Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.662
Поени од реакции
9.261
Немај гајле. Опен Балкан е иднината. Први другари со шипци и срби.
Се лажеш. Иднината е туранизмот на Бугарите.

Turanism, also known as pan-Turanianism, pan-Turanism, or simply Turan, is a pan-nationalist cultural and political movement proclaiming the need for close cooperation or political unification between culturally, linguistically or ethnically related peoples of Inner and Central Asian origin, such as the Finns, Sami, Samoyeds, Bulgarians, Hungarians, Turks, Mongols, Manchus.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.678

Полага цвеќе, а ваму виновниците од ДУИ под заштита. Цвеќето нема правда да донесе, него суд.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.222
Поени од реакции
9.808
Па и веќе редно е и ДУИ после 20 години владеење и пустошење со/на државава да рикне да се распадне ... амин !
Не дај боже СДС да доживее иста судбина, кај ќе одиме без тие државници...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.396
Поени од реакции
84.678
Со среќа нека му е на Пепо Леви со антиеврејскиот наратив при именувањето на клубот Цар Борис Трети.

Wiki:

The Los Angeles Times reported in 1994 that the Jewish National Fund's Medal of the Legion of Honor was being awarded posthumously to Tsar Boris III, "the first non-Jew to receive one of the Jewish community's highest honors".[64]

In 1998, Bulgarian Jews in the United States and the Jewish National Fund erected a monument in "The Bulgarian Forest" in Israel to honor Tsar Boris as a savior of Bulgarian Jews. In July 2003, a public committee headed by Israeli Chief Justice Dr. Moshe Beiski decided to remove the memorial because Bulgaria had consented to the delivery of 11,343 Jews from occupied territory of Macedonia, Thrace and Pirot to the Germans.[65]

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.960
Поени од реакции
50.945
Немај гајле. Опен Балкан е иднината. Први другари со шипци и срби.
Нормално. Браќата Срби предводени од господинот Вучиќ се секогаш тука и за македонската и албанаската заедница во РСМ, при што несебично ја опскрбуваат секоја наша потреба минативе години, за разлика од бугарите, од кои освен штета и омраза немаме ништо друго видено.
Време е да покажете малку благодарност. Животот ќе ви е многу понелагоден доколку не се тука србите да ви пуштат по нешто, и на вас и на шипирките.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Нема да гласам на референдумот
1. Имам еден глас и сум не битен
2. Народот сака во ЕУ
3. Ми е гајле за историјата
4. Не се чувствувам Македонец не верувам во нации
5. Појма нема за што се гласа не следам доволно политика за да може информирано да одлучам
6. Гајле ми е за државата имам попаметни работи од национализмот
7. До пари ми е и мир
ПС. Мислам дека Бугарите се шупаци.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
2. Народот сака во ЕУ
5. Појма нема за што се гласа не следам доволно политика за да може информирано да одлучам
7. До пари ми е и мир
Па кажи дека си на распродажба! Ти имаш одлична шанса да го продадеш гласот, а богати и г'зот. Ем пари ќе направиш, ме мир ќе најдеш, ем задоволство големо ќе видиш. :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.752
Поени од реакции
25.174
2. Народот сака во ЕУ
7. До пари ми е и мир
ti ne si narodot...

ako ne se custvuvas makedonec i ti e bitna eu idi zivej u eu sto si go gubis vremeto u mkd?

Член од
16 ноември 2020
Мислења
880
Поени од реакции
2.053
Па кажи дека си на распродажба! Ти имаш одлична шанса да го продадеш гласот, а богати и г'зот. Ем пари ќе направиш, ме мир ќе најдеш, ем задоволство големо ќе видиш. :D
Он е педер, така да тоа не е проблем за него. ;)

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
2. Народот сака во ЕУ
7. До пари ми е и мир
Или си педер, или партиски бот. Трето нема.

Ако не следиш политика, зошто си тогаш за ЕУ? Какви придобивки ќе имаш, освен признавање на право за сексуална ориентација?

Зошто една по една држава членка почнува да ја бојкотира унијата, ако тече мед и млеко таму?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Еден глас да можам би го продал. Што фајде од него. Само не вреди ништо.
Автоматски споено мислење:

ti ne si narodot...

ako ne se custvuvas makedonec i ti e bitna eu idi zivej u eu sto si go gubis vremeto u mkd?
Имало нешто како слободно движење. А за ЕУ кога ќе ми се оди тогаш ќе одам можеби и преселил.

Или си педер, или партиски бот. Трето нема.

Ако не следиш политика, зошто си тогаш за ЕУ? Какви придобивки ќе имаш, освен признавање на право за сексуална ориентација?

Зошто една по една држава членка почнува да ја бојкотира унијата, ако тече мед и млеко таму?
Не сум геј ни лгбт. А ЕУ не ми е многу битна народот сака во ЕУ барем мнозинството а тоа значи и прифаќање на сите услови. Ако мнозинството е против ЕУ тогаш немора ништо со Бугарите.
Јас сум само за мир ЕУ не ми е многу битна.

Он е педер, така да тоа не е проблем за него. ;)
Ни геј сум ни знам што има фајде од ЕУ. Има некои ситници. Има и лоши работи во ЕУ. А дали е ЕУ е добра за мк незнам. Само викаат ќе било побезбедно таму. Или што ти ја знам. Не знам детали. Ама ако сакаат луѓето нека влезат зошто најголем дел сакаат.

Последно уредено:
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.414

Имало нешто како слободно движење. А за ЕУ кога ќе ми се оди тогаш ќе одам можеби и преселил.

Не сум геј ни лгбт. А ЕУ не ми е многу битна народот сака во ЕУ барем мнозинството а тоа значи и прифаќање на сите услови. Ако мнозинството е против ЕУ тогаш немора ништо со Бугарите.
А како тоа гласот не ти е битен, а со самото тоа не почитуваш демократија, а во исто време го тупиш со тоа дека сакаш пари (слободен пазар) и мир? Ептен контрадикторно.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
А како тоа гласот не ти е битен, а со самото тоа не почитуваш демократија, а во исто време го тупиш со тоа дека сакаш пари (слободен пазар) и мир? Ептен контрадикторно.
Не сум против демократија туку знам математика еден во у 2.000.000 е 0.0000005% затоа не гласам. Демократија е добра работа и сум за. Само знам дека гласот ми е математички безначаен. И поради тоа не гласам.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163

Ни геј сум ни знам што има фајде од ЕУ. Има некои ситници. Има и лоши работи во ЕУ. А дали е ЕУ е добра за мк незнам. Само викаат ќе било побезбедно таму. Или што ти ја знам. Не знам детали. Ама ако сакаат луѓето нека влезат зошто најголем дел сакаат.
За ЕУ се сите што имаат навика да следат тв вести и истите да им ја перат главата. Тоа се претежно возрасни жени и пензионери.

Не знам на која возраст си, но кога тогаш ќе почнеш да ја согледуваш вистината за таа унија. Младината е уште под влијание на ставот на родителите. Ќе дојде момент кога со своја глава ќе размислуваш, се надевам.

Kajgana Shop

На врв Bottom