Веганизам/Вегетаријанизам

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
https://off.net.mk/video/razno/pirs...36ZNKdX12_f0U5nowZisKHOsOrZcX4cNmiNWwn18TrBfI

Какво мочање у чело. :pos::pos::pos::pos:

Ебате глупата секташка не знае да одговори кратко и јасно на прашање што бара одговор со Да или Не.
Мора да кружи и да заобиколува за да спинува.

Небитни се пчелите пошто касаат и може да убијат човек што е алергичен на нив.

@TabaskoPit објасни.
Као киша око Крагујевац.

И не е само овоа, многу животни умираат за производство на зеленчук (читај, глувци, змии, гуштери итн.). Ама некако пристрасни сме кога се животните во прашање. Once again, лицемери ...

https://off.net.mk/video/razno/pirs...36ZNKdX12_f0U5nowZisKHOsOrZcX4cNmiNWwn18TrBfI

Какво мочање у чело. :pos::pos::pos::pos:

Ебате глупата секташка не знае да одговори кратко и јасно на прашање што бара одговор со Да или Не.
Мора да кружи и да заобиколува за да спинува.

Небитни се пчелите пошто касаат и може да убијат човек што е алергичен на нив.

@TabaskoPit објасни.
Го немало тоа во оние нивните срцепателни „документарци“, не е спремна да разговара за тоа.

Госпоѓата на 0:09 веган?

408c7e5cb15624dc3604cd0fe9f498ee~c5_720x720.jpeg

Госпоѓата на 0:09 веган?

408c7e5cb15624dc3604cd0fe9f498ee~c5_720x720.jpeg
Брат има проблем со тироидната ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Види го овој со косичкава каков е, сигурно му мириса на шаума, види го. Поранешен но сега веќе освестен металец, доташ, компјутерџија, член на некоја невладина организација зелен бран и активист во анима мунди. Работи фриленс у слободно време, чита шпанска поезија, гледач на стрејнџер тингс, замарач, нема девојка, има другарки, можеби е геј, а можеби е само неспособен самец.

Брат има проблем со тироидната ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Види го овој со косичкава каков е, сигурно му мириса на шаума, види го. Поранешен но сега веќе освестен металец, доташ, компјутерџија, член на некоја невладина организација зелен бран и активист во анима мунди. Работи фриленс у слободно време, чита шпанска поезија, гледач на стрејнџер тингс, замарач, нема девојка, има другарки, можеби е геј, а можеби е само неспособен самец.
Играл WOW по цели денови, донира на твич стримерки, не му текнува зборчето на македонски, анти-талент е во било кој спорт, спама на редит како воке срањата биле добри, дискорд модератор во слободно време, мајка му го тера да се истушира од време на време, има he/him во био, се мршти на жута домашна и пие само ИПА пиво и некои крафтови од сомнителни пивари.

Имам микс филинг за ваша воскресната актовност у темава, од една страна ми се допаѓа шо и вие сте почнале да донт гивате фак за правила у животу па кењате офтопик у гурманско катче за воук и слични состојби на умот на веганите наместо да споделите рецепти...

@Aceso од баш високи триглицериди благодарение на Турист, откако баталив природно си се во нормала. Холестерол супер, Пошто верувам у тебе дека наместо докторица ќе бидеш хилер, те молам зирни ги без предрасуди здравствените бенефити, мене експериментот ми е доста успешен веќе 6-7 години. И мајмуните и горилите се омнивори па не јадат секој ден други мајмуни, само кога ептен некој ќе ги изнервира.

Џонтра ти препорачувам и тебе ваков експеримент, се менува парадигмата, пукаш со енергија и место да кењаш почнуваш да се ставаш во акција. Пробај за почеток само за викенд да си лапаш мрсничко.

И дајте некој рецепт, овој е за Рон.

@Aceso од баш високи триглицериди благодарение на Турист, откако баталив природно си се во нормала. Холестерол супер, Пошто верувам у тебе дека наместо докторица ќе бидеш хилер, те молам зирни ги без предрасуди здравствените бенефити, мене експериментот ми е доста успешен веќе 6-7 години. И мајмуните и горилите се омнивори па не јадат секој ден други мајмуни, само кога ептен некој ќе ги изнервира.
Браво. Многу се радувам кога ќе прочитам како некој со хигиено диететски режим, го средил проблемот со мастите, шеќерот, притисокот итн.

Секој ден месо не е убаво. Исто како што не е убаво секој ден растенија да јадеш. Умерена и избалансирана исхрана е правиот избор. :)

Имам експериментирано со исхрана, поготово со веганизам и вегетаријанизам.

Вегетаријанизмот ми беше издржлив, во некои моменти се чувствував можеби полесно(?), но од друга страна имав благ пад на енергија.
Веганизмот пак воопшто не ми беше издржлив, се чувствував мизерно, без енергија, зголемена потреба за спиење, бледа кожа и друго.

На регуларен начин на исхрана, месо, млечни производи и се останато од животинско потекло, без процесирана храна и слично далеку подобро се чувствувам отколку на вегетаријанистички или веганистички начин на исхрана.

Не сум тип кој што мора да има месо чим седне да јаде, ниту пак некој кој што јаде многу месо, сепак, у мојов случај далеку боље се чувствував јадејќи месо барем неколку пати неделно, отколку воопшто да не јадам месо.

Сепак, тоа е мое лично искуство, можеби за некого тие начини на исхрана функционираат подобро за нивното психофизичко здравје.

Иначе, би сакал да пробам carnivore и fruitarianism.

Ја на работа последниов месец дена се пребацив на некоја форма фруитаизам без некоја посебна намера, од сабајле кило диња, грозје, две круши, суви сливи и имам салата за после, цвекло, морков, пиперка и зелка. Не знам дал да лупам по 20 г WHEY вака на работа кога апстинирам од протеински оброк со доручек, како на пример семки, кои ми се примарен извор на протеини на сабајле последниве неколку години.

Ја на работа последниов месец дена се пребацив на некоја форма фруитаизам без некоја посебна намера, од сабајле кило диња, грозје, две круши, суви сливи и имам салата за после, цвекло, морков, пиперка и зелка. Не знам дал да лупам по 20 г WHEY вака на работа кога апстинирам од протеински оброк со доручек, како на пример семки, кои ми се примарен извор на протеини на сабајле последниве неколку години.
Премногу овошен шеќер.

се пребацив на некоја форма фруитаизам
Не знам дал да лупам по 20 г WHEY
Да лупаш :)

Овошјата не ги мешајте, thank me later
1663402306983.png
Ја недела дена си праам смути од банана, грозје, сливи, смокви и урми, и врв ми е.
Да, многу шеќер е, ама и многу трошам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom