Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747
Член од
17 август 2011
Мислења
10.400
Поени од реакции
18.556
Во однос на минатото, сега поголеми психопати се на власт во САД. И поспремни се на неверојатни ризици, во однос на минатото.
Тоа е разликата.
Нема никакви психопати на власт. Ќе го сватите тоа кад тад вајда.
Без ниеден испратен војник, само со пари, го елиминираат еден од нивните најголеми конкуренти. Кажи ми ти ако би водел 100 - 0, би ризикувал за гол плус да завршиш нерешено?
Путин нема политички да ја преживее авантурава.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.248
Поени од реакции
5.492
Без ниеден испратен војник, само со пари, го елиминираат еден од нивните најголеми конкуренти. Кажи ми ти ако би водел 100 - 0, би ризикувал за гол плус да завршиш нерешено?
Ако Путин не можел ова, не можел она...од сето тоа не можење, Путин е де премиер, де претседател.
Дај биди посериозен и согледај што се случува „на терен„ а не да изнесуваш лични желби.

А да...и да не заборавиме од колку болести тековно боледува...

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.551
Поени од реакции
2.727
Прво не зборуваме за „оправданоста“ на војната/војните, туку за однесувањето на граѓаните кон актот на загрозување на самото постоење на светот. Второ ако веќе зборуваме за тоа, тогаш за да имаш паралелна ситуација ќе требаше тогаш Виетнам да биде сосед на САД (а не на спротивната страна на планетата), да биде хх пати поголем од аспект на територија, жители, и војска, и да биде реална закана по постоењето и безбедноста на САД.

Пошто Украина е сосед на Русија, и нејзиното членство во НАТО е реална закана по Русија.
Виетнам никогаш не бил никаква закана за САД, глупав е самиот факт дека ние сега ова го дискутираме (и дека воопшто се обиде да направиш ваква споредба).

Се гледа кој е необјективниот овде, кога „граничење со НАТО“ го одбра како фактор кој треба да ја одлучи Русија да капитулира и да се покори на САД. И пред да обвиниш дека ти ставам зборови во уста, размисли и разбери дека тоа што го предлагаш (нереагирање на Русија за украинско членство во НАТО) води директно кон капитулација на Русија. Да не почнувам за украинските закани и најави за нуклеарно вооружување.

Необјективен си до бесвест.
Многу ги извртуваш муабетиве, затоа те одбегнувам во дискусија, кај виде да кажам дека Русија треба да капитулира и да се покори? Кажувам дека ситуацијата на терен е лоша и дека нуклеарно оружје нема да ги извади од калта што се втераа.

Ти беше тој што ме убедуваше дека во Русија имала подобра политичка структура од САД? :icon_lol:
Ако беше ти тогаш остај ја објективноста надвор од муабетов молим те.
Автоматски споено мислење:

Во однос на минатото, сега поголеми психопати се на власт во САД. И поспремни се на неверојатни ризици, во однос на минатото.
Тоа е разликата.
Ова е истиот муабет што го прават про западниот табор дека Путин бил Хитлер и дека бил болен од канцер, само од другата страна :icon_lol:

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.613
Поени од реакции
35.463
Да без човечки жртви (засега) водат војна против воена велесила како РФ. Точно е дека се многу ефикасни во борбата против РФ, исто како што е точно тоа дека самиот акт не носи поблиску до нуклеарен армагедон. Двата моменти взаемно не се исклучуваат... Ти едноставно мешаш ефикасност со психопатија.

Таа РФ е нуклеарна велесила. Бескрајно глуп е секој што очекува дека РФ нема да се брани со нуклеарно оружје ако постоењето и безбедноста им бидат доведени во прашање.

Многу ги извртуваш муабетиве, затоа те одбегнувам во дискусија, кај виде да кажам дека Русија треба да капитулира и да се покори? Кажувам дека ситуацијата на терен е лоша и дека нуклеарно оружје нема да ги извади од калта што се втераа.

Ти беше тој што ме убедуваше дека во Русија имала подобра политичка структура од САД? :icon_lol:
Ако беше ти тогаш остај ја објективноста надвор од муабетов молим те.
Не е извртување заклучокот за само еден чекор унапред (геополитика е послична со шах, не со табла). Буквално кажав дека ќе ме обвиниш за „вртење зборови“ и дека не го гледаш логичниот следствен заклучок што логично следи од твоите сопствени ставови. Настрана необјективноста, која е неспорна кај тебе.

