- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.637
- Поени од реакции
- 42.177
шефот не знае шо збори, пред малце спомиње сармати и сатани, сеа белгород....
Ми се чиниТ дека ген. Суровикин колку е духовит, толку е и жесток.Danas je prvi radni dan generala Surovikina na mesto glavnokomandujuceg Specijalne Vojne Operacije. Nakon postavljenja dao je izjavu da "Za neprijatelje Rusije dan ne sme početi kafom"
Sta mislite o njegovom pocetku?
Нема да потрае. Вакви реакции ќе има секогаш кога нешто критично ќе им биде загрозено на Русите. Што не значи дека ќе се опаметат Украинците и дека нема на рати цела инфраструктура да ја изгубат со тек на време. Веројатно се додека РФ не си ја ослободат сега веќе руската територија во 4-те нови региони, колку и да месеци/години трае тоа.Ми се чиниТ дека ген. Суровикин колку е духовит, толку е и жесток.
„Нема лабаво„.
Да видиме колку ќе потрае жестокоста од ударите по Украина...
Ок, опција 1 кратко траешеВториот бран ракетирање започна
Ј*еби га, војна, и грешки се дешаваат...Ок, опција 1 кратко траеше
Пишувај на другата тема.Зашто прво на Украина не фатија но една ракета?
Па нели беа слични,нели у офанзива тргна,нели скоро ќе победат? Шо е сега ова пиштење-вриштење?
Искуство-пракса, од 2014 се пушкараат.r/UkraineRussiaReport - [NSFW] RUS POV: DPR drone strikes Ukrainian personnel, October 2022
86 votes and 99 comments so far on Redditwww.reddit.com
Ми се чини овие одредите на сепаратистите се доста поспремни во војнава, за модерен тип на војување од рандом руски професионални војници.
Брутални срања, јебем ти војна и јебем ти психопатите од запад кои ја испровоцираа.r/UkraineRussiaReport - [NSFW] RUS POV: DPR drone strikes Ukrainian personnel, October 2022
86 votes and 99 comments so far on Redditwww.reddit.com
Ми се чини овие одредите на сепаратистите се доста поспремни во војнава, за модерен тип на војување од рандом руски професионални војници.
voa ako e se tocno, struja u ukraina eventualno odgodina u juni, solar ako namestatU prestonici Kijevu pogođene su dve termolektrane: Termoelektrana 3 i Termoelektrana 5. Razorena je i trafostanica jačine 110 kw Volkanzaja. Najveće oštećenje pretprela je Darnicka termoelektrana
- Kijev
Trafostanice Hmeljnicki jačine 330kw i 110 kw su razorene. U celom gradu nema struje. Pogotkom trafostanice od 330kw usledila je uskplozija i preki struje u mnajim trafstanicama: Rakovo, Stara, Termplast, Ozernaja, Dubovo, i vučne trafostanice Grečani
- Hmeljnicki
Razorene dve trafostanice jačine 330kw i 110kw. Nema struje u celom gradu. Uništena trafostanica Zgrbelja jačine 110kw, takođe i Glacijska, Ternopolj, Promišljena Plotiča iz koje se strujom napaja fabrika armirano betonskih proizvoda.
- Ternopil
Razorena trafostanica Konotop jačine 330kw. Eksplozija krstareće rakete izazvala nestanak struje u celom gradu.
- Sumi
Napad krstarećima raketama izazvao nestanak struje i vode u celom gradu. Stao metro. Simultano ugašene trafostanice: Zaljutino, Harkovskaja, Losevo, kao i Termoelektrana TE-5 , kao i Zmijevska TE, Čugujevska TE- 2.
- Harkov
Uništena jedna od najvećih termoeleketrani u Ukrajini .
- Krivoj Rog
U Žitomiru uništene dve trafostanice jačine 330kw i 110 kw časova. Grad ostao bez struje, prenosi "Kurir".
- Žitomir
U Lavovu na zapadu Ukrajine uništena teromelektrana Lavov-1 i dalekovodi koji su išli prema Poljskoj pa je onemugćeno snabdevanje strojom Ukrajine iz pravca Poljske.
- Lavov
Burštinska termoelektrana je jedna od najvažnijih elektrana u Ukraji iz koje je struja išla prema tri zemlje: Mađarskoj, Slovačkoj i Rumuniji.
- Ivano Frankivsk
B92