Јас колку што се сеќавам "шверцетите" од Нерези , Сарај и околните села со албанско население во тој период 2010-2014 со страв идеа во средно училиште Здравко Цветковски ГУЦ. После реално се сменија луѓето не навлегувам што и како било и се случувало а младите што се тепааа секој викенд петок/сабота вечер по кафичи , дискотеки и се групираа у милион "друштва" а идеа на утакмици со ЦПБ неможе туку така да се каже дека ЦПБ како група се дружела со шверцери , не ги бранам воопшто само сакам да кажам барем тоа и толку колку што го знам не е убаво сега да се пишуваат многу невистини тука а да не се напоменат и некој други околностин, тоа дека влегло паричка па ете се враќаат одма нема да го коментирам не ни заслужува внимание тоа е што е муабетот ми беше за тогашната младина деца од 12,13 год до 19,20,21+ кои што не беа никакво јадро од групата беа баш запалени по Равотнички и ЦПБ како група , шема беше едно време да се искача сжво Сити мол на тераса да се пие кафе , можеби некој и знае како биле тепани Албанците .......
Иначе убав викенд , навивачки .....баш ми е мило Комити , Лозари , Чкембари , Рибари , Паткари....утре се надевам ке бидат активни Мајмуни , за Фаланга не знам дали ке идат во Тетово дали имале забрана или не остаува они да кажат после утрешниот натпревар ....ФА се надевам ке бидат супер во Понеделник .