Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    777
руската армија била срање, а нуклеарната опасност далеку преувеличана

а сепак, западот се плаши на Украина да и помогне како што треба

Ако.
Си бара он од време на време сенешто, не водејќи сметка околу тоа колку е реалистично: Украина најбрзо у НАТО и под хитно у ЕУ да била примена, или пак ова со ОН.
Автоматски споено мислење:

купјте јод, пизда ви матер дволична

Зашто луѓето помлади од 40г да купуваат јод, а не сите?

Да се надоврзам на ова, кои биле овие:

Здружението на Украинците во Македонија „Лесја Украинка“ организира протест против денешните руски масовни гранатирања на градови во Украина.

И овие никнуваат како бугарите што никнуваат во Македонија. Ниту сум видел ниту сум слушнал за овие. Ама најмалку една е лезбејка таму.

Сега Претседателот Путин ќе зборува на пленарното заседание на настанот "Руската недела за енергетика".

Следете го во живо овде:

Сега Претседателот Путин ќе зборува на пленарното заседание на настанот "Руската недела за енергетика".

Следете го во живо овде:

Што Путин, Суровкин му ја зеде популарноста. Никој Путин не го спомнуе веќе.

Зашто луѓето помлади од 40г да купуваат јод, а не сите?
За да има јод за сите млади ваљда, а у суштина ме боли кур какви дилеми има Финска околу купување јод.

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Е ама за последново не знаеја дека Владе ќе ускочи со чиповите од пералните и микровалните. (y)

Алал да ти е за трудот момак. Никогаш не би можел јас. :D

Ова што испукаа толку проектили не мора да значи дека имаат уште еден куп проектили останато. Мислам тоа “out of missiles” повеќе го толкувам како дека се при крај на лимитот на проектили кои може да ги користат во војнава. Сигурно нема да вадат проектили од Калининград и други клучни места.

Затоа мислам дека ги набавија дроновите од Иран. Многу поефтина варијанта од крстосувачки проектили.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom