Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.533
Поени од реакции
22.188
Прегледај го приврзокот 349074

Аха. Значи ако имало гаранции, немало да е бугаризација тоа против кое летоска протестираше даскалот со војводите.
Uste ne vi e jasno za Micko i DPMNE mislam partiskite botovi ovde kako imaat uste obraz da gi branat. Kako sto rece Danela: Vo VMRO-DPMNE ima dobri i cesni lugje, Mickovski ne e eden od niv. I toa e sve sto treba da se znae.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Друже, ти пишав статистика погоре, генерално тоа што можеше да направи нешто си замина од таму. Со чест на исклучоци, ама глобално таму имаш останати: партиски лешпери, фаци на платен список од соседни држави, шипурки, старци, и чат пат по некој што сака нормално општество.

Франција нема отселување на пола население во 15години, ние имаме.
Па и тоа пола население што е останато пак има потенцијал за големи протести.
Ок, можда на некој (сите) му е здосадено од партиски протести, освен на оние што би имале/ планираат личен ќар да имаат.
Ама еве зашто сега кога е качено се ценовно од основно леб, брашно, зејтин, струја, нафта, еден спонтан протест не се случи у државава. Па ете и шипците нека се приклучат на тој протест и тие ваљда имаат основни потреби што се потешко секојдневно ги исполнуваат.

Ќути и трпи народов, тоа е...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.624
Друже, ти пишав статистика погоре, генерално тоа што можеше да направи нешто си замина од таму. Со чест на исклучоци, ама глобално таму имаш останати: партиски лешпери, фаци на платен список од соседни држави, шипурки, старци, и чат пат по некој што сака нормално општество.
Врти сучи, пак дојде до мојот прв пост за кој ми реплицираше, т.е пак дојде на моето мислење. Ете ти си пиша за народот, а ме критикуваше дека јас го грдам :) Фалачаопријатно :)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.245
Поени од реакции
22.913
Ова ти е дволичност. За свое не ,за туѓо да и помодарство е прав збор .

Прегледај го приврзокот 349199
Нашите властодршци не знаат веќе што да прават во нивниот фанатизам да се напикаат подлабоко во чмарот на Вашингтон, очекувам наскоро да укинеме кирилица, да ја префрлиме МПЦ на Грегоријански календар и да го воведеме 4ти јули како најголем северномакедонски празник, секако многу поголем ентузијазам имаат гореспоменатите тој ден отколку на 8ми септември или на 2ри август.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Па и тоа пола население што е останато пак има потенцијал за големи протести.
Ок, можда на некој (сите) му е здосадено од партиски протести, освен на оние што би имале/ планираат личен ќар да имаат.
Ама еве зашто сега кога е качено се ценовно од основно леб, брашно, зејтин, струја, нафта, еден спонтан протест не се случи у државава. Па ете и шипците нека се приклучат на тој протест и тие ваљда имаат основни потреби што се потешко секојдневно ги исполнуваат.

Ќути и трпи народов, тоа е...
Шипците може да протестираат само кога ќе им каже Аљи.
Македонците, пола милион чекаат на нивните паши, а останатите се веројатно во тие што не се афектирани до тој степен, т.е заработуваат над просекот и секоја минута на протест им е загуба на пари/клиентела.

Врти сучи, пак дојде до мојот прв пост за кој ми реплицираше, т.е пак дојде на моето мислење. Ете ти си пиша за народот, а ме критикуваше дека јас го грдам :) Фалачаопријатно :)
Како дојде на твојот пост?
Ако не излегуваат на протести не се согласувам дека не ги бива, во приватен сектор секоја таква екскурзија е пари.
Таквите протести во другите држави се најчесто организирани од студенти, млади кои се без семејства/работа, и тек-тук по некој постар и навивачки групи. Кај нас пола од првите се на work and travel, а пола мрсулковци што и од дома ги чуваат како капка роса. Вторите најголем дел отселени, а третите без свое јас и најголем дел од таа партиската војска, а последните 100% под контрола на партии/тајни служби/полиција.

Е сега собирање на 100к во Франција земја со скоро 70милиони, и собирање на бројка која би значела нешто на 1.5 милион е весела математика.

Не случајно е општеството поделено така како што е, вака имаат најголема контрола со најмалку проблеми.

Ф

Флеш

Гостин
Нашите властодршци не знаат веќе што да прават во нивниот фанатизам да се напикаат подлабоко во чмарот на Вашингтон, очекувам наскоро да укинеме кирилица, да ја префрлиме МПЦ на Грегоријански календар и да го воведеме 4ти јули како најголем северномакедонски празник, секако многу поголем ентузијазам имаат гореспоменатите тој ден отколку на 8ми септември или на 2ри август.
Ако идеме по нивна логика на ЛДП,дај и у Сирија како им се називи,дај у Јемен,дај у Ирак ... Едноставно збуни лудиот се вика .... :LOL:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.533
Поени од реакции
22.188
Kakva LDP lugje, koga meandzii kako Bobi Mojsoski odlucuvaat za temi kako promena na ime i ustav i drugi. Ebasimu plemeto predavnicko.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.778
Поени од реакции
49.629
Kakva LDP lugje, koga meandzii kako Bobi Mojsoski odlucuvaat za temi kako promena na ime i ustav i drugi. Ebasimu plemeto predavnicko.
Пред очи Кичево им станува Кеrcova, они Киев ќе го оправале.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.007
Поени од реакции
5.624
Како дојде на твојот пост?
Ако не излегуваат на протести не се согласувам дека не ги бива, во приватен сектор секоја таква екскурзија е пари.
Таквите протести во другите држави се најчесто организирани од студенти, млади кои се без семејства/работа, и тек-тук по некој постар и навивачки групи. Кај нас пола од првите се на work and travel, а пола мрсулковци што и од дома ги чуваат како капка роса. Вторите најголем дел отселени, а третите без свое јас и најголем дел од таа партиската војска, а последните 100% под контрола на партии/тајни служби/полиција.

Е сега собирање на 100к во Франција земја со скоро 70милиони, и собирање на бројка која би значела нешто на 1.5 милион е весела математика.

Не случајно е општеството поделено така како што е, вака имаат најголема контрола со најмалку проблеми.
Јас кога пишав за народот, пишувам за оној народ што живее во Македонија, а не за дијаспората. Независно колку има и останато и се, ама кога можат на митинг од вмро и сдс да се збираат по 50-60.000, тогаш за тригер каков што е ПРОМЕНА НА ИМЕ, се што е испод 100.000 на улица е дебакл за народот. Затоа и пишав дека за промената на името кривицата прво треба да си ја бараме во сопствените дворови, а потоа настрана.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Јас кога пишав за народот, пишувам за оној народ што живее во Македонија, а не за дијаспората. Независно колку има и останато и се, ама кога можат на митинг од вмро и сдс да се збираат по 50-60.000, тогаш за тригер каков што е ПРОМЕНА НА ИМЕ, се што е испод 100.000 на улица е дебакл за народот. Затоа и пишав дека за промената на името кривицата прво треба да си ја бараме во сопствените дворови, а потоа настрана.
Дијаспората се игра онака како што им одговара.
Кога станува збор како случајот со пописот, за да не падне бројот на шипурките имавме нивно попишување дури и на ликови кои помислиле да дојдат во Македонија.
Кога станува збор за прашања од типот на името, се небитни.

27ми Април е денот кога се уништи и последната ронка надеж за било каков протест во таа држава.
После таа лекција, ниту еден што има што да загуби нема да се појави на протестирање, и особено не за нешто посериозно, ниту пак детето на секој свесен.

И да, виновни ти се окупаторите, 5 века бевме под едни, сега додека не им падне империјата ќе бидеме под други, не ги брани.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.028
Поени од реакции
7.130
A по што дијаспората е исклучок и поразлична од народот кој живее овде ?

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
И Бeса е за влез на Бугарите во Уставот, ако се избрише условот 20 отсто за албанскиот јазик

Беса се надоврзува на Алијанса за Албанците. Многу логично, бидејќи Тиранската платформа мора да се имплементира до крај.

Кои генијалци беа тие што јавно кажуваа дека Тиранската платформа е само „чудовиште“ за заплашување т.е. дека не постои!?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.816
Поени од реакции
40.108
Треба да се ментални да бараат отцепување на територијата и спојување со Косово и Албанија. Овие плати не ги добиваат ни во Швајцарија трета генерација иселени од Слупчане.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219

Kajgana Shop

На врв Bottom