Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Друже на што апови си кажи и мене да ми е вака јако како тебе?
А кој вика дека Македонците имаат нешто против украинците?побарав објаснување од пријател во Украина за контекст.
еве што вели
They (ние) wish you to join EU, for Georgia and Ukraine
In some way, Ukrainians like Macedonians.
Many people in political and military side, think that we need to be involved in Balkans and support Macedonia, Croatia and Slovenia more
Ние и украинците сме на Б страната на ЕУ на некој начин
Да, тоа им беше планот во 2014-та пред Русија да ги нападне.Друга работа е политиката која ја тераат, ако се паметни треба да знаат дека треба да играат максимално неутрално. Трговски и бизнис релации со запад, Русија и Кина, а воено неутрални.
Напротив, ни тогаш немаше да бидат нападнати ако си го знаеја местото.Да, тоа им беше планот во 2014-та пред Русија да ги нападне.
Нивните амбиции за НАТО се резултат на нападот од Русија, а не обратно.
Што добивме ние од НАТО? Дали мислиш дека би те заштитил НАТО во случај на внатрешен конфликт и кантонизација, или целосно отцепување на Западна Македонија?
Зборете што сакате, во ваква геополитичка ситуација во светот добро е што сме под некој чадор, во случајот НАТО, колку и да не ви се допаѓа тоа. Да не бевме, ќе беше многу полошо и потешко отколку што е сега. Сакам да кажам, подобро е да се биде под нечија заштита, отколку формално неутрално.
На целава работа најмалку ни треба некое племе да ни скока на главата.Во што е убајната да се биде под окупација од ОТАН во реалново време?...
На целава работа најмалку ни треба некое племе да ни скока на главата.
Пак ни скока, племето ни е тројански коњ внатре во државата, нема потреба да не напаѓа од надвор кога не уништува од внатре.Зборете што сакате, во ваква геополитичка ситуација во светот добро е што сме под некој чадор, во случајот НАТО, колку и да не ви се допаѓа тоа. Да не бевме, ќе беше многу полошо и потешко отколку што е сега. Сакам да кажам, подобро е да се биде под нечија заштита, отколку формално неутрално.
На целава работа најмалку ни треба некое племе да ни скока на главата.