Не ве разбирам,не кажувате колку издув е тој тивок мод..и зошто на повисока температура зададена се намалува потрошувачката..Jas li glumam ludilo jas e kazuvam rabotata kako e deka vo zimskite periodi klimata si e super si raboti so 1050w grejam 80 kbadrata dneven prostor hodnik i dve spalni a kupatiloto i tretata spalna ne gi grejam a spratot e 120w.
Problemot e ovoj period koga e potoplo a 7kw klima ne namaluva od 1000w podole raboti on-off.
So ova sto go probav po preporaka ma Strelec e nesto super rabota a temperaturata na izduvot e 35 stepena . Znaci ova e super za mene jas ne pisuvam kolku e trosila ako ti posam deka najveke e kacila 4200w so izduv od 61 stepen na tivok mod na rabota no toa e privremeno pocnuva da se zgolemuva temperaturata i se namaluva potrosuvackata i opaga temperaturata. Inaku fala sto kaza deka tvojata raboti avtomatski pa site znaeme deka rabotat avtomatski e ova e nesto drugo ne sam go izmislil jas tuku tuka go procitav i spodeliv iskustvo
Muabetot sega e za da raboti ekonomicno bes da pravi on-off ciklusi. Toa za korisnicite na Gree moze da si e koristat vaka ovoj period.
Автоматски споено мислење:
Ja probav na 26x5 raboti so 480w
Na 27x5 raboti so 340w
Na 28x5 raboti so 800w
E na 24 ne sam e probal
Vaka e super potrosuvackata ne mrdnuva konstantno tolku si trose no toa za ovoj period barem ne isklucuva.
Автоматски споено мислење:
Само да додадам ..Греење на голем простор без модулација на климата не е греење туку глумење оти е греење..
Последно уредено: