Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Шо ви реков, со Русија само тврдо за да те почитува :D

Ова е 180 степени различен Путин од тој Путин од 24 февруари.

А што треба, глави од украинци во тенџере да вари?
Нема врска ова со поентата твоја.

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
А што треба, глави од украинци во тенџере да вари?
Нема врска ова со поентата твоја.
Се збркал малку, има невероватен pattern recognition, по понекогаш доаѓа до вакви заклучоци.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Како може да сум граѓанин од втор ред а работам во една од најголемите defense contract компании во светот(Lockheed Martin), со сертификат за безбедност за кој ме ветуваа 6 месеци со отслужен воен рок во US Army(Army Core of Engineers)
Ме дупиш нешто, во Македонија не ни постои таква фирма и да постоела ќе беше базирано све на врски и ќе упикаа шупаци со книшки партиски.
Сосема сеедно кај работиш, сметката за струја на крајот од месецот ги вклучува загубите, односно ненаплатената струја на Албанците, од копањето биткоини. Исто така, ти не смееш да не плаќаш данок, они смеат. За тебе важеа сите ебани ковид мерки, за нив - ниедна. И т.н. и т.н.

...
Имам уште примери кои ти покажуваат дека си граѓанин од втор ред.

Ако државата се обиде да наплати ќе има немири, ако се обиде да ги угуши тие немири, амбасадата на САД ќе ги потегне за увце. И затоа е многу полесно тебе да ти ги наплатат.

Ова е скратено објаснување, за тоа зашто си ти граѓанин од втор ред и како САД и ЕУ стојат зад тоа. Ако нешто не ти е јасно, ќе ти дообјаснам.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Како може да сум граѓанин од втор ред а работам во една од најголемите defense contract компании во светот(Lockheed Martin), со сертификат за безбедност за кој ме ветуваа 6 месеци со отслужен воен рок во US Army(Army Core of Engineers)
Ме дупиш нешто, во Македонија не ни постои таква фирма и да постоела ќе беше базирано све на врски и ќе упикаа шупаци со книшки партиски.
Не ти е неубо на душата што придонесуваш во сектор што убива народ? Нели си пацифист?
Автоматски споено мислење:

Сосема сеедно кај работиш, сметката за струја на крајот од месецот ги вклучува загубите, односно ненаплатената струја на Албанците, од копањето биткоини. Исто така, ти не смееш да не плаќаш данок, они смеат. За тебе важеа сите ебани ковид мерки, за нив - ниедна. И т.н. и т.н.

...
Имам уште примери кои ти покажуваат дека си граѓанин од втор ред.

Ако државата се обиде да наплати ќе има немири, ако се обиде да ги угуши тие немири, амбасадата на САД ќе ги потегне за увце. И затоа е многу полесно тебе да ти ги наплатат.

Ова е скратено објаснување, за тоа зашто си ти граѓанин од втор ред. Ако нешто не ти е јасно, ќе ти дообјаснам.
1664983481875.png

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Не ти е неубо на душата што придонесуваш во сектор што убива народ? Нели си пацифист?
Пацифист е на форум и у муабет кога се величи морална супериорност.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Со оглед на минатите искуства со војна во распутица, Русите би требало да знаат дека Украинците би правеле офанзива пред или после распутицата.

На пример Тајфун 41-ва течел феноменално првите неколку дена (oд 2-ри до 5-ти октомври), кога сеуште не почнала распутицата. Патиштата суви, времето релативно топло. Но, од 5-ти натаму, све низ брдо отишло заради комбинацијата дождови со земјени патишта, односно заради распутицата.

Значи, или кога све ќе смрзне (после распутицата), или додека не почнала.

Така, претпоставувам, дека нема да има некои позначајни поместувања додека трае тој период на дождови таму.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373

Kajgana Shop

На врв Bottom