Ubav, sto problem imate vo skopje ne znam so servis/monter, Prilep ima nekolku dobri serviseri koi razbiraat prilicno ne se priuceni monteri sto do vcera menuvale guma od vrata na peralna i tolku!Druze ne vikam jas za mojata klima tuku opsto za Gree kako brend e poneekonomicen so suvi defrosti i on-off ciklusi ( ova e potvrdeno od poveketo koj koritat Gree klimatizeri ) za razlika od Vivax Haier Midea koj nemaat on-off ciklusi suvi defrosti i mnogu podobro moduliraat za razlika od Gree ( isto i ova e potvrdeno od luge koj sto imaat Vivax Midea ili Haier ) isto kako sto site servisi za montaza imaat pozitivni iskustva so Pakom i Vivax a za Gree i servisot nivni ima mnogu mnogu negativni komentari i od luge koj imaat Gree klimatizeri i od samite servisi za montaza toa se tie fakti.
Pod 2,suvi df,? jas imam 3 klimi koi gi pravi gree, pod1 amber, br2 tosot lclh(gree fary) i neo smart(gree bora) dodeka ne zamrznat nadvor skrozz ne pravat df, tvrdam 101%i tuka i sliki i videa sum pustal... Za on-off ciklusi do +7~10° nadvoresna T pravat on/off, pod taa T° mn retko skoro nikogas...
I za potrosuvackata spored mene najmnogu zavisi od pozicija na sobata/stan/kujka sprat/prizemje/m2 i najvazno od izolacijata.!
Tolku od mene, ako ima zimava struja ke komentirame
Ako ima struja na principot off/on tesko deka ke postirame bilosto tuka i deka ke spodelime nesto...