Ме одбегнуваш затоа што немаш аргументи... Не си единствен во тоа (некој понеозбилен ќе ви кажеше да си направите support група). ;)

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.240
Поени од реакции
9.881
Путин е моментално најстабилниот властодржец у светов, може дури и у подолгата историја да немало како него, од причина што е природно многу способен а и истрениран до ѓавола. Од друга страна сите руси се свесни за НАТО и нивните аспирации.
Единствена струја која е против се оние либерал-задоени фаци, кои Русија ги имала со векови и се криви за падот на Романови, првичните неуспеси во WW2 како и распадот 1990.
Овие што бегаат од Русија моментално се уствари тие, што паднале на тие холивудски мантри, на овој или оној начин.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.551
Поени од реакции
2.727
Точно е дека се многу ефикасни во борбата против РФ, исто како што е точно тоа дека самиот акт не носи поблиску до нуклеарен армагедон. Двата моменти взаемно не се исклучуваат... Ти едноставно мешаш ефикасност со психопатија.

Не е извртување гледањето на само еден чекор унапред (геополитика е послична со шах, не со табла). Буквално кажав дека ќе ме обвиниш за „вртење зборови“ и дека не го гледаш логичниот следствен заклучок што следи од твоите сопствени ставови. Настрана необјективноста, која е неспорна кај тебе.

Ме одбегнуваш затоа што немаш аргументи... Не си единствен во тоа (некој понеозбилен ќе ви кажеше да си направите support група). ;)
Не, те одбегнувам пошто генерално одиш ад хоминем, ретко кога си напишал нешто пообјективно како на првиот пост што ме цитира. Аргументите се тие, сакај ја или мрази ја Русија факт е дека моментално ситуацијата за нив не е добра, а и конвенционално да победат што најверојатно ќе биде случајот, ќе ја извадат од големата игра ради причините што сум ги набројувал во другите мои постови. Како сакаш гледај, потенцијалот за Русија да биде новата Кина после војнава е лимитиран, и покрај што би победила конвенционално

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.240
Поени од реакции
9.881
Не те одбегнувам пошто генерално одиш ад хоминем, ретко кога си напишал нешто пообјективно како на првиот пост што ме цитира. Аргументите се тие, сакај ја или мрази ја Русија факт е дека моментално ситуацијата за нив не е добра, а и конвенционално да победат што најверојатно ќе биде случајот, ќе ја извадат од големата игра ради причините што сум ги набројувал во другите мои постови. Како сакаш гледај, потенцијалот за Русија да биде новата Кина после војнава е лимитиран, и покрај што би победила конвенционално
Ти фали една константа во равенката, тоа е таа сила која го зближува и осоколува третиот свет како и Индија и Кина во една целина. А тоа е чадорот кој го нуди Русија со нуклеарното оружје.
Кина, Индија и т.н. сфатија дека ако САД пропаѓа нема да дозволи никој да владее после нив, и сите тие земји се вртат околу Русија заради нуклеарното оружје. На ист начин САД го придобива западот.
Постојат две моќни нуклеарни суперсили и се се врти околу овој податок.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.400
Поени од реакции
18.556
Да без човечки жртви (засега) водат војна против воена велесила како РФ. Точно е дека се многу ефикасни во борбата против РФ, исто како што е точно тоа дека самиот акт не носи поблиску до нуклеарен армагедон. Двата моменти взаемно не се исклучуваат... Ти едноставно мешаш ефикасност со психопатија.

Таа РФ е нуклеарна велесила. Бескрајно глуп е секој што очекува дека РФ нема да се брани со нуклеарно оружје ако постоењето и безбедноста им бидат доведени во прашање.

Не е извртување заклучокот за само еден чекор унапред (геополитика е послична со шах, не со табла). Буквално кажав дека ќе ме обвиниш за „вртење зборови“ и дека не го гледаш логичниот следствен заклучок што логично следи од твоите сопствени ставови. Настрана необјективноста, која е неспорна кај тебе.

Ссср употреби ли нуклеарно оружје, пред нивното подтоење и безбедност да биде загрозено? Дур да им стане јасно што се десило, играта е завршена. Ако западот сакаше директна комфронтација, одамна ќе влезеше во украина. Идеата е да ја добијат Русија со минимални загуби. Печење на тивок оган.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Најдобрите руски единици се сега во Херсонска област.

