K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,6%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,9%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 70 11,8%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,8%
  • Muay Thai

Гласови: 45 7,6%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,1%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 11,0%

• Вкупно гласачи
    592
I sea što praime? U sabota ke padne li mitot za dagestancive i nivnoto pelivanstvo, ili u nedela pak ke vikame deka ušte ne se najde junak da se odbrani od - dlabokite vodi :) ludilo karta imame baš ona od borba do borba.

I sea što praime? U sabota ke padne li mitot za dagestancive i nivnoto pelivanstvo, ili u nedela pak ke vikame deka ušte ne se najde junak da se odbrani od - dlabokite vodi :) ludilo karta imame baš ona od borba do borba.
Ќе се игра Оливеира на 2.30 :D

Оливеира е вистинскиот човек кој ќе докаже од што се дагестанциве.
Баш ми е малку криво да бидам искрен ( :ROFLMAO: ) .. Козево немаше среќа со противникот во неговата прва прилика за контакт со појасот, живот, јбг, штачеш :cool:

Оливеира може многу. Не гледам апсолутно никој друг во ростерот кој би бил доволно висок за да го спречи Махачев во скокот.

I ja se nadevam na takvo scenario. Islam sakaše skraten pat do titula i mislam ke mu se odbie toa od glava. Plus onakvi izjavi i potcenuvanje na šampion kao Čarls se smešni ali tipično za profilive koi mu se protivnici. Ke bide jako Čarls da tepa, prvo bi gi poparil dagestancive, a plus potoa mnogu verojatno ke go brani pojasot protiv Aleks vo Pert vo februari.

a plus potoa mnogu verojatno ke go brani pojasot protiv Aleks vo Pert vo februari
Ич не ја сакам оваа идеја.
Искрено тешко би минел кај Оливеира, а скоро невозможно кај Махачев.
Типот е стендап борец, а го пречекуваат all rounded ѕверки во категорија погоре. Хммм.. скептик сум.

Ич не ја сакам оваа идеја.
Искрено тешко би минел кај Оливеира, а скоро невозможно кај Махачев.
Типот е стендап борец, а го пречекуваат all rounded ѕверки во категорија погоре. Хммм.. скептик сум.

Pa ne znam baš. Čovekot e maksimalno fokusiran na niv dvajca, trenira maksimalno takedown defence posvetuva dosta vreme na tie stvari, taka da po mene ništo ne e nevozmožno. A i realno ako ne proba nikad nema da doznaeme. Ja baš se raduvam na taa borba.

Pa ne znam baš. Čovekot e maksimalno fokusiran na niv dvajca, trenira maksimalno takedown defence posvetuva dosta vreme na tie stvari, taka da po mene ništo ne e nevozmožno. A i realno ako ne proba nikad nema da doznaeme. Ja baš se raduvam na taa borba.
Јас не.
Не го гледам како победник во нити една од двете опции.

Човекот евидентно е левели испод двајцата во граплинг и борење.
Не знам како би го запрел Махачев кој најверојатно ќе биде физички посилен од него...

Јас не.
Не го гледам како победник во нити една од двете опции.

Човекот евидентно е левели испод двајцата во граплинг и борење.
Не знам како би го запрел Махачев кој најверојатно ќе биде физички посилен од него...
Epa dobro sekoj glea različno.Ako gleame taka Aleks e dva levela jači od dvajcata u strajking. Ne vikam deka ne može da izgubi ama ne mi se tolku očigledni nivnite pobedi nad Aleks posebno ako e Oliveira u prašanje. Ke vidime zdravje u februar:)

Epa dobro sekoj glea različno.Ako gleame taka Aleks e dva levela jači od dvajcata u strajking. Ne vikam deka ne može da izgubi ama ne mi se tolku očigledni nivnite pobedi nad Aleks posebno ako e Oliveira u prašanje. Ke vidime zdravje u februar:)
И Хукер беше далеку подобар во страјкинг од Махачев (и физички поголем) но го јаде.
Колку и да ги ругаме и блуеме дагестанциве, тие се најопасниот стил во MMA.

И Хукер беше далеку подобар во страјкинг од Махачев (и физички поголем) но го јаде.
Колку и да ги ругаме и блуеме дагестанциве, тие се најопасниот стил во MMA.
Točno, ali Huker e daleku od Aleks. I u fighting IQ, kardio itn. Aleks e nizok ali mnogu jak kao bik taka da. Ke vidime u februari be, nema kaj da idat i edniot i drugiot.

И јас мислам дека Алекс нема што да бара против двајцава, без разлика што ми е мил како борец и фан сум му. Оливеира ако победи утре кажа дека не само што сака да го брани појасот против Алекс, туку сака и да го нападне неговиот појас, така што ќе биде интересно.

Kakva borba medju Jan i Šuga. Ne sum siguren deka trebaše da pobedi Šuga ama toa e. Ideme dalje.
On same page.
Автоматски споено мислење:

Не очекував и TJ вака да го демолираат.
Очекував пораз, али не ваков ќутек.

Последно уредено:
On same page.

Не очекував и TJ вака да го демолираат.
Очекував пораз, али не ваков ќутек.

Tи Џеј го изместо рамото и поради тоа не можеше да се бори...

Искрено ако она не е гурање од страна на Дена Вајт на кловнов, не знам што да кажам. Далеку од тоа дека беше лош, ама ова беше чисти 2-1 за Јан. Ме интересира кој е изговорот ако за поразот со Стерлинг беше дека „Ако сакаш да бидеш шампион мораш да го победиш шампионот“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom