Татариве ја сменија страната или што е финтава... Целта ти е да го фалиш Путин или од што си приглуп ....
Затвореници први би требало да ги пуштаат во воени активности. Посебно тие што се повеќекратно осудувани за кражби, а педофили, убијци, силувачи и повеќето што се осудени на 5+ години, тие во извиднички мисии или чистење на теренот од стапици. Тоа е супер потег, ем намалуваш трошоци за нивно чување, ем за возврат ќе добиеш нешто, а други ќе размислат дал да прават криминал. Кој успешно заврши 3 мисии, може помиловка.
Татариве ја сменија страната или што е финтава... Целта ти е да го фалиш Путин или од што си приглуп ....
Затвореници први би требало да ги пуштаат во воени активности. Посебно тие што се повеќекратно осудувани за кражби, а педофили, убијци, силувачи и повеќето што се осудени на 5+ години, тие во извиднички мисии или чистење на теренот од стапици. Тоа е супер потег, ем намалуваш трошоци за нивно чување, ем за возврат ќе добиеш нешто, а други ќе размислат дал да прават криминал. Кој успешно заврши 3 мисии, може помиловка.
Zamilsi situacija pedofili i slivucai od zatvor da osvojat teritorija primer edno selo kade nema nikakv red ,policija ili kontrola. I za takva akcija pomiluvanje.
Проблемот со русофилите и рубља-патриотите е нивната погрешна или лоша информираност и недоволни познавања од одредени работи. Грото од на пр. Балканските русофили нит ја познаваат руската политика, нит па стапнале, живееле, работеле, престојувале во РФ, ниту па имале некаков контакт во животот со руси. Луѓето си врзале во главата дека Русија е добрата страна, западот е лошата страна и дека добрата страна се бори против некаков нацизам, фашизам, сатанизам... кој постои само во нивните глави. Западот го претставуваат истовремено и како нацистички и како либтардистички, работи што едно со друго немаат никаква поврзаност, тотално различни идеологии и различни нешта врзуваат во едно исто клопче !
Ukraine's leader, who has gained plaudits from around the globe for his response to Russian aggression, said the inmates will be able to 'compensate for their guilt in the hottest spots'
Zamilsi situacija pedofili i slivucai od zatvor da osvojat teritorija primer edno selo kade nema nikakv red ,policija ili kontrola. I za takva akcija pomiluvanje.
Хаха забележете колку е спор роден. Лагира типот еден ден .
Веста вчера ја искоментиравме. Само типот чека од западни медиуми да му ја оформат тезата, јер је табула раса што би рекол еден типац од Македонија.
A transcript of the alleged conversation between Assistant Secretary of State Victoria Nuland and the US ambassador to Ukraine, Geoffrey Pyatt discussing the crisis in Ukraine.
www.bbc.com
Не сте ниту платеници, ниту ботовии. Душевно болни сте сите вие.
Многумина навистина веруваат во тоа дека власта во Украина не е избрана од мнозинството Украинци на избори, туку е нечија марионетска испостава. Како што се сеќавам Зеленски на последните претседателски избори убедливо победи уште во прв круг со 75% освоени гласови...
Во Украина до пред анексијата на Крим и почетокот на борбените судири помеѓу про-руските сепаратиски и украинските безбедносни сили во источна Украина (Донбас) на избори можеа да победат дури и про-руски партии и политичари, нешто што веќе е тотално невозможно. Отприлика фифти-фифти беа поделени Украинците во политички аспект (про-запад / про-Москва) до пред да се случат сите овие пиздарии, сега работите се скроз променети и свртени за 360 степени и исклучиво само про-западни како и националистички Украински партии имаат шанси за победа на избори !
Па не би рекол дека беа 50-50 до пред војната.
Да, не беше ситуацијата толку екстремна како сега но и до пред војната мнозинството Украинци беа определени за запад.
Само ситуацијата беше по блага па меѓу тие што беа свртени кон запад имаше мислење дека не треба и целосно дистанцирање од Русија.
