Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    760
Се дистанцираат ама не се ,,скарани" со Путин и бизнис има. Што според мене е побитно отколку да те осудат.

kako se distanciraat? daj neka objasni @Brunhilda toa... mene mi e najjako sto trgovijata im e na maksimum, sve sto moze i im treba na rusite im davaat, del javno del tajno ama toa sto od vreme na vreme ke kazat nesto da gi drzat i zapadnjacite na lager e "distanciranje"... smeski

А зошто целосно да подржуваат болен човек кој има изгубено контакт со реалноста? Тие ќе му дадат подршка ама овој сите граници ги има поминато. Нека се спушти на земја и после ќе си биде бизнис ас јужуал. Секој си има свои интереси.
Така е!
Сите треба да се побунат против Брендон!!

kako se distanciraat? daj neka objasni @Brunhilda toa... mene mi e najjako sto trgovijata im e na maksimum, sve sto moze i im treba na rusite im davaat, del javno del tajno ama toa sto od vreme na vreme ke kazat nesto da gi drzat i zapadnjacite na lager e "distanciranje"... smeski
Па божем осудуваат ама Русија не ја допираат. Ни санкции ни ништо. Дури и резолуција потпишаа која е против русофобијата и забранувањето на Русите да патуваат. Мислам дека Кина и Индија, а и другиве индиректно сепак ја поддржуваат Русија да победи, а во јавност си се ,,неутрални". Ама и тие си знаат каква ,,демократија" ќе доживеат ако Русија изгуби...
Им се скурчи од тој колективен Запад.

Бајден не е самопрогласен Цар на америка, утре ќе има избори ќе дојде друг, едноставно е или не е?
Друг?
Не додека Демократите го држат Доминион системот за „гласање“ во САД. И не додека не го укинат гласањето преку пошта... Дотогаш можат уште барем уште 3 пати да го „изгласуваат“ за ПОТУС лешот на Брендон.

Добро е темава станува прилично досадна со многу глупави коментари, немам никаква желба да ја читам, се надевам дека ќе продолжи така, за да можам да сработам нешто :D

Па божем осудуваат ама Русија не ја допираат. Ни санкции ни ништо. Дури и резолуција потпишаа која е против русофобијата и забранувањето на Русите да патуваат. Мислам дека Кина и Индија, а и другиве индиректно сепак ја поддржуваат Русија да победи, а во јавност си се ,,неутрални". Ама и тие си знаат каква ,,демократија" ќе доживеат ако Русија изгуби...
Им се скурчи од тој колективен Запад.

zapadot slusa sto saka, rusija, kina i indija si teraat biznisi i site se srekni... u evropa pocnaa da zatvaraat fabriki, kukaat za skapiot americki gas ama vazno slusnaa sto sakaat od ovie sto kupuvaat ruski energensi so popust... smeski

Добро е темава станува прилично досадна со многу глупави коментари, немам никаква желба да ја читам, се надевам дека ќе продолжи така, за да можам да сработам нешто :D
Ako ne ja napravis ti interesna, nikoj nemozi.
P.s imam doma edna stara mikrobranova, taka mi sedi i ne ja koristam. Isto i edna masina za perenje, Favorit. Ja fati korozijata ali elektronikata i cipovite im se vo red.
Da gi doniram na Rusite, da dopridonesam i jas nesto? Dve raketi ke sklopat, toa se dve ukrainski celi sramneti so zemja.
So velis ti vaka kako poiskusen, ke odgovaraat cipovite ili ?

da i? ja procita statijata? avtorot raboti za britanski institut baziran u london. sto ocekuvas on da ti kaze. ko sto ti rekoa glupost do glupost e toa.

go spominja iran deka pregovaral so zapadnjacite... istiot iran sto im prodava dronovi na rusite. i sto ako pregovara? poslednite pregovori u dubai traea 40 min koga si stanaa irancite i si otidoa zasto amerite nemozea da garantiraat deka nema ko tramp u idinina da se povlecat od ona sto go potpisale. so drugi zborovi sfatija deka ke bide dajte nafta sega posle koj ve vrti....

vika na kina ne i odgovaralo da se unisti segasniot sistem so dolarot na celo, demek podobro bilo postepeno da go zameni i toa poveke i odgovaralo na kina... :pos: da, da sigurno ne im odgovara da stampaat pari ko amerite i da se glavna valuta denes,bolje ke e za 20 godini ili koga i da e... nema vrska sto se glaven izvezuvac na svasta, sto se ekonomski dzin sto uvezuva i trguva so site... sigurno ne im odgovara razmena u yuani, bolje e da prodolzi u dolari use nekoe vreme... kolku mozok treba da imas ova da go veruvas.....

drugpat procitaj sto pisuva i razmisli pred da postiras gluposti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom