За Пашанјан не знам ама знам дека Пелоси допатувала во Ерменија...
Инаку за односот на Русија во ситуацијава сме зборувале ad nosium дека власта во Ерменија се однесува непријателски кон Русија, и потоа повикува на помош кога ќе им загусти. Ерменците треба прво да раскрстат со власта и да изберат претставници кои ќе имаат други приоритети, не вртење кон САД додека зависат од Русија.
Сега како го „читам“ ова долу, на прв поглед делува како САД и Турција да се противници во овој театар. Пошто иде Пелоси, као им дава подршка и она што е интересното - изјавува дека потусот Брендон го признавал геноцидот врз Ерменците. Претходно САД изјавиле нешто во стилот „немало да им смета Русија да преземе нешто“ (парафразирам, не се сеќавам на точните зборови). Значи...
Председатель Палаты представителеј Конгресса США Нэнси Пелоси сделала первые зајавленија по итогам своего визита в Арменију: ▪️По ее словам, она прибыла в Ереван, чтобы подчеркнуть приверженность США «безопасности, экономическому процветанију и демократическому управленију в Армении». ▪️Она также...
t.me
Chairman of the House of Representatives of the US Congress
Nancy Pelosi made the first statements following her visit to Armenia :
武According to her, she arrived at
Yerevan, to emphasize US commitment
"Security, economic prosperity and democratic governance in Armenia.".
武She also noted that at meetings with political leaders, representatives of civil society and law enforcement agencies, she reported continued support
United States Armenia for a final settlement of the conflict.
武The Speaker of the House of Representatives noted that the US President
Joe Biden recognizes the genocide of Armenians.
Nancy Pelosi became the highest official who arrived at
Armenia since 1991 The visit took place against the background of another aggravation.
Armenian-Azerbaijani border conflict.