ФЗЦ 11 Октомври (CEVI) официјално рикавела. Ги распуштиле сите работници. Имаат обврски до 2026 кон Комерцијална да ги враќаат последните земени 8 милиони кредит со залог цела фабрика и поврзани субјекти плус менично се врзани сите фирми во тој фамилијарно кумановски ,,конгломерат'' на Каранфиловски. Не мислам дека ќе влезат у фајт со влавот пошо ќе изгубат. Можно е веќе да се крчка продажба.
ФЗЦ 11 Октомври (CEVI) официјално рикавела. Ги распуштиле сите работници. Имаат обврски до 2026 кон Комерцијална да ги враќаат последните земени 8 милиони кредит со залог цела фабрика и поврзани субјекти плус менично се врзани сите фирми во тој фамилијарно кумановски ,,конгломерат'' на Каранфиловски. Не мислам дека ќе влезат у фајт со влавот пошо ќе изгубат. Можно е веќе да се крчка продажба.
Според неа не предвидувам за цела мсе. Туку според лидинг макроиндикатори. А тие се катастрофа очекувам пад на добивка кај 90% од компаниите и пад на цени на акции за едно 20% најмалку.
Според неа не предвидувам за цела мсе. Туку според лидинг макроиндикатори. А тие се катастрофа очекувам пад на добивка кај 90% од компаниите и пад на цени на акции за едно 20% најмалку.
Се секавам пред некоја година имаше еуфорија за оваа компанија, муабетот беше дека тие ќе профитираат од гасификацијата на Македонија. И на форумот имаше дискусии, а делумно и трансакции на околу 800 денари. Лоша година им следува на компаниите во секторот метали во Европа бидејќи трошоците им растат, а цените на производите одат надолу поради прогнозите за низок или негативен економски раст.
Прегледувајќи видеа наидов на едно самоуверено старче на Kitco News шо ми привлече внимание поради тој присутен квази,,алфа тестостерон'' атјитуд и девалвација кон знаењето на Бафет. Се вика Еугене Фама. Пази, да ти бил 9ти по ред most influential еконономист со добиена мемориална Нобелова награда во поле економија во 2013 година. Старчево кое е присутно на светот повеќе од 80 години заради статусот го викаат по емисии и настани низ светот да причува' извесна теорија ,,Еfficient market hypothesis(EMH)" .Накратко, теоријата одбранета инаку емпириски ,,докажува'' дека заради енорминиот број на инвеститори и лесниот пристап до информации секоја акција во секој момент се тргува по реална цена или ,,fair value''. Јас поголема ноторна глупост во мои 15 години инвестирање немам слушнато ни на форумов камо ли од т.н ,,father of modern finance''. А пропо него реална вредност на Амазон у 1999та со 0 earnings, Тесла со 200 p/e у 2022, Биткоин од 60.000 $, КМБ од 9000 денари у 2008 или пак неповратниот јапонски пазар од 89' се fair value . Не за џабе сите проминентни ивеститор советуваат дека никогаш не можеш да предвидиш што ќе се случува за 2 дена а не па за 5 години од секакви дилајли шо даваат и наметнуваат мислења у овој бизнис.
Автоматски споено мислење:
Азески: Да се дозволи фирмите и граѓаните да купат дел од акциите на ЕСМ. Нов блу-чип у најава на мсе
Бек ту риалити, никогаш нема да преовлада чесниот пристап над интересот. Поготово не за овој последен стожер.
„Најевтина струја е таа која што ќе си ја произведеш сам“, порачува претседателот на Стопанската комора, пред да упати критика затоа што државата не го искористи периодот за да го зголеми домашното производство. Стопанствениците имаа неколку предлози за владата, меѓу кои се формирање на...
Dali mozish podrobno da ne zapoznaesh koi se tie liding makroidikatori koi vodat do 90% namaluvanje na dobivkite na kompanite?
90% namalena dobivka za mene znaci kluc na vrata, a osobeno na kompanii koi koristat tugj kapital vo forma na krediti.
Ако случајно корумпираниве институции и правосудство им дозволат да дадат јавна понуда по смешно ниска цена при десетина тековни граѓански и кривични предмети во миљонски износи, може да ме оштетат и до 300.000 евра во однос на реалната цена. Во таков случај, без никаков интерес за имиџот и работењето на фирмата, доживотно има да ги лаам пред секој инспектор, обвинител, новинар и бизнисмен што само еден медиум да им се настрви да ги рекетира или една зделка да им пропадне - ќе изгубат многу повеќе од износот за којшто мене потенцијално ќе ме оштетат. Дури нема потреба ни да лажам или клеветам, доволно е само да ја кажувам вистината. Вистинско чудо е фирма што труе народ со цигари и сувомесно со адитиви да има добар општествен имиџ.
Dali mozish podrobno da ne zapoznaesh koi se tie liding makroidikatori koi vodat do 90% namaluvanje na dobivkite na kompanite?
90% namalena dobivka za mene znaci kluc na vrata, a osobeno na kompanii koi koristat tugj kapital vo forma na krediti.
Погрешно си протолкувал Братот напиша кај 90% од компаниите ќе има намалување на добивките ( 90% мисли на опсегот... ) проследено со 20% пад на акциите шо ит мајт фит'
Ако не е ова со Бехтел и Енка, на ми е јасно што може да ја турка Гранит до највисоко ниво во вакви околности. Пругата кон Бугарија ја добиле две компании Страбаг и уште една.
Со оглед на тоа дека имаат 5 проценти од КМБ логично е акциите да имаат некаква корелација во движењето, а тие се разидуваат.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.