- Член од
- 21 ноември 2021
- Мислења
- 16
- Поени од реакции
- 19
Isto sam i ja na finalni statusJa sam s prepiska 24650/2019 i pri men sedi finalen
Isto sam i ja na finalni statusJa sam s prepiska 24650/2019 i pri men sedi finalen
mojata prepiska ja nema , cudnoupdated file
Точно, Украинци и Руси ги приоризираат поради конфликтот и со нив се доста понапред стигнати. Според мене не ни треба да се споделуваат тие промени тука оти само доаѓа до заблуди кај некои членови.Are they assessing based on nationality? Seperately for example mk, ukr, rs, Rus and Turkish or everyone is same speed?
Ama i srpski e stranski jazik lolИ престанете со тие странски јазици, нз кој ви е филмот
Форумот е за македонски па и српски, ама која е потребата да пишувате англиски (има па и такви шо им враќаат на англиски)
П. С зборувам повеќе странски јазици, не сакам да се фалам, но не ја разбирам потребата
Да не ме разберете погрешно
Малограѓанштина. Пишуваш на македонски прашање е дали ќе добиеш одговор, ама ако некој пише на било кој друг јазик одма ќе се најде некој да одговори.И престанете со тие странски јазици, нз кој ви е филмот
Форумот е за македонски па и српски, ама која е потребата да пишувате англиски (има па и такви шо им враќаат на англиски)
П. С зборувам повеќе странски јазици, не сакам да се фалам, но не ја разбирам потребата
Да не ме разберете погрешно
Па, и на српски форум немам забележано некој да се обидува да одговори на македонски.Ama i srpski e stranski jazik lol
Имаат наместено нотификации им стига ако пише некој на странски јазик посебно на српски одма од спиење стануваат да се помогнеМалограѓанштина. Пишуваш на македонски прашање е дали ќе добиеш одговор, ама ако некој пише на било кој друг јазик одма ќе се најде некој да одговори.
На ниту еден странски форум нема вакво нешто. Не знам зошто администраторите не реагираат.
Па, и на српски форум немам забележано некој да се обидува да одговори на македонски.
Zdravo drugar jas isto imam noemvri 2021 god pominato intrevju u bg konzulat u bitola i do denes mi se nema smeneto statusot isto kako na tebe pa dali moze pomos ili ako ako sakas da mi pomognes so dukomenti i kaj prakase email za nesto plus i ja sum so bg dukomenti od brat i olus stari dukumenti od dedomi bg ako sakasnda pomognes so ponataki odnapred blagodaramНормално е, и некои други членови моментално толку чекаат на тој статус (веќе ти го кажаа ова).
Mozeli kontakt isto i jas cekam veke isto 11 meseci a statusot ne mi e smenet odnaprd blagodaramСакам еден совет да ти дадам јас бев на приета молба од декември 2021 , мој совет ти е да си бараш преку е-маил да ти одговорат зошто ти е закочен статусот - јас реагирав и после еден месец ми се смени образувана - па задолжителна - најверојатно мое мислење е дека моето барање исто како и вашето биле фрлени негде на страна и не се работеле се додека не се реагира - точно 10 месеци не ми се менуваше тој статус .
Контакт имаш на страната на министертво за правда e-mail: bgcitizen2@justice.government.bgZdravo drugar jas isto imam noemvri 2021 god pominato intrevju u bg konzulat u bitola i do denes mi se nema smeneto statusot isto kako na tebe pa dali moze pomos ili ako ako sakas da mi pomognes so dukomenti i kaj prakase email za nesto plus i ja sum so bg dukomenti od brat i olus stari dukumenti od dedomi bg ako sakasnda pomognes so ponataki odnapred blagodaram
Автоматски споено мислење:
Mozeli kontakt isto i jas cekam veke isto 11 meseci a statusot ne mi e smenet odnaprd blagodaram
Пробај да најдеш било каков документ издаден од бг државен орган (воена книшка, документ од БГ воен архив, крштениче, сведителства, извод за родени/умрени во БГ).Znae nekoj kakov dokument da baram
ima nekoj ideja?Decki od cist interes me interesira dali nekoj znae kako da se snajde na sajtot na arhivata za da se stigne do vakov dokument? Ima nekoi lugje sum videl sho nasle vakov dokument vo centralnata arhiva za seloto na nivniot predok kade sto im bil napisan predokot i prosle so ovoj dokument, ama nikako nemozam da se snajdam na nivniot sajt za da vidam za koi sela ima vakov dokument