Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 347566
беса-ТЕТЕКС 6:1
забрането гостовање, катастрофална игра
УПРАВА НАДВОР!!! нов лист ќе се сврти у клубот и у групата и ќе се врати Тетекс време е за реакције и промене
Момче дај бе намали со доживлјајов 17 18 години имаш кој фактор си ти па да смениш нешто, дај полека малку со постовиве. Што има цел форум да те чита што ке праиш ти тука. Губи од квалитет навивањево сликни стави сликни стави ако не стаиш као да не си бил не сфакам. Терај си прати си го клубот што туку се пуваш толку на форум.

Врати се малку во реалноста и помири се со фактот дека Војводи не можат веќе да бидат тоа што биле поради многу пирчини!

Поддршка до вас!
да ама може да се дава отпор и да се чува македонското барем тоа што останало
Автоматски споено мислење:

Момче дај бе намали со доживлјајов 17 18 години имаш кој фактор си ти па да смениш нешто, дај полека малку со постовиве. Што има цел форум да те чита што ке праиш ти тука. Губи од квалитет навивањево сликни стави сликни стави ако не стаиш као да не си бил не сфакам. Терај си прати си го клубот што туку се пуваш толку на форум.
не знам за каков "доживлјај" збориш хахахахахах а ако мислиш дека треба да се дозволи ваке да тоне тоа малу македонско у Тетово не знам шо да ти кажем колку се може толку се постигнуе не си од овде не знаеш како е и не се прај паметен не се збори свешто на форум

Последно уредено:
да ама може да се дава отпор и да се чува македонското барем тоа што останало
Автоматски споено мислење:

не знам за каков "доживлјај" збориш хахахахахах а ако мислиш дека треба да се дозволи ваке да тоне тоа малу македонско у Тетово не знам шо да ти кажем колку се може толку се постигнуе не си од овде не знаеш како е и не се прај паметен не се збори свешто на форум
Темолам не ми продавај патриотрски филмови на мене, што навивач си ти бе друже за промени у групата ми пишуваш на форум што не боли курот што ке праите у групата бе друже напраи па прати што си напраил. Пред 2 недели 3 те читам ферка договараш на форум, да се најдиме ваму да се најдиме таму. СТРАШНО... Дечконо на видеото што го мава играчот бега и од позадина му се дерат бегај Никола бегај мајкоооо моја. Од вакви форумаши како тебе МВР ве пагаат како крушки, од вакви храбри момчиња со 2 сезони на трибина и 0 навивачка култура.

Цпб се враќаат навистина се враќаат.
Легнуваат скоро милион ипол евра на сметката на Работнички од МТЕЛ фирмата на Вучич кој пак е на телефонска врска со Српче бившиот градоначалник на Центар, кој пак сега е извршен директор во МТЕЛ.
Инаку Српче е и дел од воџите на Цпб.
Калакурница, но вистина е дека на Српче треба споменик да му кренат Цпб, искрено се бори и си го сака клубот.
Денес на пресконференција новиот спонзор го најави лично премиерот Ковачевски. ТОЛКУ

Темолам не ми продавај патриотрски филмови на мене, што навивач си ти бе друже за промени у групата ми пишуваш на форум што не боли курот што ке праите у групата бе друже напраи па прати што си напраил. Пред 2 недели 3 те читам ферка договараш на форум, да се најдиме ваму да се најдиме таму. СТРАШНО... Дечконо на видеото што го мава играчот бега и од позадина му се дерат бегај Никола бегај мајкоооо моја. Од вакви форумаши како тебе МВР ве пагаат како крушки, од вакви храбри момчиња со 2 сезони на трибина и 0 навивачка култура.
ок више нема да пишуем ништо и никој нема да иде на стадион извини нема да се повтори само прости ми

ок више нема да пишуем ништо и никој нема да иде на стадион извини нема да се повтори само прости ми
Dovolen e samo foto izveshtaj, za toa e i temata.

Tuku, ide zimo, period za nosenje shalchinja, edvaj chekam da vidam shto noviteti kje vadat ng.

Цпб се враќаат навистина се враќаат.
Легнуваат скоро милион ипол евра на сметката на Работнички од МТЕЛ фирмата на Вучич кој пак е на телефонска врска со Српче бившиот градоначалник на Центар, кој пак сега е извршен директор во МТЕЛ.
Инаку Српче е и дел од воџите на Цпб.
Калакурница, но вистина е дека на Српче треба споменик да му кренат Цпб, искрено се бори и си го сака клубот.
Денес на пресконференција новиот спонзор го најави лично премиерот Ковачевски. ТОЛКУ
не бе какви паре не им е тоа у интерес само работнички не шири дезинформације те молим може да ти ги викна шверцери

Администратор нов нешто имаше? Нека реагира да ги одмори канцериве малце.

