- Член од
- 26 јануари 2008
- Мислења
- 287
- Поени од реакции
- 212
Blok GRNITTT Boli Glava
KMB. I. TNBKupuvate li nesto na MSE ?
GRANIT go prodadovKMB. I. TNB
I jas taka bi odigral i igram taka.KMB. I. TNB
Автоматски споено мислење:
GRANIT go prodadov
Ова ми заличе на онa ,, Еб*те ли нешо ? ''Kupuvate li nesto na MSE ?
Ja bi rekol nekoj ebe nekoj gledaОва ми заличе на онa ,, Еб*те ли нешо ? ''
#..иЗошоНе #КуртАшак
Koj ke izdrzi ke si ostane maz koj ne ke si bide ebanИнфлацијата од 20 проценти во наредните месеци ќе не е** сите
Ова веројатно зборуваш за САД, за нашата економија многу побитно е што се случува во Европа и пред се Германија. А тие бројки и проекции се многу лоши.После разочаровачки PPI (+0,4%) денес се чита CPI. Повторно безнадежно естимејтс укажуваат дека ќе има зголеминување за 0.3%. Битката за рели или дип ја делат неколку поени од еден процент.
Кај нас инфлација септ 2022 vs септ 2021 = 18.7% БИЧ ПЛИССЗЗ
Јас би го стеснил оквирот. За нас најбитно е што се случува во Македонија а пред се во Алкалоид. Најчесто главен протагонист во секој краш е еден од најголемите кој како жртва повлекува се останато. АЛК како најизложен кон надвор не е веќе само загрозен во Русија и поврзани земји туку насекаде.Ова веројатно зборуваш за САД, за нашата економија многу побитно е што се случува во Европа и пред се Германија. А тие бројки и проекции се многу лоши.
Dobro umereno razmisluvanjeДека има криза, има. Дека економијата глобално и локално оди надоле, оди. Ама исто така има и можност за заработка исто како кога имаше и бул маркет.
Во Македонија има малку компании во кои може да се инвестира и да се добие поврат на капитал, затоа моето МСЕ портфолио не го чепкам. КМБ и УСЈЕ и понатаму работат турбо и даваат дивиденди. Единствено што го препорачувам и што може и самиот да го купам е ТЕЛ. Без разлика на движењето на економијата, луѓето мора да плаќаат сметки, а ТЕЛ мора да дава дивиденда. Затоа најмногу сакам компании што имаат улога на монопол, за нив никогаш нема рецесија.