Тешко за еврото ако тргуваш надвор од државата но внатре тоа е фиксно за денарот колку што знам.Не е паметно девизи во банка да се купуваат.
Пс. купи долари тешка зима иде за еврото
Тешко за еврото ако тргуваш надвор од државата но внатре тоа е фиксно за денарот колку што знам.Не е паметно девизи во банка да се купуваат.
Пс. купи долари тешка зима иде за еврото
Мене пред 6-7 години во Комерцијална банка не ми исплатија веднаш сума од 12 000 евра, ми презакажаа за после 2-3 дена, па шефот на банката тука да гледа и тој кога се исплаќа, па потписот да бил идентично ист како при уплатата ( првиот пат се потпишав скратено )...триста процедури.При подигање пари во кеш од девизен депозит во евра и затворање на штедниот влог, дали има некоја сума над која банката не исплаќа веднаш т. е.над која би требало да се најави подигањето на кешот порано?
Боже кој замарања воведуваатМислам дека се над 2000Е веќе оди со најава. Зависи од банка до банка...
Зависи од филијалата, во Тутунска до 3000 евра не ми имаат правено никаков проблем, за поголеми суми им се јавував на телефон за да закажам кој ден/колку пари/валута/апоени да ги припремат.При подигање пари во кеш од девизен депозит во евра и затворање на штедниот влог, дали има некоја сума над која банката не исплаќа веднаш т. е.над која би требало да се најави подигањето на кешот порано?
Биткојно е скап на картицаМене не ми е јасно што со толку кеш, имаше лимит мислам до 2000 евра у кеш за плаќање услуги, повеќе од тоа преку трансакциска. Чување дома колку паметна работа е не знам. А за користење на истите да поминат преку трансакциска пак преку банка мислам дека бараа потекло за над 10000 евра.
Долари, најмалку ќе губиш сега за сега. Мада си требало порано да реагираш, на почеток на војнава.Vo koja valuta e najpametno da se cuvaat devizi sega. Vo evra, dolari .....
Znaci vo sto da konvertiram od sto ?
Ne e nekoja suma za da boli glava i da se sekiram, tuku cisto onaka me interesirase.Долари, најмалку ќе губиш сега за сега. Мада си требало порано да реагираш, на почеток на војнава.
Мене све ми е во долари веќе една година. Неможам да кажам дека сум ќарил нешто, ама дефинитивно помалце сум изгубил во вредност сега за сега.Ne e nekoja suma za da boli glava i da se sekiram, tuku cisto onaka me interesirase.
Momentalno vo dolari mi se, no ajde nekoj velat prefrli gi vo evra, nekoj ne, pa si rekov da prasam.