Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво,
Дали некој има искуство со VOX клима уред? Чие производство се ги бива или не?

3,5kW Vox IVA6-12JRPCW
Инвертер сплит клима уред
Автоматско чистење, aвтоматско рестартирање
Вграден Wi-Fi за контрола преку мобилен, anti-fungus функција, тајмер, I Feel функција, Deep Sleep режим
Anti-2.5pm филтер, LCD дисплеј, 5 нивоа на вентилација, само дијагностика, турбо режим, заштита од истекување на гас
Енергетска класа (SEER/SCOP): 6.12/4.14; А+++/A++
Kапацитет за ладење: 3700 W
Kапацитет за греење: 3900 W
Номинален капацитет: 12000 BTU
Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 1,09 KW
Потрошувачка на електрична енергија при греење: 0,97 KW
Греење/Ладење: од -15 °C до 46 °C
Tестирано на -20 °C
Препорачана површина до 35 м2
Ниво на бучава: 54 dB

Здраво,
Дали некој има искуство со VOX клима уред? Чие производство се ги бива или не?

3,5kW Vox IVA6-12JRPCW
Инвертер сплит клима уред
Автоматско чистење, aвтоматско рестартирање
Вграден Wi-Fi за контрола преку мобилен, anti-fungus функција, тајмер, I Feel функција, Deep Sleep режим
Anti-2.5pm филтер, LCD дисплеј, 5 нивоа на вентилација, само дијагностика, турбо режим, заштита од истекување на гас
Енергетска класа (SEER/SCOP): 6.12/4.14; А+++/A++
Kапацитет за ладење: 3700 W
Kапацитет за греење: 3900 W
Номинален капацитет: 12000 BTU
Потрошувачка на електрична енергија при ладење: 1,09 KW
Потрошувачка на електрична енергија при греење: 0,97 KW
Греење/Ладење: од -15 °C до 46 °C
Tестирано на -20 °C
Препорачана површина до 35 м2
Ниво на бучава: 54 dB
VOX klimatizerite se oem AUX ( VOX se proizvedeni vo fabrikata za klimatizeri na AUX vo Kina ) odlicni se VOX/AUX so kvalitet za cena vs kvalitet

VOX klimatizerite se oem AUX ( VOX se proizvedeni vo fabrikata za klimatizeri na AUX vo Kina ) odlicni se VOX/AUX so kvalitet za cena vs kvalitet
Najubav, od kaj znaes deka se ubaj za soodnosot cena/kvalitet.?
Imam kolega vo dujcan ima 24ka Stoecka(kako stolb) 60m2,
voopsto nee zadovolen potrosuvac pred nejze tajfun prostorot mlak, i ne ja koristi...

За мене најдобра клима со најдобар комфорт во топлењето е подна клима се друго е ветер и магла..
А за марка,може и понатака очи да си вадите..за мене сите се добри...особено доколку имаат добар и сериозен сервис и резервни делови ..и секогаш важи правилото
Колку плаќаш толку добиваш..
Автоматски споено мислење:

Ама знаете Македончево секогаш мисли оти може помалку да плати а повеќе да добие..

Najubav, od kaj znaes deka se ubaj za soodnosot cena/kvalitet.?
Imam kolega vo dujcan ima 24ka Stoecka(kako stolb) 60m2,
voopsto nee zadovolen potrosuvac pred nejze tajfun prostorot mlak, i ne ja koristi...
Druze dzidnite inverteri na AUX se odlicni cena vs kvalitet za parite top se za greenje ( za samostoeckite neznam sum nemal prilika da se uveram dali se solidni ) no dzidnite AUX inverteri top great imav prilika da se uveram kako topli ovoj model na AUX J Series
large-jsmart-big-jpg-IYk3kj-VZ.jpg
i mnogu dobro ja greese prostorijata.

