше на фацата дека едвај седи.Мислам дека има скинато некое мускулно влакно, така да не е нешто сериозно претпоставувам дека 2-3 недели ќе одмара, па сега ќе видиме, дај боже да е само 1 натпревар.
Не се сложвам со тебе. Имам присуствувано на тренонзи и на почеток ма сезоната и овој месец, тотално различни и модерно тренинзи од сите до сега, а сум гледал тренинзи од 10+ тренери кои поминале низ Пелистер. Незнам зошто истото не го прикажват и на утакмица освен на моменти.Има отечен зглоб на левата нога. На утакмицата со данците имаше контакт со еден играч и ја превитка ногата. тоа се деси на самиот почеток кога влезе и до крај бранеше и фати уште неколку топки но му се гледаше на фацата дека едвај седи.
Нема гајле треба само да мирува и отокот ќе опадне па ќе биде во фул тренажен процес.
Сери мислам дека ќе биде спремен и за напад отскочната нога му е подобра затоа и не играше мн во напад.
Соси треба една уба рехабилитација да има или да оди на операција.
Значи утре ќе биде потполно силување на топка без некој позиционен напад, ако излезат малку со повисока одбрана португалците (а ке излезат дека се пониски) тогаш настапуват со Пешевски и Василев. Најмногу ме плаши реализацијата од крило... да се надеваме дека нема да потрошат премногу зицери оти потполно сите кредити ги имаат потрошено и Цветан и Ненад.
Тотално сум разочаран од Волтер дававме време до сега да се уиграт да најдат некоја хемија али тотална утка им е тренажнио процес. Никаква транзиција на топка од наша половина на нивна, полку контри немаме а за контри да не расправаме тотално раштимани се. Танкоски наместо да ја движи топката тој тргни застани тргни застани кога е во транзиција, кога влегува во зона грб врти одма знат дека топката оди назад ако е подиректен контактот и пробивање можат да судат во таква ситуација оти не ја испушта топката порано. Нема буквално ни една акција изиграна како шо треба бековите блокови да си прават. Па лани еден Додиќ ракомет ни продаде со блок од среден за десен бек а тоа е најосновната акција.
Догодина изгледа ќе си останеме со МКД крила ќе бидат префрлени Петар и прилепскиот Ненад. Колку и да има срце колку и да покажува пожртвуваност Радониќ не е за во тимот тотално е изгубен со исклучок на 1, 2 утакмици лани, тотална бледа сенка и во одбрана а и во напад.
Нема потреба да се сложуваш, ова е мое мислење, не барам никој да се сложи. Можи сум во криво но непокажват тотално ништо со некој напредок тотално се гушат на моменти.Не се сложвам со тебе. Имам присуствувано на тренонзи и на почеток ма сезоната и овој месец, тотално различни и модерно тренинзи од сите до сега, а сум гледал тренинзи од 10+ тренери кои поминале низ Пелистер.
За зицерите сто пати и јас имам пишано, не е реално екипа толку зицери да промаши. Тука не гледам чаре освем да се нашутират сите зицераши од тимот и да се донесат некој оган крила макар биле и од 2 лига Данска, Шведска. Не се реални овие, Костески секоја ебана утакмица дали против Веспрем дали против Скопје редовно си промашва по 3 4 чисти зицери. Ај лево Цветан е млад и не е лош, ама овој би го пуштил втор тим и шанса би дал на Белистојановски. Епа ете го моментот каде наместо да ги дотолчиш протовниците, овие тркалата ги враќат во игра. На 3 4 разлика тие неколку зицери ти се дуплирање на истата, ние му ги поклонваме.Нема потреба да се сложуваш, ова е мое мислење, не барам никој да се сложи. Можи сум во криво но непокажват тотално ништо со некој напредок тотално се гушат на моменти.
Утре да ќе ја добиеме утакмицата но ради индивидуални шутеви и добра одбрана. Единствено утакмици кој сме ги добиле на тактички план беа со Нексе и Мешков дома. Сите тие позициони проигрувања дали несакаат да ги наметнат повеќе и ги чуват за др моменти незнам или не им фунционират незнам, контра вкрстувањето на среден со пикер предобра акција беше не ја користат само со мешков. Топката во транзиција им е закочена пребавно се движи напред кога се влечи од наша половина. Контрите кажи ми кога ни успеваат, колку имаме и кој е процент на реализација?
Нема врска... да сите изиграваме стручњаци и тропаме зелени но во таборот си знат најубо кое темпо да оди сезоната нека бидат само здрави играчите.
https://www.eurohandball.com/en/player/fv4-UmR4bEcolNlUEuSqjQ/ian-tarrafeta-serrano/И дај нека донесат салам плеј стил на Перич, Скубе, гарантирам дека бекојте ќе се 3 пати подобри со таков играч.
Според мене, мислам дека костески не е во толку очајна форма, ако гледаме пошироко на работите за натпреварот против данците за водството од 4 разлика во првото полувреме најзаслужен беше костески со 2 украдени топки и брзи 2 гола, башка шо имаше даено уште некој гол.Да,имаше 2 чисти контри во клучни моменти и не ги искористи шо за следната прилика мора да се поправи и да биди посигурен, и сите критики се вперени во него, а целиот пресврт на утакмицата се направи со низа на грешки на Хосни и брзи голој од контра и лошата комбинација (суси,дејвис,радовиќ). Детето е атлета, има брзина има шут, повеќе мислам дека психички не е спремен и му треба повеќе самодоверба како и на сите други останати млади играчи, неќам да ги правдам ама мислам дека притисокот врз нив е преголем па зато иди до вакви ситуации, истото беше и со танкоски лани, нон стоп беше на критика и само грешеше, ова година е далеку подобар од лани и со повеќе самодоверба, а за останатото би се сложил за се со тебе.Така да мислам дека треба да му се дај малце време на екипата, на тренерот, на играчите и подршка од нас и во овај кризен период. Секоја чест за чкембарите шо ги подржаја и му шлукаја како и секогаш. Нормално е да се искритикува игра,играч, итн но да се плука одма ко ќе имат пораз, или лоша игра по тимот и играчите како што прават некој поединци то воопшто не е во ред.Иначе, за утре се надевам на победа и многу подобра игра од прошлиот натпревар, чим данците не тепаја само 3 разлика на толку грешки, зицери, судење во нивна полза, и плус на лесјак не му беше денот, мислам дека полошо неможи да биди, само подобро, така да сигурен сум дека можиме многу поќе и ќе имаме добри резултати и успеси. ПоздравОдсуството на Ќизич и не е голем пех, ако гледаме за утрешниот меч, пошо посекако Лесјак ќе бранеше утре.
Поголем проблем според мене е очајната форма на Костески и Радович и немањето втора опција за Хосни. Ако нема ден Хосни, цела десна страна автомстски е неупотреблива.
Гледајќи ги последните неколку натпревари, можи да се речи дека и пикерите се сеполоши од натпревар во натпревар.
За Суси имам надеж дека штом ќе.се опорави ќе биди екстра бек и ќе се покажи во право светло, само ме чуди зошто уште го држат и не го пуштат под нож. Ете сеа ги имаме Емилијан и Хененберг таму а доста добро можи д апокрива и Павле на лев бек.
За утре очекувам победа за подигање на самодовербата и атмосфератс пред мечот со Фуше Берлин.
Незнам кога почнува Сеха лига, ама ите како е потребна во моментот за подигње на формата и уигрување на екипата.
Иначе мечот е од 20:45 на Арена 5 а не од 18:45