Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.497
Поени од реакции
18.520
Сега сум веќе сигурен и Трамп да дојди на власт, ќе продолжи со помош на Украина.

Баш како што продолжи Бајден по стапките на Трамп, со мерки против Кина, така ќе биде и сега.

Русија веќе ја гледаат на колена, и нема шанси за некој 100 милјарди долари да ја пропуштат оваа историска шанса.

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364

Очајот и лудилото на една гнила држава,т.е. на нејзините фашистички водачи.Мора да бидат запрени и спречени..
Тажно,има добри луѓе и таму,кои не сакаат да војуваат за некои лудаци што се на власт.
Руси се жалат дека се топовско месо и ги праќаат на фронт слабо опремени и обучени?!
Screenshot_37.jpg

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.993

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Понови пософистицирани гравитациски бомби? Што е поентата, паѓаат со G12 ? И зошто побогу на сликата има ракети :)

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
И така Американците фрлиле две бомби врз јапонските градови. Две, а не една затоа што сметале дека Јапонците немало да се предадат само со една... :facepalm:
Кој епик феил од лик си да се чуди човек
вакви барем достапни работи да не ги прочиташ и вакви глупости да лупаш срамота е
Немаше тука сметање атомската им ја лупнаа на 6ти на Хирошима после тоа Труман ја повика Јапонија да капитулира и ја предупреди за понатамошниот тек на работите. Пошто јапонија не го направи тоа на 9ти ја изедоа втората. Е сега ти си слушнал нешто или прочитал ама не си доразбрал и сега си замислуваш дека седеле тие и рекле дај две да им мавнеме за секој случај еднава да не не фати :icon_lol:

А вистината за јапонското предавање не лежи во овие бомби туку во истовремениот напад од СССР. И така САД уби недолжни цивили со нуклеарна бомба (ЕДИНСТВЕНА воена сила во цел свет) само затоа што не можеше да ја докрајчи Јапонија конвенционално. Иако СССР е главниот фактор кој ја докрајчил Јапонија.
Значи не беа фактор двеве атомски туку тоа што советите ја искористија забуната да влезат во Манчуко, каде што не влегуваа цела војна пошто си имаа договор со јапонците за ненапаѓање од времето кога беа во пакт со нацистите(за разлика од америка која никогаш не била нацистичко другарче :kuracc:) неможеше да ја докрајчи ама ссср ја докрајчи, ај одлучисе докрајчена беше јапонија или не? :icon_lol:

И сега ако споредиме со оваа војна во Украина, гледаме буквално поклопување на текот на настаните (само различни држави), но не гледаме амбиции на Русија да фрли нуклеарка во Украина.
значи тотално поклопување али не се поклопува не се исти држави и нема амбиции русија да го направи тоа - ама битно се поклопува :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
гледаш зеленион мерцедес? епа исто такво југо имам црвено :icon_lol:

Поверојатен е секундарен напад од Белорусија (како што СССР во Втора светска ја нападна Јапонија). И токму тој напад е гарантен за украинското предавање и/или престанок на помошта од Западот.
Историјата се повторува Едмондовци, Тенеќиња, Антоновци, Гаврани, Цитрони...
значи секундарен напад од белорусија (изведен од истата држава што ја води војнава во украина) исто како нападот советски во манчурија (изведен од втора држава) и тој напад е пази ГАРАНТЕН за украинско предавање или престанок на помош од запад :icon_lol: Е ова е веќе кога дете ќе ги слуша 'големите' на слава и утре на училиште ќе им прераскажува на другарчињата.
муабетов ти е амди бајрам што викаше власта што сакаше да ја добие власта што падна :icon_lol: ај лебати објасни ни како ќе се одвива тој напад од белорусија и дали че го паљите шумите на бензин? :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Член од
10 јануари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
1.902
Сега сум веќе сигурен и Трамп да дојди на власт, ќе продолжи со помош на Украина.

Баш како што продолжи Бајден по стапките на Трамп, со мерки против Кина, така ќе биде и сега.

Русија веќе ја гледаат на колена, и нема шанси за некој 100 милјарди долари да ја пропуштат оваа историска шанса.
Ако ништо друго бар наци-форумџиите измислија нов правец - sit down comedy :icon_lol: .

Си седнуеш и се газиш од смеење. :pos:

Да сте живи и здрави и да сте вака активни да нѐ засмевате и понатаму.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
тревога вмровски хумор
не заборавајте сите да се напиете јод :icon_lol:
1666915823783.png
Автоматски споено мислење:

Ova novo e, nie uste cekame nuklearno oruzje vo Irak da najdat. Za toa i go napadnaa, da go spasat svetot od nuklearno oruzje. Ili hemisko bese. Mozi biolosko.
Zaboraviv vekje, godini pominaa.
Овие барем најдоа нацисти во Украина, ги имаше на слики, а во цел Блиски Исток во сите војни почнати од миротворциве не видовме ни зрно ураниум, а не пак готова нуклеарка.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Со ова долу Америте како да им даваат морална подршка на Русите, да употребат нуклеарно оружје против Украина или можеби и Финска/Шведска/Кореја/итн (скраја да е било што такво).

