Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Доволно се силни да изборат 1/8 финале и мислам дека ќе успеат.

И многу сакам да го гледам Милан во нокаут фаза, па нека ни се падне и Сити. Тие муабети дека какви се подобро и да не играат, ќе изгубиле и слично, ми се безвезни.

Поентата е да играш со најдобри, а не да се задоволуваш со победа против Јуве и Интер во првенство.

Преку ноќ не се станува врвен тим и без борба и со подобри.

А за Милан, нокаут фаза значи и еден солиден трансфер, на пример, десно крило.

Dechki ne pisham po tugji fan grupi, ama interesno mi stana pa da ve prasham neshto. Alegri vi beshe trener 4 godini, zede i 1 titula kaj vas, ama dali imashe uloga vo temniot period shto ve sledeshe posle i kakvi vi se vpechatoci od negov prestoj kaj vas?

Dechki ne pisham po tugji fan grupi, ama interesno mi stana pa da ve prasham neshto. Alegri vi beshe trener 4 godini, zede i 1 titula kaj vas, ama dali imashe uloga vo temniot period shto ve sledeshe posle i kakvi vi se vpechatoci od negov prestoj kaj vas?
Алегри ги имаше прајм Ибра и Тиаго Силва и успеа да изгуби титула од Јувентус на Конте...

Да гол ди Мунтари имаше голема улога у сезоната али ипак нема оправдување Алегри за таа испуштена титула.

После таа сезона летото му ги шитнаа и Ибра и Тиаго Силва и тоа е почетокот на бантер периодот на Милан.

Значи Алегри имаше добар придонес кон бантер ерата.

У поглед на стил на игра и тогаш беше дефанзивец тренер али не беше ваков очобол од тренер како што е сега.

Во тој момент не изгледаше така, но тоа што избори ЛШ со оној Милан 2012/13 е голем успех.

Првата нема што да се замери на никој, тотално не издоминира Челзи и ни одржа лекција ама за вторава сигурен сум дека ќе беше поинаку пошо ептен сомнителна беше таа одлука за туку-така црвен да му се даде на Томори.

Се согласувам и дека доколку сакаме да поминеме групи, ќе мора да ги победиме наредните 2, поквалитетни сме и мораме да го покажеме тоа конечно.

Расте тимов после сите падови и пречки што му излагаат во овие 2-3 сезони каде се заедно, верувам дека ќе напреднеме и дека ќе се модернизираме и после евентуален неуспех до крај на полусезонава.

п.с Од зимскиов преоден рок па натака, време е да на клучни позиции да се донесат подобри играчи, веќе правен муабет е ова ама ако сакаме да сме конкурентни во Европа, ќе мора.

Исто така ќе си ги повлечам зборовите за Бало од летово каде убедував дека е кадарен за замена на Тео и дека не треба да бараме повеќе, очигледно е дека без минутажа тој човек нема да има напредок и дека ќе влегува од блам во блам, премногу е несигурен и не ми делува дека го разбира системот.
Ја утнав со него изгледа.

Жиру на 36 години последниве месец дена на секои 3 дена е стартер.
Сега е моментот Ориги,Астер,Малик или Адли да добијат поголема минутажа не знам зошто Пиоли воопшто не ги користи во ротација.

Жиру на 36 години последниве месец дена на секои 3 дена е стартер.
Сега е моментот Ориги,Астер,Малик или Адли да добијат поголема минутажа не знам зошто Пиоли воопшто не ги користи во ротација.

Ako se kadarni da igraat i pokazuvaat deka se dostojni da dobijat minutaza ke dobijat.

Најавуван беше Ребич на 9ка, Жиру да одмара против Верона.

Ako se kadarni da igraat i pokazuvaat deka se dostojni da dobijat minutaza ke dobijat.
Screenshot_20221014-190021~2.png

Не знам кои се критериумите на Пиоли за покажување и докажување на тренинзи но мора да им се даде минутажа за да се види колку се кадарни.
Густ распоред до почеток на Светско неколку повредени и суспендирани има во ростерот сега ако не добијат шанса за да заиграат не знам кога.
После Нова Година особено ако не се пласираат понатаму во ЛШ воопшто нема ни да заиграат.

Ако не повеќе, барем Ребиќ/Ориги треба да играат место Жиру.

Премногу промени, не е зор кога не треба. Ние имавме некои изнудени решенија поради повреди на претходните натпревари, па и немаше логика дополнително да се микса.

Всушност, тука некаков проблем е само Адли, кој има несреќа да има голема конкуренција, иако во 433 би можел да добие поголема шанса. Заради тоа претходно што напишав, Пиоло се одлучи за Круниќ и Побега.

За оној Чао не ми е воопшто изненадување, прво мораше Кјаер да добие шанса после повредата, второ, кога имаш изнудени решенија поради повреда на бекови, пробуваш другите опции во одбрана да ти се попознати и што се подолго време во тим, доколку веќе немаш доведено некое екстра засилување .

Де Кетеларе добива голема минутажа, поточно тој беше прв избор.

Значи, Де Кетеларе, Побега, Дест, добија шанса, Вранкс е според очекувања, можеби еден старт му фали, го нема поради тоа да не се прават дополнителни промени, Чао не може уште да добие простор пред Кјаер и Габиа. А како што пишав, единствен што не доби поголема шанса според очекувањата е Адли.

Ориги беше повреден...

@Hm_Hm Koga zborime za novi igraci,dobivanje sansa i minutaza,Chaka Traore deneska het trik za primaverata deckovo treba da bide ubacen vo prv tim,daleku e po perspektiven od Lazetic i da dobie debi sezonava pa zosto da ne periodov koga fali Salemaekers da poigra protiv Cremonese,Monza na dobiena utakmica.

@Hm_Hm Koga zborime za novi igraci,dobivanje sansa i minutaza,Chaka Traore deneska het trik za primaverata deckovo treba da bide ubacen vo prv tim,daleku e po perspektiven od Lazetic i da dobie debi sezonava pa zosto da ne periodov koga fali Salemaekers da poigra protiv Cremonese,Monza na dobiena utakmica.

Go gledav na nekolkj natprevari, ako se razviva kako sto treba kje gazi kako Leao. Lazetic ne e losh ali on e i 9ka, spic. Za nego malce izbrzaa, tie 5mil mozese podobro da gi iskoristat.

Go gledav na nekolkj natprevari, ako se razviva kako sto treba kje gazi kako Leao. Lazetic ne e losh ali on e i 9ka, spic. Za nego malce izbrzaa, tie 5mil mozese podobro da gi iskoristat.
Што е работата со Лазетич гледам ниту во Примавера не го играат?
Да не испадне промашување како тој Робак што ни го ували Ибрахимович.
Јас се надевам многу во Коломбо или Насти дека ќе биде нешто од нив.

Што е работата со Лазетич гледам ниту во Примавера не го играат?
Да не испадне промашување како тој Робак што ни го ували Ибрахимович.
Јас се надевам многу во Коломбо или Насти дека ќе биде нешто од нив.

Па беше повикан во прв тим неколку пати, Насти отиде на позајмица а Коломбо највеќе покажа од сите. Сега има шанса во Лече, подобро ќе беше него да го задржеа а да одеше Лазетич на позајмица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom