ок може ми се измешани лончињата не викам не
еве како за пример ќе го земеме тракторчево кое вика дека има основен данок(skatt) од 3744 сек на годишно ниво, и плус додаток на истиот поради неисполнувањето на тие процедури за заштита на околина (malus) од само 12306 сек на годишно ниво, за да не се мачиш заедно излегува 16050сек или во некоја полесно разбирлива валута пример евро 1543евра.
A4 är en kombi och den 3:e populäraste modellen från Audi här på Wayke. Vi har just nu 280 st annonser för den. De mest populära färgerna för Audi A4 är grå, vit, svart. Majoriteten av våra A4 har diesel som bränsle men det finns också ett mindre antal bensin/naturgas.
www.wayke.se
Убаво тракторчесо неговите 204 коњски сили претпоставивам брзо ги ора нивите, а за жнеење после од даночно сами доаѓаат.
и за да не биде дека јас мешам лончиња или пијам грешни апчиња еве ти линк да видиш колку изнесуваат истите давачки за киа хибрид, како што гледаш данок(skatt) е 360сек(34.6€), а тоа малус го нема зашто ја водат како еколошко возило.
Ceed är en kombi och den mest populära modellen från Kia här på Wayke. Vi har just nu 390 st annonser för den. De mest populära färgerna för Kia Ceed är röd, vit, grå. Majoriteten av våra Ceed har laddhybrid som bränsle men det finns också ett mindre antal diesel.
www.wayke.se
верувај и јас пре би тракторчето од ауди да го земам пред било која Киа, ама па 16050сек е значително поголемо од 360сек колку што изнесува данокот на хибрид возило
аудито што го пратив имало прва регистрација после 1ви јули 2022година, да го најдеме истиот модел регистриран пред 1ви Јули 2022 има понизок малус (значително понизок), ова малус е само за возила кои се купуваат во последниве години од кога хибрид/електрични се популарни
кога дојдов тука прво земав Нисан Алмера од 2002 година 1.8 бензинец кој имаше 1700сек годишен данок, го сменив него за Хјундаи и30 2020година од салон земена каде сум прв газда за да имам данок од 4050сек годишно зашто не е електрично. Така што тие 10+ годишни волвоа што ги збориш не се опфатени од овие дополнителни давачки. Можеби ова вака не функционира во Германија или каде и да имаше пишано дека си, со сигурност не функционира вака во македонија ама за моја несреќа тука во Шведска законите се тие.