И единствена што дружеше со екипа на шверцери против македонска група. Жива вистина
Јас колку што се сеќавам "шверцетите" од Нерези , Сарај и околните села со албанско население во тој период 2010-2014 со страв идеа во средно училиште Здравко Цветковски ГУЦ. После реално се сменија луѓето не навлегувам што и како било и се случувало а младите што се тепааа секој викенд петок/сабота вечер по кафичи , дискотеки и се групираа у милион "друштва" а идеа на утакмици со ЦПБ неможе туку така да се каже дека ЦПБ како група се дружела со шверцери , не ги бранам воопшто само сакам да кажам барем тоа и толку колку што го знам не е убаво сега да се пишуваат многу невистини тука а да не се напоменат и некој други околностин, тоа дека влегло паричка па ете се враќаат одма нема да го коментирам не ни заслужува внимание тоа е што е муабетот ми беше за тогашната младина деца од 12,13 год до 19,20,21+ кои што не беа никакво јадро од групата беа баш запалени по Равотнички и ЦПБ како група , шема беше едно време да се искача сжво Сити мол на тераса да се пие кафе , можеби некој и знае како биле тепани Албанците .......

Иначе убав викенд , навивачки .....баш ми е мило Комити , Лозари , Чкембари , Рибари , Паткари....утре се надевам ке бидат активни Мајмуни , за Фаланга не знам дали ке идат во Тетово дали имале забрана или не остаува они да кажат после утрешниот натпревар ....ФА се надевам ке бидат супер во Понеделник .

Јас колку што се сеќавам "шверцетите" од Нерези , Сарај и околните села со албанско население во тој период 2010-2014 со страв идеа во средно училиште Здравко Цветковски ГУЦ. После реално се сменија луѓето не навлегувам што и како било и се случувало а младите што се тепааа секој викенд петок/сабота вечер по кафичи , дискотеки и се групираа у милион "друштва" а идеа на утакмици со ЦПБ неможе туку така да се каже дека ЦПБ како група се дружела со шверцери , не ги бранам воопшто само сакам да кажам барем тоа и толку колку што го знам не е убаво сега да се пишуваат многу невистини тука а да не се напоменат и некој други околностин, тоа дека влегло паричка па ете се враќаат одма нема да го коментирам не ни заслужува внимание тоа е што е муабетот ми беше за тогашната младина деца од 12,13 год до 19,20,21+ кои што не беа никакво јадро од групата беа баш запалени по Равотнички и ЦПБ како група , шема беше едно време да се искача сжво Сити мол на тераса да се пие кафе , можеби некој и знае како биле тепани Албанците .......

Иначе убав викенд , навивачки .....баш ми е мило Комити , Лозари , Чкембари , Рибари , Паткари....утре се надевам ке бидат активни Мајмуни , за Фаланга не знам дали ке идат во Тетово дали имале забрана или не остаува они да кажат после утрешниот натпревар ....ФА се надевам ке бидат супер во Понеделник .

Групата им се викаше Илегала на шошоните кои дружеа со Цпб и беа во први редови на трибина само кога играа против МЗТ. Тоа е така затоа што ФА беа заратувани со нив и се дешаваа многу случки низ градов каде што биле употребувани и оружја. Најпозната случка е кога група на ФА во тогашна кафана Мома по дојава дека таму се шошоните се искрцува од автобус 5ка и прави упад каде што ги гази шошоните, а притоа им доаѓаат на помош и Капиштец Фронт, подгрупа на Цпб. Знаат добро како поминале и шошоните и фронтот таа вечер :).
Што се однесува за групава Илегала официјално не биле дел од Шверцери но нејзини членови биле редовни на таа трибина.

И за крај, мило ми е ако се вратат Цпб, дај боже и Кумани во брзо време и да почне да се враќа тифо сценава каде што и е место.

Со КЦ дружеа, заради конфликтот што го имаа Аеродром и Чаир. Тоа беше група мешавина од сите националности, меѓу кои и Албанци. Голем дел од нив учеа во ЈБТ.
Дел од нив беа босанчероси, до ден денес се дел од сдс.

И Комити ко група имаа повремени тепачки со нив, особено да се издвои една одмазничка акција кога го јадеа на стариот саем :D

Воглавно повеќето од ЦПБ не беа блиски со нив, ама имаше подгрупи кои дружеа со нив зошто им беа засилување против ФА. Ги земаа и по гостувања.
Од блискоста на Српче со нив (и по партиска линија) издејствуваа мала група на ЦПБ да гостува против Лирија (тогаш може и Шкупи се викаа) во Кале, во годините кога Шверцери навиваа на кошарка и одеа по 300 луѓе во Кале.
Шетаме ние во околината пред утакмицата, чекаме да нападнеме некого, гледаш лабаво дечкиве од ЦПБ си преговараат со Шверцери без влакно да им фали :)

Исправен потег!
Мајцата е на дете 15 години ама ако ќе знајт за друг пат дек не е инстаграм филм сам да ојт да глеат ко дома да е а цела група е во бојкот.
Башка ќе му жежат и образине вечерва малу воспитно.
Се гледаме недела на ДЕРБИ !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom