Фала друже, поубава (од твоето Ауди де) да си купиш

7 години имаат гаранција Киа (од кои специфично за сите што продаваат во Шведска е ова не само киа, првите 3 години јас плаќам обично осигурување а они плаќаат за останатото за да биде фул каско)
Иначе “ефтините” брендови се скоро иста цена како скапите веќе, гледав и Ауди а4 караван (ама од него имаат само бензин/дизел опција 204кс 2.0 тфси/тди мотори) иста цена ми понудија за двете и беше едвај 3к повеќе од киава, ама на аудито годишно данок на загадување му беше 950€ за бензинот, 1050€ за дизелот од друга страна на киава зашто е хибрид и е 35€
Идење до МКД и назад сосе плаќање фери и вињетки/патарини итн итн не ми е 900€
И да биде иронијата поголема Шкода суперб дизел со исто ниво на опрема како аудито спомнато погоре е помалку од 500€ поефтина тука (Ок на аудито понудија пристоен попуст на шкодата беше помал)
И доаѓаме до делот која ти е референтна точка ако споредуваш само со аудито погоре спомнато реално треба да ме стават у лудница зашто сум прифатил да возам киа кога за скоро исти пари е достапно аудито, ама па од друга страна да споредуваме факинг Шкода со обичен мотор спрема хибридов искача грабеш понуда
(хибрид Шкода е поскапа од аудито за некои 4к евра, пак напомена аудито спомнато нема хибрид опција)