Од Кучма па до Порошенко такви им беа владите, свртени кон запад со тоа што Кучма беше нешто поблаг кон Русија.
И овој Јанукович победи со програма демек ќе ја внесе Украина во Европа за во 5 до 12 кога требаше да потпише договор со унијата да сврте 180 степени и си го покаже правото лице.
И заслужено му се случи тоа што му се случи.
И така започнаа сите гомнарии, припојување на Крим, активирање на сепаратистички елементи итн. со кое Путин уште повеќе ја зајакна сликата на западот кај Украинците а направи Русите да се меѓу најомразените.
Тоталната војна и налудничавата инвазија од пред 6 месеци се само одраз на немоќта на Кремљ кој се надеваше дека украинската влада ќе падне и ќе дојде повторно некоја руска марионета.
Откако видоа дека тоа нема да биде пробаа по старата добра руска рецепта, на сила.
Сега можеме да кажеме дека Путин не бил толку умен како што правеше за себе слика бидејќи не постигна резултат каков што посакуваше а додатно ја зајакна про западната ориентација на Украинците.
Неговата 'специјална операција' наликува на специјална пропаст и гомна до гуша.
Веројатно многу му се сака едно долготрајно затишје на огнот арно ама од гомната во кој е навлезен излез нема.
Многу веројатно крајот ќе му биде неславен, далеку од сликата која до пред само една година ја имаше изградено за себе.
Аууу не можам да читам оволку ср*ње…
Ботовиве пролив истурија на темава…
Небитно!
Ај и јас да ги пофалам украинците јавно за нивната храброст!
Денес херојски:
“Војници Оружаних снага Украјине и „Ајдара“ у Угледару више од пола сата међусобно су размењивали ватру.
Ово је известио репортер Андреј Руденко позивајући се на локалне становнике. Према његовим речима, међу војском има мртвих и рањених.
„Обични војници Оружаних снага Украјине хтели су да напусте своје положаје и напусте град, али су нацисти отворили ватру на њих. Почели су да узвраћају”, рекао је Руденко”.
Проблемот со русофилите и рубља-патриотите е нивната погрешна или лоша информираност и недоволни познавања од одредени работи. Грото од на пр. Балканските русофили нит ја познаваат руската политика, нит па стапнале, живееле, работеле, престојувале во РФ, ниту па имале некаков контакт во животот со руси. Луѓето си врзале во главата дека Русија е добрата страна, западот е лошата страна и дека добрата страна се бори против некаков нацизам, фашизам, сатанизам... кој постои само во нивните глави. Западот го претставуваат истовремено и како нацистички и како либтардистички, работи што едно со друго немаат никаква поврзаност, тотално различни идеологии и различни нешта врзуваат во едно исто клопче !
Ова рубља патриоти го користи интензивно една политичка партија кај нас кога посочува некој со свој мозок што размислува и не поддржува Укронацисти, ЛГБТ, предавници, откажување од македонско... хммм.
Аууу не можам да читам оволку ср*ње…
Ботовиве пролив истурија на темава…
Небитно!
Ај и јас да ги пофалам украинците јавно за нивната храброст!
Денес херојски:
“Војници Оружаних снага Украјине и „Ајдара“ у Угледару више од пола сата међусобно су размењивали ватру.
Ово је известио репортер Андреј Руденко позивајући се на локалне становнике. Према његовим речима, међу војском има мртвих и рањених.
„Обични војници Оружаних снага Украјине хтели су да напусте своје положаје и напусте град, али су нацисти отворили ватру на њих. Почели су да узвраћају”, рекао је Руденко”.
Епа ова се случува зошто твоите укронацистички другарчиња ги искористиле тие згради за воена употреба, т.е цивилите како жив штит.
Резил војска. Само цивили како жив штит, големи бројки на војници кои јуришаат или заседи се начините на војување на ,,украинската војска". Затоа кога им фалат заседите и бројката на војници мораат да посегнат по зградите, болниците, училиштата итн.
И за ова има еден куп видеа - докази, само не ви се гледа.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.