Имаш некој на запад? Од прва рака, како членот погоре, не рекла казала муабетExactly. Никој не е изненаден, све им е по планот. Затоа е војната спора, затоа никаде не се брза. Поентата на војната не е само победа во таа војна, туку и економските удари што ќе ги јаде западот, како последица на истата. Еве има луѓе што се на запад и гледаме вести од запад дека почнуваат обичните луѓе да ја осеќаат последицата од војната. Еве го @chef_cook е во Русија, нека ти каже дали воопшто нешто се осеќа таму, на ниво на тоа што се осеќа во Европа ?
Ја урнаа од почеток, што отворија неколку фронтови едновремено, мислам на десантот на Киев,тука ги спржија.Exactly. Никој не е изненаден, све им е по планот. Затоа е војната спора, затоа никаде не се брза. Поентата на војната не е само победа во таа војна, туку и економските удари што ќе ги јаде западот, како последица на истата. Еве има луѓе што се на запад и гледаме вести од запад дека почнуваат обичните луѓе да ја осеќаат последицата од војната. Еве го @chef_cook е во Русија, нека ти каже дали воопшто нешто се осеќа таму, на ниво на тоа што се осеќа во Европа ?
Друг е муабетот, како луѓето си ја замислуваат воздушната надмоќ. САД во СРЈ, ниту им ја уништи ПВО на Србите, ниту авијацијата. Тоа беше поентата, што САД не постигнаа воздушна надмоќ, туку само Србија се чуваше за копнена инвазија, која тешко дека ќе имаше некаков успех. Затоа и не влегоа, туку удрија со непопуларни методи.Не е воздушна надмоќ што од 38.000 летови низ целото бомбадирање само 1 авион директно е срушен ?
Него друго е темава. Еве Путин најавува дека мобилизацијата нема да продолжи плус дека големи напади веројатно нема да има како оние пред неколку дена, демек целта била исполнета. Што ми кажува дека Русија е спремна на долга тешка војна, не им е поентата да се порази Украина брзо туку и Европа да плати за вазалството пред се кон Сад. Од друга страна и на Сад им одговара ова замрзнат конфликт, а нема да има потреба да праќаат премногу пари/оружје за да ги спасуваат
Што има врска дали сум имал некој на запад? Па еден куп луѓе има од западна Европа на форумов. Освен Игорче, сите други кажуваат дека има проблеми. Официјална Европа, кажува дека имаат економски проблеми. Цената на нафтата е зголемена за дупло, зарем ти треба некој од запад за да се види дека Европа пати?Имаш некој на запад? Од прва рака, како членот погоре, не рекла казала муабет
Јас пак мислам дека Русите не сакаат брзо да заврши војната. Самото времетраење на војната е победа за Русите. И сеуште мислам дека акцијата на север беше вешт маневар кој требаше да го дефокусира освојувањето на Керсон, кој е суштински град во оваа војна. Иначе тоа што го бомбардираат Белогород, само ќе му даде на Путин уште повеќе поддршка од обичниот народ да се удри појако по инфраструктурата на Украина. Генерал Суровкин ги трие рацете.Ја урнаа од почеток, што отворија неколку фронтови едновремено, мислам на десантот на Киев,тука ги спржија.
Се погласни се шпекулациите дека специјалната операција ќе го смени форматот,и ќе им објави официјална војна,и ќе внесе регуларна војска,а не контратники.
Сакаат да ја завршат што побрзо.
Пред еден саат од Украина е ракетиран Белгород,на наша територија,при што се уништени електростаници и градот е без струја.Ова е најсериозен напад на територија на РФ од почетокот специјалната операција.Е тек сега ќе ги спржат.
Иначе никакви санкции и глупости не се осеќаат,се си е ко порано.Нека не ве лажат вестите.
БТВ вчера е испорачан од страна на Уралцагонзавод нов ешалон од нови 70 тенкови кој веќе се на пат кон Украина.
Споредба кога правиш пробај и од едната и од другата страна да чуеш мислења. И незнам зошто е релевантно мислењето на членот на кој завземаш страна, наспроти другиот.Што има врска дали сум имал некој на запад? Па еден куп луѓе има од западна Европа на форумов. Освен Игорче, сите други кажуваат дека има проблеми. Официјална Европа, кажува дека имаат економски проблеми. Цената на нафтата е зголемена за дупло, зарем ти треба некој од запад за да се види дека Европа пати?
Батали ме мене, не сум јас тема на муабет.Споредба кога правиш пробај и од едната и од другата страна да чуеш мислења. И незнам зошто е релевантно мислењето на членот на кој завземаш страна, наспроти другиот.
BTW Кај тебе како е? Ете од прва рака да чуеме. Бегај ако е толку лошо, не седи во тоа дупката.
Така функционира правна држава, ќе си има истрага, доколку се утврди одговорност и прекршување на законите ќе си одговараат. Ако не, никому ништо.Криминални истраги за сите независни руски милиблогери.
Така функционира правна држава, ќе си има истрага, доколку се утврди одговорност и прекршување на законите ќе си одговараат. Ако не, никому ништо.Криминални истраги за сите независни руски милиблогери.
Нема проблем Како што ти одговара, така. Продолжи да правиш безвезни споредбиБатали ме мене, не сум јас тема на муабет.
ок а ти у меѓувреме научи што значи зборот споредба.Нема проблем Како што ти одговара, така. Продолжи да правиш безвезни споредби
Ova ušte včera na nekoi Telegram kanali beše objaveno....Русите почнале да ги паркираат суперсоничните стратешки бомбардери ту-160 на граница.
Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk
e toa e razlika vo "propaganda". vo medii, rusija na aparatima, "evropa" sve redovno. pravi muabet so luge so ziveat i rabotat tamu, se obratno vo praksa ispagjaЈа урнаа од почеток, што отворија неколку фронтови едновремено, мислам на десантот на Киев,тука ги спржија.
Се погласни се шпекулациите дека специјалната операција ќе го смени форматот,и ќе им објави официјална војна,и ќе внесе регуларна војска,а не контратники.
Сакаат да ја завршат што побрзо.
Пред еден саат од Украина е ракетиран Белгород,на наша територија,при што се уништени електростаници и градот е без струја.Ова е најсериозен напад на територија на РФ од почетокот специјалната операција.Е тек сега ќе ги спржат.
Иначе никакви санкции и глупости не се осеќаат,се си е ко порано.Нека не ве лажат вестите.
БТВ вчера е испорачан од страна на Уралцагонзавод нов ешалон од нови 70 тенкови кој веќе се на пат кон Украина.