In Stunning Strategy Reversal, Pentagon Will No Longer Rule Out Use Of Nuclear Weapons Against Non-Nuclear Threat

Well, we're finally there: stocks are officially trading off nuclear war headlines.
Moments ago, as part of his closely-watched speech, Vladimir Putin appeared to talk down the likelihood of a nuclear attack in Ukraine:
  • *PUTIN: NO POLITICAL, MILITARY REASON IN NUKE STRIKE IN UKRAINE
Which, however, is more than can be said about the US.
As Bloomberg just reported, the Pentagon's new National Defense Strategy rejects limits on using nuclear weapons long championed by arms control advocates (and, in the not too distant past, by Joe Bide) citing burgeoning threats from Russia and China.
“By the 2030s the United States will, for the first time in its history face two major nuclear powers as strategic competitors and potential adversaries,” the Defense Department said in the long-awaited document issued Thursday. In response, the US will “maintain a very high bar for nuclear employment” without ruling out using the weapons in retaliation to a non-nuclear strategic threat to the homeland, US forces abroad or allies.
In yet another stark reversal for the senile occupant of the White House basement, in his 2020 presidential campaign Biden had pledged to declare that the US nuclear arsenal should be used only to deter or retaliate against a nuclear attack, a position blessed by progressive Democrats and reviled by defense hawks. But, like with every other position held by the pathological liar who even trumps Trump in the untruth department, this one has just been reversed as well as "the threat environment has changed dramatically since then" and the Pentagon strategy was forged in cooperation with the flip-flopping White House.
In a stunning move that should - or rather "should" - spark outrage among the so-called progressives but will at best prompt some very sternly retracted letters, the nuclear report that’s part of the broader strategy said the Biden administration reviewed its nuclear policy and concluded that “No First Use” and “Sole Purpose” policies “would result in an unacceptable level of risk in light of the range of non-nuclear capabilities being developed and fielded by competitors that could inflict strategic-level damage” to the US and allies.
Неможеш вака бе Ванлок. Се знае валиден извор, redit, girkingirkin и евентуално cnn, bbc, мада не се модерни они од кога имаа фејк њус дека Русите го освоиле аеродромот на 24ти, а сите тука јасно знаеме дека аеродромот не беше освоен, иначе ќе направеа десант Русите.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Чекај ти ова со сиот ум го тврдиш? :icon_lol:
Што знам јас бе. Ова го тврдеа тие што уствари го разоткрија поразот на Русија на север. Планот им бил да направат десант, затоа го зимале аеродромот. Шефе прати малце, денеска си почнал сам да се дриблаш стварно. Сега почињаш да звучиш на @Vanlok , сиот си збунет.

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Што знам јас бе. Ова го тврдеа тие што уствари го разоткрија поразот на Русија на север. Планот им бил да направат десант, затоа го зимале аеродромот. Шефе прати малце, денеска си почнал сам да се дриблаш стварно. Сега почињаш да звучиш на @Vanlok , сиот си збунет.
Не веќе два дена ми си некако растревожен и дезориентиран зборуваш ни мое ни твое и веќе не знам како да ги толкувам работиве што ги пишуваш морам да те проверувам на секое
Јас знам дека ова беше тежок месец за вас ама дај соберисе малку веќе твојава отсутност се одразува врз рускава армија на форумов, луѓево чекаат насоки :icon_lol:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Не веќе два дена ми си некако растревожен и дезориентиран зборуваш ни мое ни твое и веќе не знам како да ги толкувам работиве што ги пишуваш морам да те проверувам на секое
Јас знам дека ова беше тежок месец за вас ама дај соберисе малку веќе твојава отсутност се одразува врз рускава армија на форумов, луѓево чекаат насоки :icon_lol:
Не бе, баш напротив... Мене ми олесна одкако ја увидов вистинската приказна и одкако дознав дека Русија ќе изгуби до Нова Година. До сега цело време се нервирав, неможев да спијам. Сега сум како бајче, едноставно се препуштив на вистината, чии гласноговорници сте ти и Тенеќе и сега работите се многу поедноставни. Мислиш во комунизмот сме, не мора да мислам, други му ја мислат за мене. Ама од друга страна не се замарам да следам вести, повеќе време имам да поминам на форумов. Абе очите ми ги отворивте ти и тенеке. Вечно темане ќе ви прам.

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Не бе, баш напротив... Мене ми олесна одкако ја увидов вистинската приказна и одкако дознав дека Русија ќе изгуби до Нова Година. До сега цело време се нервирав, неможев да спијам. Сега сум како бајче, едноставно се препуштив на вистината, чии гласноговорници сте ти и Тенеќе и сега работите се многу поедноставни. Мислиш во комунизмот сме, не мора да мислам, други му ја мислат за мене. Ама од друга страна не се замарам да следам вести, повеќе време имам да поминам на форумов. Абе очите ми ги отворивте ти и тенеке. Вечно темане ќе ви прам.
Добредојде на страната на слободата и демократијата, гледаш колку е поубаво кога си на страната на правдата, не треба да измислуваш глупости нити пак да правиш салта мортале и да оправдуваш што не се оправдува. Да не збруваме дека сега твоите победуваат за разлика од до вчера :icon_lol:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Добредојде на страната на слободата и демократијата, гледаш колку е поубаво кога си на страната на правдата, не треба да измислуваш глупости нити пак да правиш салта мортале и да оправдуваш што не се оправдува. Да не збруваме дека сега твоите победуваат за разлика од до вчера :icon_lol:
Абе веќе ми ја пренесовте победничката еуфорија.

Kajgana Shop

На врв Bottom