The 76th guards air assault division (vdv),

the 86th guards air assault brigade (vdv),

the 46th roskvardiya (Putin's thugs) ,

the 45th separate guards (spetznaz)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.613
Поени од реакции
35.463
Не, те одбегнувам пошто генерално одиш ад хоминем, ретко кога си напишал нешто пообјективно како на првиот пост што ме цитира. Аргументите се тие, сакај ја или мрази ја Русија факт е дека моментално ситуацијата за нив не е добра, а и конвенционално да победат што најверојатно ќе биде случајот, ќе ја извадат од големата игра ради причините што сум ги набројувал во другите мои постови. Како сакаш гледај, потенцијалот за Русија да биде новата Кина после војнава е лимитиран, и покрај што би победила конвенционално
Јас сум необјективен (и навредувам)? Добро ајде по твое. Ти како „објективен и конструктивен“ соговорник кој три постови - ахем - не одбегнува да одговори: Биди љубезен и наведи што е необјективно во заклучокот на тоа што го кажуваш, дека нереагирање на Русија кон експанзијата на НАТО и нуклеарно вооружување на Украина - реално е еднакво на капитулација на Русија?

Тој заклучок што барем три пати те канам да го направиш, е само еден чекор размислување после твојот став... Ќе одговориш, или пак ќе ме обвиниш за ад хоменем или за „изврување на зборовите“?

Член од
3 март 2021
Мислења
589
Поени од реакции
1.015

Русија навистина е втора армија по сила (во Украина) :icon_mrgr:

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.551
Поени од реакции
2.727
Ти фали една константа во равенката, тоа е таа сила која го зближува и осоколува третиот свет како и Индија и Кина во една целина. А тоа е чадорот кој го нуди Русија со нуклеарното оружје.
Кина, Индија и т.н. сфатија дека ако САД пропаѓа нема да дозволи никој да владее после нив, и сите тие земји се вртат околу Русија заради нуклеарното оружје. На ист начин САД го придобива западот.
Постојат две моќни нуклеарни суперсили и се се врти околу овој податок.
Биди сигурен дека Кина има таков поглед кон Русија или кон друга држава. Уште од сега ја заградуваат Индија со пристаништа и бази на Индиски Океан. За Кина има една константа, а тоа е Кина, поданиците се имаат корисна вредност. И двете имаат нуклеарно оружје btw

Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364

мммм добра чорба ќе варат украинците во котелов

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Pa sega vaka stojat rabotite.

Tie chetiri oblasti se del od RF i sekoja vojska shto e prisutna tamu, so iskluchok na Ruskata, se rachuna za agresor. I sega doagjme vo situacija da RF vodi odbrambena vojna a agresor e NATO/Ukraina ... vo toj zajak lezhi grmushkata. Taka narechenata SVO mi se chini deka e zavrshena, uspeshna- neuspeshna gospod znae, ama ete imame druga realnost....RF vodi odbrambena vojna.
Ne znam ahto veli megjunarodnoto pravo za vakov sluchaj i pod kakvi uslovi mozhe nekoj region da prejde od edna vo druga drzhava ili koi se dozvoleni sredstva za odbrana na svoja teritorija. Ova RF go izigra velemajstorski, mora da se priznae od "agresor" stana zemja koja se brani od agrasija.
E sega za referendumite ...demek bile pod prinuda, pa bile 'sham' pa ushte shto ne. Neli Kolektivniot Zapad ima od tie t.n.monitori da gledaat dali referendum ili izbori se regularni ? . Doagjaa vo Makedonija da kazhat deka namestenite izbori se regularni, toa e nivna specijalnost a ne da procenat dali se regularni ili ne. I kako shto stojat rabotite nemashe ni da stignat do tamo. Ke go soborea avionot i ke gi obvinuvaa Novorusite, do tamo se rasipani. Toa do kade e stignato NATO /Ukraina so tie kontra ofanzivi i i kako RF ke odgovori ne igra uloga, tie Nato/Ukraina se na tugja teritorija.
I neshto za gasovodot... Ruski struchnjaci procenile deka mozhat da go popravat, vo dogledno vreme :cool:...
Germanijo... the ball is in your court, speak up...
I ke zaboravev... shto ako im tekne na onie od Galicija ili onie Ungarci, ili Cincari od Romania da odat na refendum i se prikluchat kon soodvetnite drzhavi, shto ke ostane od NATO-vska Ukraina da gi plakja dolgovite ...Nema dzabe ni kod babe shto velat Srbandite.

Da zavrsham i da povtoram... RF ova go izigra fenomalno, od t.n agresor stana drzhava koja se brani spored megjunarodnoto pravoi normi
Велемајсторски шах, а? Путин ли е, Каспаров ли е....

Оу, не, чекај... Каспаров да ти бил ПРОТИВ Путин... хммм....

Kajgana Shop

На врв Bottom