- Член од
- 16 октомври 2020
- Мислења
- 2.626
- Поени од реакции
- 5.558
@мкд владе, дојди и ти овде. И ти придонесуваш кон индустријата за чипови. 

Добро е што ти стана јасно дека си ми омилен, за спрдачење и размонтируење нема боље натртензнам дека ти сум омилен затоа ќе те стрефеше прееска за малце
духот од киев не знам што го спомнуваш јас никогаш не сум верувал за разлика од тебе во бајки и басни![]()
Добро бе љочкар, седи си со америте и љочките.Влажни соништа на еден северџан.
Тоа повеќе на србославија ми личи отколку на некоја 'православна' унија.
Грција заборави ја, дури и сојузништвото со србите им е чисто од интерес а не дека нешто многу сакаат срби или Словени.
А поготово вас северџаните колку ве сакаат, е тоа да видиш...
Зошто неговиот главен бизнис е ПР и ништо повеќе. Од економски аспект сите негови бизниси се тешко зависни од субвенции, државни грантови и растечка цена на самите акции. Тоа што го произведува не вреди ниту 5% од тоа што неговите компании вредат на берзата.Ама Маск многу го става газот каде што се мерат пе*иси. Не знам зошто им се понуди со интернетов и зошто пишуваше за некакви си мировни договори. Наместо да си гледа со тоа колите како Бил Гејтс со компјутерите, тие се мешаат во непотребни теми кои само можат бизнисот да им го уништат. Тешки ретарди...
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 348963
Ванлочето ќе го направат цар на Македониjа, а Џамеjката ќе биде царица.Има ли некој предвидување што би се сменило во Македонија доколку Русија излезе како победник од војнава?
Дали си озбиленЗошто неговиот главен бизнис е ПР и ништо повеќе. Од економски аспект сите негови бизниси се тешко зависни од субвенции, државни грантови и растечка цена на самите акции. Тоа што го произведува не вреди ниту 5% од тоа што неговите компании вредат на берзата.
Мислам луѓето во мкд не се свесни колку длабоко сме во западно влијание. Цел балкан, сосе србите. Ќе го видите тоа кога вучич ќе биде приморан да се усогласи со ЕУ политиката.Realno, bez zafrkancii bi imalo vrakjanje na situacijata vo cela evropa nesto slicno Kako sto bese pred 1989 godina. Na balkanot toa znaci Pak formiranje na nekoja srboslavija so RSM, Cena gora I bosna, koja sto ke gi zastapuva ruskite interesi tuka, Sto e nevozmozno bez vojni vo Kosovo I bosna I RSM.
Toa federalizacija,.prava na ljockarite tuka sve paga u voda, isto I bugarizacijata. Zatoa ljmockite ja mrazat rusija I Putin.
Како да не им е кажано на сите медиуми да не мрсат муда за иранскиот увоз, па морал овој на сред интервју да им каже... А голем кур и да им кажал, сето тоа е за да се заштити Иран кој ионака веќе е под максимални санкции. Иран одамна ја одбра страната (не дека имаа избор).Дајте снимка кај што убаво се гледа дека кажал нешто.
Сите го очекуваат тоа, а кога сите очекуваат нешто...Не верувам било каква екскурзија да напраат Русите на север.
Повеќе е за медиуми и да ги држат и таму во неизвесност.
Тесла произведуа по 900 000 возила на годишно ниво.Дали си озбилен
Најбогатиот човек на светот се што произведува не вреди ни 5%.
И уште понешто, и уште понешто друго...Тесла произведуа по 900 000 возила на годишно ниво.
Фолксваген произведува 11 000 000 возила на годишно ниво.
Тојота произведува 9 500 000 возила на годишно ниво.
Фиат произведува по 5 500 000 возила на годишно ниво.
Форд произведува по 3 900 000 возила на годишно ниво.
Ова се берзанските вредности на овие 5 компании:
Прегледај го приврзокот 348970
Прегледај го приврзокот 348971
Прегледај го приврзокот 348972
Прегледај го приврзокот 348973
Прегледај го приврзокот 348974
Компанија која произведува 3% од производите на своите ривали, има 50% поголема берзанска вредност. Единствената причина за истото е ПР на Елон Муск и затоа он цело време се бори за да биде во центарот на вниманието.
Тесла произведуа по 900 000 возила на годишно ниво.
Фолксваген произведува 11 000 000 возила на годишно ниво.
Тојота произведува 9 500 000 возила на годишно ниво.
Фиат произведува по 5 500 000 возила на годишно ниво.
Форд произведува по 3 900 000 возила на годишно ниво.
Ова се берзанските вредности на овие 5 компании:
Прегледај го приврзокот 348970
Прегледај го приврзокот 348971
Прегледај го приврзокот 348972
Прегледај го приврзокот 348973
Прегледај го приврзокот 348974
Компанија која произведува 3% од производите на своите ривали, има 50% поголема берзанска вредност. Единствената причина за истото е ПР на Елон Муск и затоа он цело време се бори за да биде во центарот на вниманието.
За Лада да не имаш некоја статистика ваква? Пошто Елон може гомна да јаде за нив и нивната технологија нели? Земи удри си сам еден бан после овие глупости жити се. Елон бил само ПРКомпанија која произведува 3% од производите на своите ривали, има 50% поголема берзанска вредност. Единствената причина за истото е ПР на Елон Муск и затоа он цело време се бори за да биде во центарот на вниманието.
Не јас кажувам дека тоа што го произведува не соодвествува со неговата берзанска цена и тоа за огромен степен а ти ми викаш дека не е точно. Јас ти давам статистички податоци, ти ми даваш емоционални испади.Нормално овие графици ќе ги ставеше , секој 2 го прави истово.
1. Основа компанија која произведува целосно електрични возила со домашно производство и успеа да не банкротира.
2. SpaceX прва компанија во свет целосно приватна која успешно враќа бустери за повторна употреба до денес имаат 48 лансирања на ракети само оваа година, цел свет заедно нема толку колку СпејсХ сами.
3. Старлинк сателитски интерент кој е ненормално добра работа за УСА и регионите кои имаат ужасно лош интернет, моментално се воведува 350мпб/с интернет пакет за авиони, веќе крузери го користат овој интернет од оваа година и е страшно добра работа.
4. Соларен покрив, батерии за Off grid.
Ликов што напраи сам како индивидуа макар и со помош на ПР, цело држави не успеали и вселенски агенции. Доаѓа Боро од Сандево кажува ликот бил фејк , се гледа зошто Македонија е таму кај што е.
Направи потрес во неколку индустрии кои никој не веруваше дека ќе направи. Ако бараш виновник дека добива субвенции погледни ги сите останати компании за вселенски технологии..
И да грдни пари направивме од Тесла акции. Да го поживее господ Маск уште 100 години. TechnoKing of MARS soon.