Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.512
Поголем поклон се носи на свадба10ce... inflacija
Поголем поклон се носи на свадба10ce... inflacija
Бидејќи крвникот Путин ужива да убива цивили гаѓајќи цивилни цели а и веројатно нема разузнувачки информации за движењето на украинците.Мене ме интересира како само Украинциве уште успеваат да ги полетаат авионите, не е кола па да ја скријат Русите да не можат да ги лоцираат
И јас не знам другар, сите им даваат оружје, ги силат, не им пречат нацистите азов. Тој Зеленски цел источен блок го ослабе, дури и нашата држава им ја прати сета опрема(тенкови, авиони, оклопни транспортери, хеликоптери) само да гини невин народ. А цената што ја плаќаме е огромна, цела ЕУ има инфлација, кај нас неофицијално е 50 посто веќе...Колку ги чини секојдневниве гранатирања фашистиве.?.сигурно милиони,милијарди што ги немаат голтариве.За другар прашувам.. Да не почне до зима населението да им гладува и корења да јадат ради чалам.
Така е, нема ) У земја со 20%+ руси каде што веројатно имаат информации колку пати дневно Зеленски иде у кењара, немале информации )Бидејќи крвникот Путин ужива да убива цивили гаѓајќи цивилни цели а и веројатно нема разузнувачки информации за движењето на украинците.
Наскоро ќе стигнат системи за протоввоздушна одбрана, па ни цивилни цели нема да погодат.
ќе шитнат некој квадрат од тоа што го освоија на другар ти Бајден и ќе има да јадатКолку ги чини секојдневниве гранатирања фашистиве.?.сигурно милиони,милијарди што ги немаат голтариве.За другар прашувам.. Да не почне до зима населението да им гладува и корења да јадат ради чалам.
За 2 месеци од сега ќе правиме муабет, особено во административните работи, ќе има отпуштање на кило, ама ќе пеат куртониве слава украиниИ јас не знам другар, сите им даваат оружје, ги силат, не им пречат нацистите азов. Тој Зеленски цел источен блок го ослабе, дури и нашата држава им ја прати сета опрема(тенкови, авиони, оклопни транспортери, хеликоптери) само да гини невин народ. А цената што ја плаќаме е огромна, цела ЕУ има инфлација, кај нас неофицијално е 50 посто веќе...
П.С. што е со свастикава на Путин, тоа е знак дека фашизмот ќе победи и ќе му клаат свастика на чело?
Исто како крвникот Амети.Бидејќи крвникот Путин ужива да убива цивили гаѓајќи цивилни цели а и веројатно нема разузнувачки информации за движењето на украинците.
Наскоро ќе стигнат системи за протоввоздушна одбрана, па ни цивилни цели нема да погодат.
Ќе земат од Германија, од нас … Ќе си платиш 2 еур нафта, 2000 и кусур за кубик гас и така ќе придонесиш и ти.Колку ги чини секојдневниве гранатирања фашистиве.?.сигурно милиони,милијарди што ги немаат голтариве.За другар прашувам.. Да не почне до зима населението да им гладува и корења да јадат ради чалам.
Тоа значи дека Русите не може да си ја завршат работата и да ја неутрализираат непријателската авијација и ПВО.Мене ме интересира како само Украинциве уште успеваат да ги полетаат авионите, не е кола па да ја скријат Русите да не можат да ги лоцираат
знаеш, украина е мала земја и можеш да го заштитиш небото со едно ПВО системче од шпанија.Денес заврши едномесечната обука на украинските војници во Шпанија за користење на противвоздушниот систем Aspide кој ќе им биде даден од шпанците.
Што се однесува до иранските дронови велат дека биле лесни за соборување.
Баш овие денови Нато расправа како да се помогне на Украина.
Па жестока е конкуренцијата тука друже реално да си зборнемеТоа значи дека Русите не може да си ја завршат работата и да ја неутрализираат непријателската авијација и ПВО.
Од целата војна испадна дека руската авијација е најпреценета воена гранка.
Супер, знаат и ПОРФАВОР да кажат сега.Денес заврши едномесечната обука на украинските војници во Шпанија за користење на противвоздушниот систем Aspide кој ќе им биде даден од шпанците.
Што се однесува до иранските дронови велат дека биле лесни за соборување.
Баш овие денови Нато расправа како да се помогне на Украина.