Па и тоа пола население што е останато пак има потенцијал за големи протести.
Ок, можда на некој (сите) му е здосадено од партиски протести, освен на оние што би имале/ планираат личен ќар да имаат.
Ама еве зашто сега кога е качено се ценовно од основно леб, брашно, зејтин, струја, нафта, еден спонтан протест не се случи у државава. Па ете и шипците нека се приклучат на тој протест и тие ваљда имаат основни потреби што се потешко секојдневно ги исполнуваат.
Ќути и трпи народов, тоа е...
Шипците може да протестираат само кога ќе им каже Аљи.
Македонците, пола милион чекаат на нивните паши, а останатите се веројатно во тие што не се афектирани до тој степен, т.е заработуваат над просекот и секоја минута на протест им е загуба на пари/клиентела.
Врти сучи, пак дојде до мојот прв пост за кој ми реплицираше, т.е пак дојде на моето мислење. Ете ти си пиша за народот, а ме критикуваше дека јас го грдам
Фалачаопријатно
Како дојде на твојот пост?
Ако не излегуваат на протести не се согласувам дека не ги бива, во приватен сектор секоја таква екскурзија е пари.
Таквите протести во другите држави се најчесто организирани од студенти, млади кои се без семејства/работа, и тек-тук по некој постар и навивачки групи. Кај нас пола од првите се на work and travel, а пола мрсулковци што и од дома ги чуваат како капка роса. Вторите најголем дел отселени, а третите без свое јас и најголем дел од таа партиската војска, а последните 100% под контрола на партии/тајни служби/полиција.
Е сега собирање на 100к во Франција земја со скоро 70милиони, и собирање на бројка која би значела нешто на 1.5 милион е весела математика.
Не случајно е општеството поделено така како што е, вака имаат најголема контрола со најмалку проблеми.