За мене најдобра клима со најдобар комфорт во топлењето е подна клима се друго е ветер и магла..
А за марка,може и понатака очи да си вадите..за мене сите се добри...особено доколку имаат добар и сериозен сервис и резервни делови ..и секогаш важи правилото
Колку плаќаш толку добиваш..
Автоматски споено мислење:

Ама знаете Македончево секогаш мисли оти може помалку да плати а повеќе да добие..
https://youtu.be/Z-oD4Dv2ptY.
Vo kontekst na tvojov muabet. Tipov se snasol, i dobil podna klima. Makar sto ne gledam tuka nesto loso dokolku ti treba prvenstveno za greenje.. E sega ne znam dali bi imala nesto problem vakva klima,vaka montirana...

Pomos okolu izbor na klima za prostor od 45m2
Gree Amber Nordic 12 ili Vivax AEYI 12?
Koja dava podobra toplina i e poekonomicna
Poznato mi e deka Amber na izduv dostignuva i do 57°C, a za Vivax AEYI ni Youtube nemoze da mi pomogne
Не сакам да зазема став но чисто овде нема што да се размислува,само погледни го издувот(фанот)
Вивакс 590м3
Грее Амбер 800м3
Разликата е очигледна оти виваксот со 590м е играчка во однос на Амберов а и во ефикасност оти со мал издув нема добра ефикасност Scop и мислам дека за 45м2 тешко со овој фан ако немаш добра изолација.. и во многу ладни денови..
Додека соо 800м тоа е како да имаш 5.5клима
Оваа е мое видување ништо повеќе..

Не сакам да зазема став но чисто овде нема што да се размислува,само погледни го издувот(фанот)
Вивакс 590м3
Грее Амбер 800м3
Разликата е очигледна оти виваксот со 590м е играчка во однос на Амберов а и во ефикасност оти со мал издув нема добра ефикасност Scop и мислам дека за 45м2 тешко со овој фан ако немаш добра изолација.. и во многу ладни денови..
Додека соо 800м тоа е како да имаш 5.5клима
Оваа е мое видување ништо повеќе..

Амберот е фејкувана 5.5 со лажна налепница од 3.5 за да може да се шитка и да се лажи народ полесно.
Модулација под 500W не постои, а му ја лупаат на луѓе во 20м2.
COP 2.5 а ја продаваат со а+++.
Тоа е кога има нерегулиран пазар па си измислуваат глупости.

Druze dzidnite inverteri na AUX se odlicni cena vs kvalitet za parite top se za greenje ( za samostoeckite neznam sum nemal prilika da se uveram dali se solidni ) no dzidnite AUX inverteri top great imav prilika da se uveram kako topli ovoj model na AUX J Series
large-jsmart-big-jpg-IYk3kj-VZ.jpg
i mnogu dobro ja greese prostorijata.

За 500€ нема подобра

Амберот е фејкувана 5.5 со лажна налепница од 3.5 за да може да се шитка и да се лажи народ полесно.
Sto ke kaze hejterce…hahaha
Idi na drugion forum i guskajte se. Tamo ti se “toplite drugarcinja”.

Добро а Виваксот што е..Нема скоро никаква техничка документација,мизерија невидена во параметри..И еве дај пратими или најди техничка документација за моделот или било кој друг вивакс

Добро а Виваксот што е..Нема скоро никаква техничка документација,мизерија невидена во параметри..И еве дај пратими или најди техничка документација за моделот или било кој друг вивакс

Амберот гледам стасала 60000 + 6000 монтажа + 10год * 800 гаранција.
74000 за три сликички од фински форум и он офф работа во 95% од грејна сезона.
Жива превара.

Амберот гледам стасала 60000 + 6000 монтажа + 10год * 800 гаранција.
74000 за три сликички од фински форум и он офф работа во 95% од грејна сезона.
Жива превара.
Tocno taka, Amberot go ima i u Finska ....znaci toa ti se vika Dokazana Klima za greenje stom u Finska.... ;) A ne tuka Lepiot mora da fali nit videni nit probani klimi bitno da sitne nesto :)

Tocno taka, Amberot go ima i u Finska ....znaci toa ti se vika Dokazana Klima za greenje stom u Finska.... ;) A ne tuka Lepiot mora da fali nit videni nit probani klimi bitno da sitne nesto :)

Како што знае да троши по 2.7 киловати, сега со рестрикцииве на струја пола комшилук во мрак ќе остани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom