abe, laki
Позитивна исправка на вредност имаат и во овој квартал, браво.abe, laki
Автоматски споено мислење:
ТНБ парталиии летаат 2400 дена ЕПС само за 9 месеци![]()
КМБ има раст на кредитна база од 12,5 проценти, а НЛБ од 3.Минута молк за сиротињава денес шо продаваше НЛБ на 24к.
Се надевам никогаш нема да се вратите.
Автоматски споено мислење:
KMB +37%. Trgnete se da pomine Hari. Na lov trga coekot, dosta e od ebe.e![]()
Se mislam deka bese isplanirano od nekoi brokeri da ja spustat mislea deka ke odi i podole barem taka zborea na tel i gi ubeduvaa lugevo da ne kupuvaatOh yeah, КМБ гази јако, а уплашените ја донесоа речиси под 10к.
So brokeri so rezervaSe mislam deka bese isplanirano od nekoi brokeri da ja spustat mislea deka ke odi i podole barem taka zborea na tel i gi ubeduvaa lugevo da ne kupuvaat
На оваа цена да речеме дека Q3 и Q4 ќе биде иста одлична добивка, пак ќе биде 10 проценти поврат на капиталот.Oh yeah, КМБ гази јако, а уплашените ја донесоа речиси под 10к.
Или нешо збориш неточно или мене ми се спие веќеНа оваа цена да речеме дека Q3 и Q4 ќе биде иста одлична добивка, пак ќе биде 10 проценти поврат на капиталот.
Колку е "прифатлива" стапка кај банките, има ли некој стандард?
Направија резултат, кој споредлив во нормална ситуација би бил за пофалба, не па во криза. Р'шум со други зборови. Читај податоци за тековна година, а не просечен коефициент на добивка, тој ќе биде тука негде долго време.На оваа цена да речеме дека Q3 и Q4 ќе биде иста одлична добивка, пак ќе биде 10 проценти поврат на капиталот.
Колку е "прифатлива" стапка кај банките, има ли некој стандард?
Се разбравме, термините на англиски и македонски можеби ги смешавме. Гледав во САД кај некои банки се движи околу 10% (+/-2) цена во однос на добивка. Ама никогаш немам анализирано кои параметри се прифатливи по сектор. КМБ до сега има околу 810 бруто.Или нешо збориш неточно или мене ми се спие веќе. Ако мислиш на ROIC, кај банкарски акции не се употребува како метрик. Ако мислиш на ROE тој ќе биде повеќе и од 15% YoY. А пошо спомнуваш цена да не мисиш на п/e. Авериџ тој е некаде 8 за банкарско-финансиски акции.
Ова ги опфаќа и инвестициите направени пред донесувањето на законот?Еве една корисна информација за сите што инвестираат, особено "помладите"![]()