Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    760
Сета штета на мостот ќе биде промптно (брзо) поправена, за среќа штетата не е голема; од денес сообраќаат бродови и кајчиња меѓу Краснодар и Крим, по 100 патници: според Националниот антитерористички комитет.

Кој верува дека путинска русија со вакво оружје и организација како до сега има здрав и не за'рѓан нуклеарен арсенал или е луд или сам себе се лаже.
Оди на американците кажи им, они не беа до сега сигурни ама после оваа информација за рѓата ќе ги средат русите.

Чек бе нели е поврзан Крим и копнено со новите територии?

Од прилика руското расположение е: УДРИ.

In our option, this is basically a confirmation that Russia is going to retaliate militarily. Releasing this footage is what you call priming the public to guarantee public support for retaliation.

Pro-Russian media is furious, viewers are fuming. Emotions are strong amongst Russians at the moment. It would probably be the end of Putin — or at the very least, he’d suffer crazy political damages if he did not retaliate for this.

Треба да се бомбардира Киев. Сите мостови да му се срушат. Нека се исечат сите копнени врски во Киев.

BTW

железничката пруга не е оштетена. Железничкиот сообраќај стартува од вечер.
А таа била таргет. Со оглед на тоа дека е битна за логистикта на армијата ма РФ.

Нема да биде чудно Москва и Петербург да бидат следни на мета. Посебно за Нова Година и православен Божиќ.
Mnogu ISIS muabet
Автоматски споено мислење:

Оди на американците кажи им, они не беа до сега сигурни ама после оваа информација за рѓата ќе ги средат русите.
Kade se proizveduva WD40? Ako e zapaden proizvod sega so sankciite go nemaat Rusive... Ojde nuklearnoto oruzje, za'rgja... ROFL

Barem ovoj pat ne se krivi rusite za unishtuvanje na svojata infrastruktura kako sho samite si ja unishtuvaat nuklearnata centrala i svojot gasovod. :свиркам:

Кој ти рече?

Го шалтаат наративот дека ФСБ стои зад напдов, иако до пред само 1 час свршуваа и тврдеа дека службите на Киев стојат зад истиот.

Добро е по русиве.Ја очекував цел да се сруши,знаејќи ја нивната градителска генијалност,читај фушерај,ала нашиот..сепак добро помина сега за сега мостот.

Од прилика руското расположение е: УДРИ.

In our option, this is basically a confirmation that Russia is going to retaliate militarily. Releasing this footage is what you call priming the public to guarantee public support for retaliation.

Pro-Russian media is furious, viewers are fuming. Emotions are strong amongst Russians at the moment. It would probably be the end of Putin — or at the very least, he’d suffer crazy political damages if he did not retaliate for this.

Cry bitch...cryy..:place:

Признај се разочара малце. :icon_lol:
Малце да.

Цел ден се говори за Керч-Бриџ... а никој ништо не проговори за Бахмут...

Добро е по русиве.Ја очекував цел да се сруши,знаејќи ја нивната градителска генијалност,читај фушерај,ала нашиот..сепак добро помина сега за сега мостот.
Мостот е долг околу 20км, а оштетувањата се неколку десетици метри... 50-100м !

истово типче кажа дека ова било само почетокот сабајле и тоа го пренесоа сите светски медиуми. Сега русите вика дека си го срушиле. Коксов чуда прави значи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom