Па еве им се смееш на тие што протестираат.

Како замислуваш ти да им помогнеме на пример? Еве јас во моментов немам свој имот, каде ќе ги носам? Да имам имот и пари радо би направил некој мини ранч и би пуштил по некое теле, јагне и прасе да се трчкаат ама па ќе ми речеш "Џабе ти е, како ќе помогне тоа на другите илјадници животни низ светот". Плус, волкот пак ќе го јаде јагнето, лавот пак ќе ја јаде зебрата.
Математиката е едноставна - ако помалце луѓе јадат месо, ќе се продадат помалце бургери. Помалце бургери значи помала побарувачка на месо, а помала побарувачка на месо значи помалце животни заклани. Голем дел од овие животни и вештачки (или на сила) се оплодуваат, само за да има повеќе месо.
Има и кај нас луѓе (вегани и вегетаријанци, а и такви што јадат месо) што помагаат на кучиња и други улични животни, ама и тие се етикетирани како кучкарки и слично. Еве јас бар тука може да се пофалам, пред 2-3 месеца најдов оставено рахитично кученце на патот и го однесов дома во Валандово да дреме во дворот. За кастрација се сложувам, кучето (лабрадорот) ми е кастрирано, а оваа што ја земав скоро е премлада за тоа, ама не знам и дали ќе биде изводливо заради состојбата. Ќе се консултирам со ветеринар во секој случај, фали уште да ја прегне некое маалско куче и да се испокршат нозете.
Не знам како ќе се реши. Ваљда никако и никогаш нема да се реши тој проблем.
Еве кажи ми што ќе праат и како ќе живеат домашните животни ако кренеме раце од нив?
Ќе ги изедат други.
Ја не те јадам али јеби га, не можам да ти помогнам поинаку, снаоѓај се.
Па смешни се. Седнале пред фрижидери. Им се дерат на луѓе у фаца.
Што вика Комита, наеднаш веганите и вегетаријанците се самопрогласија за интелектуално супериорни во однос на карнивоарите. Самите си го бараат целиот сеир што го јадат.
Мада сфаќам дека за одредени промени треба да има револуција и сите тие протести и слични дејствувања на веганите се еден вид на револуција. Али јеби га, милијарда години јадеме месо и треба да поминат неколку илјадници години за да веганството го прифатиме како нешто нормално.
Нека звучам лицемерно, неам намера некому да докажувам колку сакам животни. 2 мачки и 1 куче чувам дома. На работа чував 5 кучиња и секоја смена сум им купувал виршли за јадење. Сега има една мачка и секој ден и дробам млеко и леб јебо те, ја чекам да се најаде за да не ја нападнат други мачки.
И стварно ми е грев да гледам како измачуваат и тепаат животни. Прост пример, на филм поише се нервирам и бедирам коа ќе умре животно отколку човек.
Но, на пилешкото у кари или на вратната кременадла не можам да гледам како кокошка чија глава рачно била искината или свињата убиена со електричен пиштол.
Јебига, пак ќе кажам, би гладувал и би јадел леб и вода ако ми дадат да бирам да убијам животно и да го изедам на лице место или леб и водата.
Не можеш така да ми кажеш дека не ми е жал за животните пошто јадам скара и пунети пиперки ебате.
Сакаш истото да ти го кажам? Џабе го чуваш кучето и не го сакаш пошто си го кастрирал и си му ја ускратил потребата од парење и слично. Си го осакатил. Зошто, затоа што не можеш да ги чуваш кутрињата така? Што ќе им праиш у стан 6 комада. Така?
Od stokomak ima eden zacin za kjoftinja, i na kuceto brokulata my ja varam pa so toj zachin mu ja machkam. Nisto ne sekjava isto ko meso da jade.
Ти ги сакаш животните и не ги јадеш ама затоа си дволична и неискрена лично спрема твоето животинче.
Ти твоето чим го лажеш, што останува за оние другине тотално несимпатични смрдливи животни како свињи и крави. Гарант ти се гади од нив.
Не те заслужува твоето куче.